Wilt u een goede belegging met een klein bedrag kunnen doen? Wij leggen u het geheim van een goede belegging stapsgewijs uit. Met deze methode kunt u meer winst maken als belegger. Wel moet gezegd worden dat deze tactiek gebaseerd op onze ervaringen. Onze methode is gericht op snel geld verdienen met beleggen. Handelen duurt daarom in de meeste gevallen niet lang. Daarbij zijn de winsten vaak na een dag al binnen.

Goede belegging

De rol van koerswisselingen bij een goede belegging

Waarschijnlijk weet u wel hoe een belegger winst maakt. Hij of zij koopt aandelen voor een zo laag mogelijke prijs, en verkoopt deze later hopelijk voor een hoger bedrag. Het verschil tussen de aankoop- en de verkoopprijs is de winst voor de belegger. Hoe duur aandelen zijn, wordt weergegeven in een koersgrafiek. Vaak bedraagt de winst slechts een klein bedrag per aandeel. U moet denken aan een paar centen. Dat dwingt de belegger om veel aandelen te kopen, wanneer hij of zij echt profijt wil hebben van deze winst. Veel aandelen kopen kost echter ook veel geld, waardoor beleggen ontoegankelijk is voor een grote groep mensen.

Gelukkig bestaat er een alternatief

Het is namelijk wel mogelijk om te beleggen met een klein budget. We hebben uit ervaring geleerd dat het al mogelijk is om winst te maken vanaf een inleg die enkele honderden of zelfs maar 100 euro bedraagt. Vraagt u zich af hoe dit mogelijk is? Dit kan door te beleggen met een goede methode, namelijk door te beleggen met behulp van een hefboomeffect. We zullen u uitleggen hoe deze methode werkt, en hoe u de kans op een goede belegging hiermee vergroot.

Een goede belegging dankzij de juiste methode

De beste manier om u beleggen met een hefboom uit te leggen, is door het te vergelijken met traditioneel beleggen. Stel: u hebt een budget van 100 euro waarmee u wilt beleggen op de aandelen van Philips. Op het moment dat u uw aandelen koopt, kosten de aandelen 10 euro per stuk. Zie onderstaande figuur.

goede belegging

Figuur 1, Aandelen kopen zonder hefboom. Klik op figuur om te vergroten.

Allereerst tonen we het verloop van uw belegging wanneer u zou kiezen voor traditioneel beleggen. U kunt van uw budget van 100 euro 10 aandelen kopen. Wanneer u dit hebt gedaan, hoopt u dat de aandelen van Philips stijgen in waarde. Het gaat goed met de verkoop van de medische apparatuur van Philips, en de aandelen worden daarom 11 euro per stuk waard. U bent tevreden met deze stijging en u verkoopt uw aandelen. De opbrengst is dan 10 aandelenx11 euro =110 euro. Om uw winst te berekenen, moet u hier de kosten nog vanaf trekken. Uw inleg was 100 euro. Dus uw winst is 110-100=10 euro. Weer ziet u dit geïllustreerd in de onderstaande figuur.

goede belegging ervaring

Figuur 2, Winst aandelen kopen zonder hefboom. Klik op figuur om te vergroten.

Nu gaan we er vanuit dat u dezelfde belegging gaat doen, maar dan met behulp van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat u met uw inleg kunt speculeren op een aandelenpakket dat een bepaalde factor meer waard is dan de inleg. Deze factor is bijvoorbeeld 10. Wanneer uw inleg dan 100 euro bedraagt, kunt u deze inzetten voor een aandelenpakket van 10×100=1000 euro. De onderstaande figuur geeft hier een beeld van. U ziet het; u heeft nu de beschikking over 10x zoveel aandelen, 100 aandelen ter waarde van 10 euro.

goede belegging 3

Figuur 3, Speculeren met hefboom. Klik op figuur om te vergroten.

De aandelen van Philips zouden 10 euro kosten wanneer u ze zou kopen. U kunt nu dus speculeren op 10 keer zo veel aandelen dan bij het traditionele beleggen, namelijk op 100 aandelen. Wanneer de aandelenprijs nu stijgt naar 11 euro per stuk, dan is uw opbrengst 100×11=1100 euro. Wilt u de winst berekenen, dan gaat uw inleg hier vanaf, en die was 1000 euro. U hebt dan dus 100 euro winst gemaakt. Uw winst is dus tien keer zo hoog dan deze bij traditioneel beleggen zou zijn geweest. En daarom maakt u dus sneller een goede belegging dankzij de hefboom. Omdat alle winst met een bepaalde factor wordt vergroot in verhouding tot traditioneel beleggen.

goede belegging 4

Figuur 4, Winst speculeren met hefboom. Klik op figuur om te vergroten.

Meer lezen over hoe u een goede belegging kunt doen?

Misschien bent u inmiddels benieuwd naar andere voorbeelden van een goede belegging dankzij deze methode. Onze beleggers werken zeer regelmatig met de hefboom. Ze hebben hun ervaring beschreven onder het kopje ‘praktijkvoorbeelden’.

Beginnen met een goede belegging

Wanneer u wilt beginnen met een goede belegging, moet u eerst een broker kiezen. Een broker is vergelijkbaar met een makelaar, maar dan op de beurs. Het is een soort tussenpersoon tussen de bedrijven en de beleggers. Om beleggen toegankelijker te maken, hebben brokers gratis beleggingssoftware ontwikkeld. Hierbij wordt er automatisch rekening gehouden met de hefboom.

U hoeft hier zelf dus niet meer aan te denken. Het prettige aan dit programma is dat u naast aandelen van binnenlandse bedrijven ook kunt beleggen op buitenlandse aandelen, valuta en delfstoffen. Geïnteresseerd? U kunt deze software binnen een paar minuten gratis gebruiken. U hoeft hiervoor alleen hier te klikken.

Een goede belegging dankzij risicoloze ervaring

Tot slot heeft de software van de brokers nog een voordeel. U kunt namelijk oefenen in de virtuele modus van het programma. Wanneer u dit doet, ontvangt u 20.000 euro aan fictief startgeld waarmee u eindeloos kunt beleggen. En als u wilt overstappen naar echt beleggen, is dit zo geregeld.

Download hier de gratis beleggingssoftware, waarmee u vaker een goede belegging kunt maken.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging