Wist u dat het mogelijk is om te beleggen met 50 euro? Het zou zelfs reuze interessant kunnen zijn om met bedragen als 50 euro te handelen. Wijzelf handelen regelmatig ook met kleine bedragen en doen dat op een relatief onbekende manier. In dit artikel leggen wij uit hoe dit werkt en waar u moet beginnen. Tot slot zullen wij laten zien hoe wij een rendement van 20 % behaalden in slechts enkele uren.

Beleggen met 50 euro

Wat heeft u nodig om te beleggen met 50 euro?

Het traditionele beleggen op de beursvloer is niet echt geschikt met kleine bedragen. Dit kunt u het best doen via internet. Een in onze ogen uitstekende manier om met een klein bedrag te beleggen via internet, is CFD beleggen. CFD beleggen staat voor Contract for Difference. CFD beleggen is bij de meeste mensen onbekend maar is al erg populair onder beleggers. Natuurlijk vindt nergens, dus ook niet op deze site een pot met goud, maar wel is CFD beleggen een reuze interessante manier voor de ‘kleine’ belegger.

Het enige wat u nodig heeft om zelf te beleggen via internet is het downloaden van een gratis computerprogramma van een online broker. Een online broker is een soort tussenpersoon tussen u en de beurs. Via het programma kunt beleggen in verschillende beleggingsproducten over de hele wereld. U kunt via dit programma zelf beleggen op de beurs.

Beleggen met 50 euro hoe?

De hoofdreden voor de stijgende populariteit voor CFD beleggen is het gebruik van een hefboomeffect. Dit hefboomeffect is erg aantrekkelijk voor beleggen met kleine bedragen. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat uw inleg van bijvoorbeeld 50 euro meer waard is op de beurs. Uw inleg wordt namelijk vermenigvuldigd met bijvoorbeeld 10x.

Aan de hand van onze eigen praktijkervaring zullen wij u laten zien hoe wij met 50 euro een zeer hoog rendement behaalden. CFD beleggen is overigens ook voor u toegankelijk, want u kunt het programma dat wij gebruiken gratis downloaden. Let wel op, want ook met hefboom kan het ook tegenzitten. Zorg daarom dat u weet waarmee u te maken hebt. Overigens beschikt het programma over uitstekende mogelijkheden om verliezen in te perken.

Beleggen met 50 euro in CSM

Om succesvol te beleggen zijn wij altijd opzoek naar een aanleiding. Wij gaan niet zomaar beleggen in een aandeel en hopen dat we hierop geld kunnen verdienen. Wij kijken op verschillende nieuwssites of er nieuws is van beursgenoteerde bedrijven. Dit vormt vaak een aanleiding om te kunnen voorspelen of de koers omhoog of omlaag gaat.

Wij lazen op 20 maart 2013 om het bericht dat ING een negatief advies afgeeft over de koers van CSM. ING heeft verschillende analisten die regelmatig beleggingsadvies brengen over de beleggingswereld. Dit advies is vaak te vinden op algemene nieuwssites. Dit was voor ons een aanleiding om te verwachten dat de koers van CSM zal dalen.

beleggen-met-50-euro-plaatje3

Figuur 1, nieuwsbericht CSM. Bron: belegger.nl

Bij de opening van de beurs om 9:00 hebben wij het programma gestart en besloten om 50 euro te beleggen op een koersdaling van CSM. Door het hefboom effect van CFD beleggen is onze 50 euro vermenigvuldigd met 10x. Hierdoor kunnen we beleggen met een waarde van 500 euro (50×10=500).

De koers van het aandeel CSM is in de loop van de ochtend en middag blijven dalen.

beleggen-met-50-euro-plaatje1

Figuur 2, grafiek CSM. Klik om te vergroten.

Om 14:50 was het aandeel CSM zover gedaald dat wij besloten onze winst van 11,70 euro te pakken. Een super rendement van 20% over de inleg van 50 euro in een paar uur. Zoals u ziet is het beleggen met 50 euro of andere kleine bedragen lucratief. Als u zou beleggen met 500 euro dan zou de winst bijvoorbeeld al 100 euro zijn. Dit is de reden dat CFD beleggen steeds populairder wordt. Nogmaals: het blijft wel beleggen en daarmee afhankelijk van het gedrag van koersen.

beleggen-met-50-euro-plaatje2

Figuur 3, resultaten CSM. Klik om te vergroten.

Wilt u meer praktijkvoorbeelden van CFD beleggen? Ga dan naar onze praktijkvoorbeelden pagina.

Conclusies

  • Door CFD meer koopkracht. NB: zorg dat u weet wat dit betekent.
  • Beleggen met een klein bedrag hierdoor lucratief.
  • Beleggen via het programma is snel en makkelijk.

Bijkomende voordelen van online beleggen is de mogelijkheid om via iDeal te betalen. Het computerprogramma is tevens gratis op de smartphone en tablet te downloaden en u kunt via het programma gratis oefenen met ‘nepgeld’.

Zelf beleggen met 50 euro? of eerst oefenen?

Wilt u zelf beleggen met 50 euro of wilt u eerst oefenen zonder geld te betalen? Dit kan in het gratis computerprogramma van de online broker. U kunt direct zelf beleggen met 50 euro of ervoor kiezen te oefenen met bijvoorbeeld 20.000 euro nepgeld. Met dit nepgeld kunt u beleggen in realtime koersen. Dit is een uitstekende manier om het CFD beleggen te leren. Als u eenmaal bekend vertrouwd bent met het beleggen kunt u met 1 simpele handeling overgaan met het echte beleggen.

Download hier het gratis computerprogramma om te beleggen met 50 euro of het beleggen gratis te oefenen.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference, http://nl.wikipedia.org/wiki/CSM