Zelf beleggen zonder kosten? Dat kan! Bij de beleggingsmethode die wij hanteren kunt u beleggen zonder kosten. Tevens kunt u zonder kosten oefenen met beleggen door gebruikt te maken van een fictief bedrag. U kunt dan beleggen in actuele koersen zonder financieel risico. Dit gaat via een gratis handelsprogramma van een online broker. Hoe dit precies werkt, leest u hier.

Beleggen zonder kosten

Overal en altijd beleggen zonder kosten

Beleggen zonder kosten gaat via een gratis handelsprogramma van een online broker. Een broker kan het best vertaald worden als een tussenpersoon tussen u en de beurs. Via dit handelsprogramma staat u in verbinding met de beurs. U kunt vervolgens zelf handelen in alle populaire koersen over de hele wereld, van aandelen tot grondstoffen alles is mogelijk. De broker heeft het handelsprogramma tevens beschikbaar gesteld voor de tablet en smartphone.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje1

Figuur 1, broker handelsprogramma. Klik om te vergroten.

Het beleggen via een broker is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Steeds meer mensen krijgen door dat bij kunnen verdienen door zelf aan de slag te gaan met beleggen.

Beleggen zonder transactie kosten via een broker

Het beleggen via de broker kunt u doen zonder transactie kosten. Om toch geld te verdienen maakt de broker gebruikt van een spread. Een spread betekent dat de broker aandelen koopt tegen een prijs die enkele centen boven de huidige ligt. Dit zit automatisch in de prijs verrekend waardoor u geen last heeft van kosten achter af. Omdat de kosten voor u slecht enkele centen bedraagt zult u zich wellicht afvragen hoe de broker hier dan geld aan verdient. Dit doet de broker door deze spread bij al haar klanten toe te passen waardoor het voor de broker winstgevend is.

In tegenstelling tot andere bedrijven die beleggingsproducten aanbieden scheelt dit u veel geld. De transactiekosten bij deze bedrijven ligt gemiddeld namelijk op 10 euro per transactie. Deze kosten zijn zo hoog omdat deze bedrijven meerdere vormen van beleggen aanbieden die een focus hebben op zeer grote bedrijven. 10 euro transactie kosten op een belegging van 20.000 euro is niet veel. Bij een belegging van 500 euro wel.

Het beleggen via een spread is dus zeer aantrekkelijk als u belegt met een klein bedrag of meerdere beleggingen wilt doen. U betaalt niet per transactie maar slecht enkele centen over u aandelen. Hierdoor bespaart u veel geld.

Oefenen met beleggen zonder kosten

Via het handelsprogramma van de broker kunt u ook beleggen met een fictief bedrag. Hierdoor kunt u zonder kosten beleggen met een fictief bedrag van circa 20.000 euro. U belegt dan zonder kosten met een fictief bedrag op echte realtime koersen. Dit is een uitstekende manier om het beleggen meester te worden. U ondervindt geen financiële gevolgen uw beleggingen omdat u belegt met een fictief bedrag.

Zelf beleggen zonder kosten

Wilt u direct beginnen met beleggen zonder kosten? Download het gratis handelsprogramma van de online broker en u kunt binnen 5 minuten al handelen op de beurs. Om u te helpen bij het uitzoeken van het juiste handelprogramma hebben wij deze vergeleken op de broker vergelijkingspagina. Kies zelf de broker die het best bij u past!

Klik hier om naar de broker vergelijkingpagina te gaan.

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Broker