Wilt u met een klein bedrag toch aandelen kopen? Waar wacht u nog op? U denkt waarschijnlijk dat aandelen kopen voor mannen in pakken met veel geld is, maar ook als u een kleine portemonnee heeft kunt u nu al aandelen kopen! Als kleine belegger is dat tegenwoordig mogelijk door het gebruik van een hefboom. Wat is een hefboom en hoe kan ik daar als kleine belegger gebruik van maken zult u denken. Als u iets meer informatie zoekt dan leggen wij u in dit artikel alles uit over het beleggen met kleine bedragen.

 kleine belegger

Beleggen met een klein bedrag in CFD’s

Vaak hoort u dat er bij beleggen grote bedragen ingelegd moeten worden. Niets is minder waar. Als u met een klein bedrag wilt beleggen zijn CFD’s uitermate aantrekkelijk voor u. Maar wat is een CFD nou eigenlijk? CFD staat voor contract for difference. Wat houd dit precies in? CFD’s zijn turboproducten, dit betekent dat ze al zeer snel winst kunnen genereren. U bent zelf geen eigenaar van de aandelen die u koopt. Maar u krijgt wel winst die de aandelen opleveren. CFD’s zijn zeer aantrekkelijk voor u als kleine belegger omdat u met een klein bedrag een groot aantal aandelen kan kopen.

CFD’s en de kleine belegger

Met een CFD kunt u een grotere positie in nemen voor uw geld. Op deze manier kunt u een grotere winst behalen. Dit is een groot voordeel voor de kleine belegger. Wel neem je als belegger een groter risico, maar je kunt gelukkig niet meer verliezen dan je hebt ingelegd (overigens afhankelijk van broker).

Stelt u zich eens voor. U heeft 100 euro en u belegt in aandelen. De waarde van de aandelen stijgt met 10%. Hierdoor zijn uw aandelen zijn 110 euro waard. U heeft dan 10 euro winst gemaakt. Op zich niet onaardig, 10 euro winst zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Maar als belegger bent u natuurlijk steeds op zoek naar meer.

Met een CFD zou deze winst vele malen groter zijn. De hefboom die voor CFD’s gebruikt wordt is 1:20. Dat betekent dat u met 1 euro een positie van 20 euro kunt innemen.
Stel u heeft weer 100 euro en belegt in CFD’s. Door de hefboom van een CFD kunt u een positie innemen van maar liefst 2.000 euro. De koers stijgt ook nu weer met 10%. Uw aandelen zijn dan 2.200 waard. Uw winst is dus 200 euro, dit is een rendement van 100%. Dit wordt duidelijk gemaakt aan de hand van het plaatje hier onder.

Kortom: dit kleine voorbeeld toont al aan dat u met een klein bedrag toch veel geld te verdienen valt. In dit voorbeeld gebruikten wij 100 euro. Maar u kunt natuurlijk ook voor meer of minder beleggen in CFD’s.

kleine belegger

Figuur 1, kleine belegger. Klik op figuur om te vergroten.

Meer voordelen voor een kleine belegger

Buiten de kans op een grotere winst die u kunt maken met het beleggen in CFD’s is het dus mogelijk om geld te verdienen met een lage inleg. Door de fantastische hefboom werking van CFD’s kunt ook u vandaag nog beginnen met beleggen met kleine bedragen. Omdat u met een hefboom belegt kunt u meer winst maken dan als u zonder een hefboom zou beleggen. . De combinatie van een relatief grote winst met een kleine inleg maakt dat CFD’s een ideale mogelijkheid zijn voor de kleine belegger.

Direct beginnen met klein beleggen

Als u als kleine belegger ook geïnteresseerd bent in een snelle winst dan raden wij u aan om te beginnen met het oefenen in beleggen in CFD’s. Dit kan heel gemakkelijk en is geheel gratis via een programma. U hoeft slechts een account aan te maken en u kunt beginnen Bij het opstarten van het programma wordt gevraagd of u in de echte modus of demo modus wil beleggen. U selecteert de demo modus, bij deze demo account krijgt u 20.000 euro fictief geld om mee te oefenen met CFD’s. U kunt via deze link meteen een gratis demo account downloaden. Als u gewend bent aan de beurs kunt u met slechts een enkele muisklik overstappen naar de echte modus. De winst die u in deze modus maakt is echt van u en kunt u ook laten uitbetalen. Dit is een geweldige kans, start vandaag nog als kleine belegger!

Hier kunt u de demo account downloaden en meteen beginnen als kleine belegger

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Financieel_hefboomeffect