Zoekt u een manier om geld bij te verdienen? Hier ziet u een knap staaltje snel online beleggen. Lees verder en zie hoe u zelf kunt beginnen met beleggen.

Snel online beleggen

Waarom zou u snel online beleggen?

Tegenwoordig hoort u steeds meer over beleggen. De beurs is namelijk toegankelijk voor iedereen, ook voor u. Maar waarom zou u ervoor kiezen om te gaan (CFD) beleggen? Hier zijn verschillende redenen voor te noemen. Misschien wilt u beleggen omdat u wat wilt bijverdienen naast uw werk of studie. Of u wilt een spaarpotje aanleggen, voor later. Of wilt u beleggen omdat het leuk en uitdagend is? Hoe dan ook: als u wilt starten met handelen dan is snel online beleggen een goede methode. Maar hoe begint u hiermee?

Veilig ervaring opdoen

Als u begint met snel online beleggen is het verstandig om eerst te oefenen. Dit kan dankzij speciale beleggingssoftware, die helemaal gratis is. Deze software wordt u aangeboden door brokers, de aandelenmakelaars van de beurs. Hiermee kunt u echt beleggen, of oefenen in de demo. In de demo krijgt u ca. 20.000 euro fictief geld.

U kunt hiermee beleggen op actuele aandelenkoersen, zodat u ervaring opdoet die grenst aan de werkelijkheid. Het voordeel hiervan is dat u op deze manier de beurs leert kennen zonder dat het u iets zou kunnen kosten. Uw eigen geld wordt namelijk niet gebruikt in de demo. In figuur 1 ziet u een screenshot van de software.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, snel online beleggen met gratis beleggingssoftware. Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Snel online beleggen met het hefboomeffect

U weet nu dus dat online beleggen mogelijk is, dankzij de handige en gebruiksvriendelijke software. Maar waarschijnlijk wilt u ook in korte tijd kunnen beleggen. Dat kan dankzij het hefboomeffect. Het hefboomeffect is een constructie die wordt mogelijk gemaakt door de brokers. Het betekent dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor, waardoor u met een kleine inleg toch kunt handelen met een groter aandelenpakket.

Bij aandelen is deze factor over het algemeen 20. Als u 200 euro inlegt, kunt u hiermee dus een aandelenpakket kopen dat 20×200= 4.000 euro waard is. Zo maakt u bij een eventuele koersstijging in principe sneller winst. Op de afbeelding hieronder ziet u het effect van de hefboom.

Snel online beleggenFiguur 2, snel online beleggen met het hefboomeffect. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Een ervaring met snel online beleggen

Onlangs hebben wij zelf snel online belegd. Wij hebben deze ervaring uitgeschreven, zodat u er ook iets aan hebt. We begonnen met het bekijken van het nieuws. Nieuwsberichten over beursgenoteerde bedrijven kunnen namelijk invloed hebben op de koers. Het volgende artikel trok onze aandacht:

Snel online beleggen

Figuur 3, snel online beleggen op Philips. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Dit is goed nieuws voor Philips. Ze lanceren een product in een groeimarkt, wat ervoor zou kunnen zorgen dat meer beleggers zullen gaan investeren in aandelen Philips. Hier kan de koers van stijgen. Daarom besloten we een belegging te openen in de aandelen van Philips.

Het resultaat van snel online beleggen

De Nederlandse beurs opent om 9:00. Iets na negenen openden wij onze belegging in Philips, met een inleg van 1.500 euro. Dankzij het hefboomeffect konden we hierdoor een aandelenpakket ter waarde van 30.000 euro kopen. De koers van Philips bleek inderdaad enorm te stijgen, zoals u hieronder kunt zien.

Snel online beleggen

Figuur 4, de koers van Philips bij snel online beleggen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Rond half elf stagneerde de groei enigszins. We besloten de belegging te sluiten, omdat we verwachtten dat de maximale winst was behaald. Het eindresultaat: 372 euro winst in slechts 90 minuten. Dat kan het resultaat zijn van beleggen. We waren zeer tevreden toen we het onderstaande zagen in onze software:

Snel online beleggen

Figuur 5, het eindresultaat van snel online beleggen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Conclusie

U hebt nu gezien wat snel online (CFD) beleggen u kan opleveren. Het kan een leuke en handige manier zijn om wat bij te verdienen. Als u nog niet zeker weet of u wilt gaan beleggen of als u eerst ervaring wilt opdoen, gebruik dan eerst de demo.

Oefen met snel online beleggen. Klik hier voor de demo

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_Philips