In dit artikel gaan wij u stap voor stap uitleggen hoe u kans kunt maken op winst met daghandelen Philips. Voor veel mensen is het lastig om te beginnen met beleggen, doordat de drempel hoog lijkt. Dit artikel zal beleggen voor dummies wat eenvoudiger maken, zodat u snel kunt starten. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld zullen wij u de stappen uitleggen die wij doorlopen tijdens het beleggen.

Winst met daghandelen Philips

Wat is daghandelen?

Daghandelen is mogelijk bij online beleggen. Wanneer u een positie opent en sluit op één beursdag, wordt dit daghandelen of daytraden genoemd. Daytraden is de Engelse term voor daghandelen.

Koersen zijn vaak erg bewegelijk: de koerswaarde van een aandeel gaat vaak op en neer. Doordat u bij online beleggen speculeert op waardeveranderingen, heeft u met de bewegelijke koersen meerdere keren per dag kans op winst.

Daytraden vergt enige ervaring met online beleggen. Om de kans op winst te vergroten is het raadzaam om een goede aanleiding te hebben voor uw belegging. Voordat wij aandelen kopen, gaan wij opzoek naar nieuwsberichten op internet, tv en radio. Nieuwsberichten kunnen veel zeggen over de situatie waarin een bedrijf verkeert. Doordat de koers afhankelijk is van de financiële situatie, kunt u aan de hand van nieuwsberichten vaak een goede voorspelling doen over deze koers.

Wanneer er een negatief bericht uitkomt over een bedrijf, speculeren wij vaak op een koersdaling. Is het bericht echter positief, dan speculeren wij vaak op een koersstijging.

Winst met daghandelen Philips: Een stappenplan

Nu u weet wat daghandelen precies is, gaan wij u een stappenplan geven. Er zijn vier stappen die wij doorlopen wanneer wij gaan beleggen.

Stap 1: Een aanleiding zoeken

Zoals u heeft kunnen lezen, maken wij vaak gebruik van nieuwsberichten. Wanneer u belegt naar aanleiding van nieuwsberichten, maakt u gebruik van de fundamentele analyse.

Op 26 oktober kwamen wij het bericht tegen dat u kunt lezen in figuur 1. In dit bericht wordt duidelijk dat Philips, het Nederlandse elektronicaconcern, op de goede weg is na een zware tijd. Het bedrijfsresultaat is omgeslagen van verlies naar winst. Philips heeft aan alle verwachtingen voldaan en de vooruitzichten zijn erg positief. Dit bericht zet Philips in een positief daglicht, waardoor er een kans bestaat dat de koers gaat stijgen. Dit was voor ons een goede aanleiding om te gaan beleggen.

Figuur 1: Winst met daghandelen Philips – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Figuur 1: Winst met daghandelen Philips – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Stap 2: De hoogte van uw inleg bepalen

Wanneer u een goede aanleiding heeft gevonden, kunt u een positie gaan openen. Met traditioneel beleggen moest u veel geld inleggen voor een positie. Bij online beleggen is dit niet nodig: u kunt beleggen met een klein bedrag door het hefboomeffect. Dit effect vermenigvuldigt uw belegging met een bepaalde factor.

Bij het openen van onze positie kozen wij voor een inleg van 200 euro. Normaal zouden wij hier ongeveer acht aandelen van kunnen kopen. Door de hefboom konden wij nu maar liefst 175 aandelen kopen. In figuur 2 kunt u het hefboomeffect van onze positie zien.

Figuur 2: Winst met daghandelen Philips – Hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Figuur 2: Winst met daghandelen Philips – Hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Doordat de hefboom uw inleg vermenigvuldigt, kunt u dus een grotere positie openen. De winst kan hierdoor ook groter worden.

Stap 3: Een positie openen

Na het bepalen van uw inleg, kunt u de positie openen. Voordat u dit doet, kunt u ook nog kiezen voor twee functies: de stop loss en de profit call.

Met de stop loss stelt u een percentage in dat u maximaal wilt verliezen wanneer uw voorspelling fout is. Wanneer de koers dit punt bereikt, wordt uw positie direct gesloten. U kunt op deze manier nooit meer geld verliezen dan dat u heeft ingesteld.

De profit call is een functie die uw positie sluit bij een bepaalde winst. U kunt vooraf instellen met welk rendement u tevreden zou zijn. Zodra de koers dit punt bereikt, wordt de positie gesloten. Heeft u geen tijd om de positie constant in de gaten te houden? Dan kunt u deze functie instellen en bent u er zeker van uw winst, mits de koers dit punt bereikt uiteraard.

Stap 4: De positie sluiten

Nadat uw positie is geopend, kunt u het koersverloop bekijken. Vaak hebben nieuwsberichten een directe invloed op de de koers, zoals u kunt zien in figuur 3.

Figuur 3: Winst met daghandelen Philips – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Figuur 3: Winst met daghandelen Philips – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Het nieuwsbericht over Philips werd gepubliceerd voordat de beurs open was. Zodra de beurs opende, steeg de koers. Onze verwachting werd dus werkelijkheid. Binnen slechts 50 minuten bereikte de koers het punt waarop wij de profit call hadden ingesteld. De positie werd automatisch gesloten, waardoor wij zelf niets hoefden te doen.

Na het sluiten van de positie kunt u het resultaat van uw belegging bekijken in een winstoverzicht. In figuur 4 is ons resultaat te zien. Met een winst van 49 euro behaalden wij een rendement van 24,5% in maar 50 minuten! We waren zeer tevreden over onze belegging in Philips.

Figuur 4: Winst met daghandelen Philips – Winstoverzicht. Klik om te vergroten.

Figuur 4: Winst met daghandelen Philips – Winstoverzicht. Klik om te vergroten.

Winst met daghandelen Philips: Zelf leren beleggen

Zoals u heeft kunnen lezen, vergt daytrader worden geen groot vermogen. Het hefboomeffect heeft alles veranderd en beleggen voor iedereen mogelijk gemaakt. Wilt u nu beginnen met beleggen, maar heeft u nog niet zoveel kennis? Dan is het misschien verstandig om eerst even een kijkje te nemen in onze cursus beleggen. In de cursus leert u binnen 30 minuten alles wat u nodig heeft om te starten met online beleggen.

Uiteraard is het ook mogelijk om direct te starten met de demo of met de echte versie. Wij hebben een aantal aanbieders van deze software vergeleken voor u, zodat u gemakkelijk kunt kiezen waar u gaat beleggen.

Vergelijk hier de aanbieders en download de software die bij u past!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_Philips

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/10/26/resultaten_philips_trekken_aan/