Een groot deel van het beleggen gaat over zelfcontrole en zelfdiscipline. Je moet sterk in je schoenen staan om te kopen wanneer de markt daalt of om een positie met verlies te verkopen.  Wat misschien nog moeilijker is om een positie dat op winst staat op het juiste moment te sluiten.

Sluiten van een winstgevende positie

Hoezo is het sluiten van een winstgevende positie lastig? Op zich is het sluiten van een winstgevende positie natuurlijk geweldig, de kick van de winst. Maar wanneer sluit je die positie? Bij een bepaald percentage winst? Bij een absoluut bedrag? En wanneer vind je het genoeg? De meeste lefgozers hebben op deze manier veel geld verloren, door te lang een positie aan te houden in een vlaag van hebzucht. Met CFD’s is het ook lastig om niet even te wachten om te kijken of het nog meer word. Tien minuten kan het verschil maken tussen 100 euro en 150 euro winst. Als je echter te lang wacht kan de winst ook zo in 10 minuten weg zijn.

Profit call

Omdat iedereen wel dergelijke zwakke momenten heeft, en niet altijd de hele dag de koers wil volgen zijn er profit calls. Deze werken het zelfde als stop loss orders. Je kunt bij de broker aangeven bij welk bedrag je wil dat de positie wordt gesloten, bij winst of verlies. Het is verstandig om je stop loss niet te laag in te zetten. Elke keer 50 euro verlies nemen is vaak geen goed idee, in verband met de spread van de broker. Het fijne aan een profit call is dat je deze kunt instellen op de bogen die de koers maakt. Vaak is er een bepaald terug kerend patroon, waardoor je van te voren zeker weet dat de kans klein is dat koers boven een bepaald bedrag uit zal komen, onder dat bedrag moet je natuurlijk je profit call zetten. Zo hoef je niet constant de koers in de gaten te houden maar kun je gerust achterover het geld het werk laten doen.

Wilt u beleggen met een profit call zelf eens proberen. Maak dan hier een demo account aan!