Voor een particulier die voltijd wil daytraden is er een aardige hoop te leren, rondkomen van particulier beleggen is niet zonder strubbelingen en drempels. Lees in dit artikel over de verschillende tactieken bij het daytraden. Om zelf echt te leren beleggen kunt u natuurlijk het beste veelvuldig oefenen met een beurssimulator. Om überhaupt te weten wat u doet moet u wel weten welke mogelijkheden er zijn met daytrading.

Daytrading, wel of niet de trend volgen?

De meest bekende tactiek en ook de tactiek die het meest vertrouwd wordt is het wel of niet volgen van een trend. Een trend is in het beleggen een langdurige stijging of daling, het volgen van deze trend is er vanuit gaan dat deze stijging of daling aanhoudt. Mocht een belegger het idee hebben dat de koersstijging van een bepaald product aan zal houden dan koopt deze het beleggingsproduct.  Mocht de belegger denken dat de prijsdaling aanhoudt dan gaat deze short op het beleggingsproduct.

Iets spannender is het contrarian investing. Mocht de trend er op lijken dat deze zal stijgen dan is er veel geld te verdienen met short gaan mocht deze prognose uitkomen. Bedenk dus eerst of mee wil gaan met de wijsheid van de massa of zelf uw eigen pad wil trekken met daytrading.

Daytrading, handelen met kennis van zaken

Een toegankelijke manier van daytrading is het volgen van de actualiteit. Nieuws over oliestaten hebben invloed op de beurs, evenals nieuws over de euro of over landen met grote schulden, over kwartaalcijfers of problemen van een groot bedrijf. Als je hier als daytrader snel bij bent kun je mee profiteren op de dalende of stijgende beurskoers van het bedrijf naar aanleiding van het nieuws.

Naast de kennis van economische politiek is het ook interessant om meer in de technische aspecten van het beleggen te duiken. Het zogenaamde swing trading is een voorbeeld van technisch beleggen. Het swing traden gaat uit van een relatief vast hoogste punt en laagste punt van een koers. De tactiek bestaat uit het verkopen en shortgaan als de koers op z’n hoogste punt is en long kopen als de positie op z’n laagste punt is.

Automatisch daytrading

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van autotrading, andere daytraders met een goed rendement gewoon volgen.  Ook kan het een tactiek zijn om gewoon algoritmes te gebruiken, er is genoeg beurssoftware die van bepaalde signalen op de markt uitgaan die een prima rendement behalen. Hierdoor is het mogelijk te handelen met minder risico, maar haal je over het algemeen ook minder rendement.

Voor al deze mogelijkheden en tactieken is het ook mogelijk om te oefenen met een beurssimulator. Leer of deze tactieken wat zijn voor je door te handelen met virtueel geld. Bekijk de verschillende demo accounts van de brokers om erachter te komen of het daytraden wat voor u is.

Wilt u oefenen met daytraden in een gratis beurssimulator? Hier vindt u meer informatie.