Het artikel ‘Slim daytraden goud’ heeft bij ons gezorgd voor een winst van 49 euro! In dit artikel zullen wij onze beleggingservaring delen, zodat jij hiervan kunt leren. Wil jij net als ons leuke winsten realiseren? Dit artikel gaat dieper in op de basis van beleggen, zodat ook jij kunt beginnen met beleggen. Aan het einde van het artikel worden nog een aantal tips gegeven met betrekking tot het starten.slim daytraden goud

Daytraden, oftewel daghandelen

Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Als je gaat daghandelen, betekent het dat je een positie opent en sluit op dezelfde beursdag. Natuurlijk is het met daghandelen de bedoeling dat je hier een leuke winst mee realiseert. Kortom, je belegt op korte termijn en realiseert hier een leuke winst mee. Als je ook wilt starten met daghandelen is het van belang om te weten waar je aan moet denken. Het namelijk belangrijk om te weten wanneer je kunt gaan speculeren op een koersstijging en wanneer je kunt gaan speculeren op een koersdaling.

Koersstijging vs. koersdaling

Bij online beleggen heb je ook de mogelijkheid om te speculeren op een koersdaling en daarmee een leuke winst te realiseren, het speculeren op een koersdaling wordt ook wel short gaan genoemd. Het is daarom wel van belang om te weten wanneer je kunt gaan speculeren op een koersstijging en wanneer op een koersdaling. Wij speculeren altijd aan de hand van recente ontwikkelingen over beursgenoteerde bedrijven. Je kunt deze ontwikkelingen onder verdelen in positieve- en negatieve nieuwsberichten. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven namelijk dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers. Tevens geloven wij dat dan de koers zal gaan stijgen.

Bij negatieve nieuwsberichten speculeren wij vaak op een koersdaling. Wij geloven namelijk dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers en dat tevens de koers zal gaan dalen.

Slim daytraden goud: aanleiding

Wij kwamen op 20 juli het onderstaande nieuwsbericht over goud tegen. In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat de goudprijs is gezakt naar de laagste prijs in vijf jaar. Dat is erg negatief nieuws over goud. Wij hebben er daarom voor gekozen om te gaan speculeren op een koersdaling, oftewel wij gingen short met goud.

slim daytraden goud

Figuur 2: Slim daytraden goud – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Slim daytraden goud: koersverloop

Wij openden onze positie om 15:43 uur met een inleg van 134 euro. Echter kreeg onze inleg een nieuwe waarde, aangezien er bij online beleggen gebruik wordt gemaakt van het hefboomeffect. Het hefboomeffect vermenigvuldigd je inleg met een factor, waardoor je inleg een hogere waarde krijgt. In het geval bij goud, werd onze inleg vermenigvuldigd met 1:152. De nieuwe waarde van onze inleg werd daarna 20.458 euro. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat je zelfs kunt beleggen met 100 euro of minder.

Wij stelden bij het openen van de positie wel de profit call in, wij wilden namelijk de koers niet constant in de gaten houden. De profit call zorgt ervoor dat de positie automatisch sluit als de koers het aangegeven winstpunt heeft bereikt.

 slim daytraden goud

Figuur 3: Slim daytraden goud – koersverloop. Klik om te vergroten.

Slim daytraden Goud: eindresultaat

Onze positie werd gesloten door de profit call, dit was slechts 15 minuten na het openen van de positie. Dat betekent dat wij een winst hebben gerealiseerd binnen 15 minuten. Met een inleg van 134 euro en een winst van 49 euro, hebben wij een rendement van 37% gerealiseerd! Hieronder wordt ons beleggingsresultaat weergegeven.

 slim daytraden goud

Figuur 4: Slim daytraden goud – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Beleggen voor dummies

Wil jij ook daytrader worden? Je kunt het gratis beleggingsprogramma downloaden en zelf vandaag nog aan de slag gaan met beleggen. Wil je eerst gebruikmaken van het beleggen met demo geld? Dat kan! Je kunt in hetzelfde programma gebruikmaken van het demo-account en van het account met echt geld. Je kunt gemakkelijk overschakelen in dit programma. Als je een beginnende belegger bent is het verstandig om eerst gebruik te maken van het demo beleggen. Je kunt op deze manier zien of je het beleggen begrijp. Er wordt bij het demo-account ook gebruikgemaakt van werkelijke koersen, op deze manier beleg je bijna echt, maar dan met fictief geld om te oefenen. Je ontvangt bij het demo-account namelijk een bedrag van 20.000 euro, waarmee je risicoloos kunt oefenen.

Als je na het oefenen nog twijfels hebt, kun je er altijd voor kiezen om gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. Hier kun je de belangrijke punten van het beleggen nog eens doorlezen. Tevens wordt het beleggen in deze cursus stap voor stap uitgelegd. De cursus beleggen is ook een goede manier om voor het daytraden leren.

Het gratis beleggingsprogramma downloaden!

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan

http://www.nu.nl/beurs/4091651/goudprijs-zakt-laagste-punt-in-vijf-jaar.html