Zoekt u naar een manier om wat bij te verdienen? Probeer eens te beleggen. Hier kunt u de basis van online beleggen leren.

De basis van online beleggen leren

Waarom de basis van online beleggen leren?

Wat extra geld is altijd fijn. Daar bent u het vast mee eens. Beleggen zou een manier kunnen zijn om wat extra’s te verdienen. Natuurlijk zit hier een risico aan vast, maar de AEX is bijvoorbeeld in het afgelopen jaar flink gestegen. Maar waarom zou u hiervoor kiezen? Waarom is de basis van online beleggen leren nuttig?

Een goede reden is dat beleggen tegenwoordig veel eenvoudiger is dan u misschien denkt. U kunt helemaal zelf beleggen, onafhankelijk van een bank en zo veel of weinig als u zelf wilt. Beleggen gaat nu namelijk via internet. Hierdoor kunt u beleggen vanaf uw computer, tablet en smartphone. Dit werkt met behulp van gebruiksvriendelijke, gratis beleggingssoftware. In figuur 1 ziet u deze software afgebeeld.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, de basis van online beleggen leren met gratis software. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Ziet u hoe overzichtelijk de software is? Het openen van een belegging gaat met een simpele druk op de knop. De software houdt alle belangrijke informatie voor u bij. Dankzij de gratis software zal uw ervaring niet veel verschillen van die van een professional.

Maar beleggen is niet alleen heel toegankelijk, het kan ook heel leuk zijn.

De basis van online beleggen leren

Leren beleggen hoeft niet moeilijk te zijn. In deze alinea zullen de belangrijkste begrippen worden uitgelegd, zodat u weet wat u hiermee kunt. Daarna vertellen we u wat u zelf kunt doen om beter te worden in beleggen. Zoals u merkt betreft de manier van beleggen die wij behandelen online beleggen via hefboomproducten.

De hefboom

De hefboom is een beleggingsconstructie die ervoor zorgt dat uw inleg meer waard wordt. Hierdoor kunt u van dezelfde inleg handelen met een groter aandelenpakket. Stel, uw inleg is 100 euro. Dan zorgt de hefboom er bijvoorbeeld voor dat dit wordt vermenigvuldigd met 20. Vervolgens kunt u handelen met een pakket dat 20×100= 2.000 euro waard is. Als uw aandelenpakket dan in waarde stijgt, maakt u meer winst dankzij de hefboom. In figuur 2 leggen we dit nog eens uit.

Basis van online beleggen leren

Figuur 2, de basis van beleggen leren. De hefboom. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Met de gratis software maakt u automatisch gebruik van de voordelen van de hefboom. Beleggen met de hefboom kan op allerlei producten. U kunt handelen in aandelen, maar bijvoorbeeld ook in grondstoffen of munteenheden. Waar u ook op wilt beleggen, dankzij de handige software is het een fluitje van een cent om ermee te beginnen.

Beleggen met een aanleiding

Waarschijnlijk zult u ervaren dat het lastig is om te bepalen op welke koers u gaat beleggen. De beleggingssoftware helpt u bij het maken van een keuze. U kunt namelijk zien welke aandelen snel meer waard worden en welke juist niet.

Als extra ondersteuning zou u het nieuws in de gaten kunnen houden. Goed nieuws over beursgenoteerde bedrijven kan namelijk een koersstijging van dat aandeel stimuleren. Zulk nieuws wordt vaak een aanleiding tot een belegging genoemd. Als u een aanleiding combineert met de informatie die de software u biedt, dan hebt u een dubbele ondersteuning voor uw belegging.

Zelf beter worden in beleggen

U hebt nu wat begrippen geleerd en kent wat tips over beleggen. Maar wist u dat u deze tips ook helemaal gratis in de praktijk kunt toepassen? De beleggingssoftware bevat namelijk ook een gratis demo. In de demo krijgt u ongeveer 20.000 euro speelgeld, waarmee u kunt oefenen met beleggen. U krijgt echte en actuele koersen te zien, zodat uw ervaring hetzelfde is als die van betalende beleggers. Zo kunt u uzelf trainen om een betere belegger te worden. De demo kan zo lang gebruikt worden als u wilt. Klik hier voor de demo.

Op het moment dat u vindt dat u genoeg geoefend hebt, kunt u eenvoudig overstappen op echt beleggen. Veel beleggers hebben deze stap al gemaakt en beleggen nu met echt geld. Hun ervaringen en successen vindt u hier.

De basis van online beleggen leren in de praktijk? Klik hier voor de gratis software

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Online