Wilt u slim geld beleggen? Hiervoor zijn verschillende manieren. Kent u CFD’s al? Ontdek deze interessante methode en probeer het zelf gratis uit.

Slim geld beleggen

Slim geld beleggen met CFD’s

Bent u al bekend met CFD’s? CFD staat voor Contract for Difference. Het is een beleggingsmethode die u wordt aangeboden door brokers. Dit zijn aandelenmakelaars, die proberen het beleggen zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

CFD beleggen onderscheidt zich op een aantal punten van traditioneel beleggen. Bij CFD’s koopt u de aandelen niet, maar speculeert u op hun koers. Hierdoor kunt u ook beleggen op een dalende koers. Dit heet short gaan. Misschien vindt u het wel interessant om op deze manier te beleggen.

Maar er is nog iets bijzonders aan CFD’s, namelijk het hefboomeffect. Dat zullen we hieronder verder toelichten.

Slim geld beleggen met de hefboom

Een interessant kenmerk van CFD’s is dat het zorgt voor een vergroting van uw inleg. CFD’s zorgen er namelijk voor dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor. Deze kan 10, 20 of 50 zijn. Stel dat u een inleg hebt van 100 euro, dan kunt u beleggen met een positie ter waarde van bijvoorbeeld 10×100= 1.000 euro. Dit wordt het hefboomeffect genoemd.

Met het hefboomeffect kunt u ook met een kleine inleg beleggen alsof u een grotere belegger bent. En een grotere positie zou, bij een gunstige belegging, een groter rendement op kunnen leveren dan een kleinere positie. Klinkt dit nog wat abstract? Hieronder wordt dit effect nog eens geïllustreerd.

Slim geld beleggen

Figuur 1, slim geld beleggen. Hefboomeffect. Klik voor een vergroting.

De mogelijkheden van CFD’s

Persoonlijk beleggen wij online, met behulp van gratis beleggingssoftware. Hiermee kunt u slim geld beleggen, omdat uw beleggingen beheren eenvoudig wordt. U kunt een belegging binnen enkele seconden openen of sluiten. Bovendien hebt u ruim keus uit de koersen waarop u belegt. Het is namelijk mogelijk om te investeren in aandelen, valuta, indices en grondstoffen vanuit de hele wereld. Bovendien hebt u alleen een apparaat met internetverbinding nodig om te beleggen. U hebt dus toegang tot de beurs vanaf uw computer, telefoon en tablet.

Wilt u ervaringen van beleggers lezen met de software? Lees dan onze praktijkvoorbeelden.

Oefenen met slim geld beleggen

Tot slot willen we u nog vertellen over een optie, die zeker voor de beginnende belegger zeer geschikt is. U kunt namelijk oefenen in een gratis demo. Dit is een oefenprogramma waarin u ongeveer 20.000 euro fictief geld krijgt, waarmee u kunt beleggen op echte en actuele koersen. U hebt toegang tot dezelfde koersen als betalende beleggers. Hieronder ziet u een screenshot van de software.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 2, slim geld beleggen met gratis software. Klik voor een vergroting.            

U kunt de mogelijkheden van CFD’s dus gratis uitproberen in de demo. Als u merkt dat deze beleggingsmethode u bevalt, kunt u zeer gemakkelijk overstappen op beleggen met echt geld. Bovendien is demo een zeer goede opstapmethode voor de beginnende belegger. Zo kunt u veilig en gratis een kijkje nemen in de beleggingswereld.

Probeer de demo zelf uit en oefen met slim geld beleggen

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference