Vraagt u zich af: hoe leren beleggen? U hoeft uw hoofd er niet langer over te breken. Wij helpen u verder en introduceren u in de beurswereld.

Hoe leren beleggen

De eerste vraag: hoe leren beleggen?

Kennelijk hebt u zich afgevraagd hoe u kunt leren beleggen. Dat is heel verstandig van u! De beurs is tegenwoordig namelijk erg toegankelijk, maar het is beter om u eerst enigszins voor te bereiden. Wij leggen u uit hoe u zelf kunt oefenen.

Ervaring opdoen met gratis software

Veel beleggers handelen tegenwoordig online, hierbij geholpen door handige gratis beleggingssoftware. Wijzelf maken hier ook gebruik van. Onze software heeft echter een handige optie: u kunt er ook mee oefenen.

Deze optie wordt ook wel de demo genoemd. In de demo krijgt u ca. 20.000 euro fictief geld. Nep geld, dus. Toch kunt u hier zeer goede praktijkervaring mee opdoen, doordat u echte en actuele koersen te zien krijgt. U kunt dus handelen op realtime producten van over de hele wereld. In principe hebt u dezelfde opties als betalende beleggers. Het enige verschil is dat zij beleggen met hun eigen, echte geld, terwijl u in de demo, zoals gezegd, fictief geld krijgt.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, hoe leren beleggen? Screenshot van de software. Klik voor een vergroting.

Oefenen in de demo biedt u een groot aantal voordelen. Allereerst is het natuurlijk een manier om te leren beleggen. Persoonlijk denken we dat het misschien wel de beste manier is, omdat u zo dichtbij de werkelijkheid komt. Maar een ander voordeel is dat u vast gewend raakt aan dergelijke software. Als u meent dat u voldoende hebt geoefend, kunt u namelijk direct overstappen op echt beleggen. U bent dan al gewend aan het programma en kunt vlekkeloos doorgaan met het gebruik van de software.

Wilt u beginnen met de demo? Klik dan hier voor de demo

Hoe leren beleggen? Bekijk de ervaringen van anderen

U kunt er ook voor kiezen om te leren van andere beleggers. Op onze site hebben beleggers hun ervaringen namelijk uitgeschreven. Misschien kunt u er van leren uit welke stappen de meeste beleggingen bestaan, of waar u op moet letten. Of wilt u graag beleggen op een bepaald aandeel, maar weet u niet wat daarbij komt kijken? Ook daarvoor zijn de praktijkervaringen zeer nuttig. Het is gratis en kost u nauwelijks tijd.

Klik hier voor deze praktijkervaringen

Hoe leren beleggen? De stap daarna

Uw vraag was: hoe leren beleggen? En na dit artikel kent u twee goede methoden waar u veel van kunt leren. Maar het doel van leren beleggen is natuurlijk: beleggen. Hiervoor raden we u de gratis beleggingssoftware aan:

  • Beleg op verschillende producten
  • Internationale handel
  • Handelen vanaf computer, tablet en smartphone

Klik hier voor de gratis software

Bron:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Leren