Bij een crisis zit iedereen angstig elkaar en de koers in de gaten te houden  wachtend tot de beurs weer zal aantrekken. Op een gegeven moment begint het wel te kriebelen. Veel aandelen zijn nu stukken goedkoper dan enkele jaren geleden. Een economische crisis is qua koersprijs een zeer interessant moment om in te stappen. Maar wanneer zal de beurs weer aantrekken? Zijn er aanwijzingen voor herstel?

Lage prijzen

De lage koersen van juist solide bedrijven en grondstoffen zorgen er voor dat er steeds meer beleggers beginnen met investeren. Er zijn nu goede posities te koop voor weinig geld. Doordat steeds meer beleggers ook daadwerkelijk aankopen doen begint de markt ook weer aan te trekken en krijgen de beleggers gelijk, de prijs stond laag en gaat nu omhoog haast een selffulfilling prophecy.

 Goede vooruitzichten

De kwartaal cijfers van de Amerikaanse bedrijven komen er weer deze lente aan. Door het optimisme veroorzaakt door de beleggers die nu hun slag slaan met goedkope beleggingsproducten is ook deze periode positief gestart. De Amerikaanse beurzen zitten eindelijk weer in een majeur stemming en laten zich niet te veel beïnvloeden door het wel en wee van onze Zuid-Europese landen. Zodra dit positieve beursgeluid zich blijft manifisteren zullen we zien dat de beurs heel snel zichzelf uit het slob trekt. Vaak blijft het een geval van vertrouwen. Het beursvertrouwen was historisch laag en is nu weer aan het opkrabbelen, de koers volgt.

Als u wilt gaan beleggen, raden wij u aan dit allereerst met een gratis beurssimulator te doen. Via deze link krijgt u meer informatie!