In dit artikel zullen wij uitleggen hoe een hefboom bij beleggen een grotere zou kunnen realiseren. Beleggen met een hefboom is revolutionair en bovendien erg gemakkelijk. Bent u erg benieuwd? Lees dit artikel en probeer hefboombeleggen zelf helemaal gratis uit!

hefboom bij beleggen winst

Tien tot 200 keer beter profiteren van een koersstijging

Een belegger die met een hefboom belegt, wil in de meeste gevallen in korte tijd relatief veel geld verdienen. Een hefboom is hier uiterst geschikt voor doordat u tien tot 200 keer beter zou kunnen profiteren van een koersstijging.

Het geheim achter deze beleggingsmethode is de tussenkomst van een broker. Dit is een firma die gespecialiseerd is in beleggen. Het werkveld van een broker is het best te vergelijken met dat van een makelaar. Een makelaar bemiddelt tussen kopers en verkopers van huizen. Een broker doet dit ook, met als verschil dat een broker in aandelen handelt in plaats van huizen.

Werking hefboom bij beleggen

Een broker die hefboombeleggen aanbiedt laat zijn klanten handelen met aandelen die zij eigenlijk niet bezitten. In het geval van hefboombeleggen bezitten broker zelfs het overgrote deel van de posities. Een belegger kan bijvoorbeeld beleggen met een positie van 50.000 euro terwijl hij maar 1.000 euro heeft ingelegd. Toch laat de broker zijn klanten met de hele positie beleggen en zelfs van deze positie profiteren. Klanten kunnen hier hun voordeel mee doen. Wij zouden dit uitgebreid in abstracte vorm kunnen uitleggen, maar wij denken dat u met een voorbeeld het meest kan.

Voorbeeld hefboom bij beleggen: 500 euro op Randstad

Kasper Snel is een dertiger die beleggen interessant vindt. Hij stuit echter op de tijdsduur die bij beleggen komt kijken. Kasper wil op een dag flink verdienen en niet weken moeten wachten eer zijn posities aanmerkelijk meer waard geworden is. Bovendien denkt Kasper meer te kunnen zeggen over wat een keurs op een bepaalde dag doet dan over een langere periode. Kasper heeft er daarom voor hefboombeleggen gekozen. Hij doet dit met een gratis platform (dat ook u kunt downloaden via deze site).

  • Op maandagmorgen verneemt Kasper via het internet dat het Nederlandse bedrijf Randstad geweldige financiële resultaten heeft geboekt. Hij verwacht dat hierdoor de koers omhoog zal gaan en wil hier van profiteren door te hefboombeleggen. Een blik op zijn betaalrekening wijst uit dat Kasper wel 500 euro kan missen. Hij besluit hiermee te beleggen met een hefboom.
  • Hij opent daarom zijn platform en zoekt naar het aandeel Randstad. Hij merkt op dat er op het aandeel Randstad een hefboom van 10 geldt. Dit betekent dat hij met zijn 500 euro een positie van 5.000 euro in kan nemen (zie onderstaand screenshot).

hefboom bij beleggen

Figuur 1, hefboom bij beleggen. Klik op figuur om deze te vergroten.

  • De koers van het aandeel Randstad stijgt met 3% nadat Kasper zijn positie heeft ingenomen. Het gevolg hiervan is dat de Kasper’ positie 150 euro meer waard wordt. Kasper vindt dit vanzelfsprekend een geweldige winst en besluit direct zijn positie te verkopen. Als hij dit doet, krijgt hij van de broker gewoon weer zijn inleg met hierboven op de winst terug. Hij heeft dan 150 euro verdiend bij een inleg van 500 euro (transactiekosten daargelaten). Doordat hij belegt heeft met een hefboom.

Wilt u ervaringen lezen met echte koersen? Via deze link vindt u praktijkervaringen.

Beseft u wel dat…?

U moet beseffen dat Kasper normaliter maar 15 euro zou hebben verdiend. Hij zou immers dan maar een positie van 500 euro in kunnen nemen. Deze was door een 3% stijging maar 15 euro meer waard geworden. Een hefboom kan dus een aanmerkelijk verschil maken.

Wilt u het gratis zelf eens proberen?

U hebt kunnen zien hoe de hefboom bij beleggen werkt.  Als u wil, kunt u het zelf aan de lijve ondervinden. Omdat bij beleggen altijd risico komt kijken en u dus ook geld kunt verliezen, bieden wij u de mogelijkheid om met ca. 20.000 euro fictief hefboombeleggen te proberen op echte real-time koersen. Helemaal gratis! Dit is ideaal! Lijkt dit u wat? Begin dan hier met demo beleggen.

Wilt u beleggen met een hefboom gratis proberen? Klik dan op deze link en maak een gratis demo account aan.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Turbo_(belegging)