Ontdek de kansen van handelen in zilver en leer de markt kennen. Hier kunt u zien hoe u online kunt beleggen op dit edelmetaal.

Handelen in zilver

De zilvermarkt is voor u als belegger toegankelijker dan u misschien zou denken. U kunt namelijk snel handelen in zilver via internet. Het beheren van uw posities is namelijk gemakkelijk dankzij een gratis beleggingsprogramma. Hiermee kunt u handelen in zilver op uw voorwaarden: waar en wanneer u wilt, met behulp van pc, tablet of smartphone. Later in dit artikel zullen we u meer vertellen over de voordelen van dit programma.

Eerst is het echter belangrijk dat u weet dat u bij iedere koers kunt handelen in zilver. Het programma maakt het namelijk ook mogelijk om te speculeren op een dalende koers. Dit heet short gaan. Speculeren op een stijgende koers heet long gaan. Het feit dat u kunt kiezen kan bij handelen in zilver erg voordelig zijn. Bekijkt u de onderstaande grafiek maar eens.

Handelen in zilver

Figuur 1, de zilverkoers. Klik voor een vergroting.

Winst maken met short gaan gaat eigenlijk precies hetzelfde als bij normaal beleggen. Stel, u hebt een positie ter waarde van 1.000 euro en u gaat hiermee short. Als de waarde van de koers dan met 5% zakt, maakt u 50 euro winst. Vindt u het prettig om echte voorbeelden van beleggingen te bekijken? Klik dan hier.

Online beleggen

Eerder hebben we u beloofd meer te vertellen over het gratis beleggingsprogramma. U kunt hiermee heel gemakkelijk uw beleggingen beheren. Het openen van een belegging op deze manier gaat in drie stappen.

  1. Selecteer het product waarop u wilt beleggen (bijvoorbeeld de zilverkoers)
  2. Voer uw inleg in
  3. Druk op kopen

U krijgt een persoonlijk account binnen de software. Hier kunt u gemakkelijk geld op storten met iDeal of met uw creditcard.

Als u met het programma belegt, maakt u automatisch gebruik van een speciaal soort beleggen. Namelijk beleggen met de hefboom. Dit zorgt ervoor dat uw inleg vermenigvuldigd wordt met een bepaalde factor. U kunt dan dus een positie innemen die meer waard is, terwijl het u niet meer kost.

Gratis en veilig oefenen met handelen in zilver

U weet nu dus dat de hefboom bestaat, en dat u er dankzij het gratis beleggingsprogramma gemakkelijk gebruik van kunt maken. Maar misschien is deze vorm van beleggen verder nog helemaal nieuw voor u, en weet u nog niet of u het wel een aantrekkelijk idee vindt. Dan willen we u graag wijzen op een interessante optie. Het beleggingsprogramma bevat namelijk ook een gratis demo. Deze demo is een in feite precies hetzelfde programma. Alleen krijgt u nu ongeveer 20.000 euro fictief geld, in plaats van dat u dit zelf moet storten. U kunt dus gratis en veilig oefenen met beleggen. U kunt hiermee handelen in zilver, maar u kunt ook gebruik maken van de andere beleggingsproducten die de software u biedt.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan aandelen en valuta.

Doe dus op een speelse manier ervaring op met beleggen en train meteen uzelf hierbij.

Probeer handelen in zilver gratis uit: klik hier voor de demo

 Bronnen: http://www.zilver-inkoop.nl/zilverprijs.html, http://nl.wikipedia.org/wiki/Zilver