Zoekt u een kosteloze methode om te leren beleggen met aandelen? Dan is de oefensimulator van een online broker een aanrader voor u. Hier kunt u met een fictief budget van 20.000 euro leren beleggen met aandelen.

Leren beleggen met aandelen

Met een oefensimulator leren beleggen met aandelen

De oefensimulator is een programma van een broker. Een broker is een tussenpersoon op de beurs, zijn rol is te vergelijken met die van een makelaar. Brokers hebben software gemaakt waarmee mensen thuis online kunnen beleggen. Deze software is kosteloos te downloaden op de websites van brokers.

Bij deze software kunt u kiezen uit twee standen. Er is een werkelijke modus, waarin u belegt met echt geld, en ook een fictieve modus met de oefensimulator. Met deze simulator kunt u met fictief geld belegen. Afgezien van het geld is het precies hetzelfde als echt beleggen.

Oefenen met beleggen met 20.000

Voor beginnende beleggers is de simulator een goede oefening. Hierbij kunt u geen geld verliezen, maar toch ervaring opdoen.

Wanneer u begint met deze manier van oefenen krijgt u 20.000 euro fictief geld gratis, waarmee u zo veel kunt beleggen als u wilt.

U zult merken dat u steeds beter wordt, naarmate u meer ervaring opdoet. Wie weet kunt u zelfs wel mooie winst gaan maken met uw beleggingen.

Is leren beleggen met aandelen gelukt?

Echte winst maken met uw beleggingen kan niet in de fictieve modus. Hiervoor moet u overstappen op de echte modus, waarbij u belegt met echt geld.

Wanneer leren beleggen met aandelen is gelukt, en u voelt dat u klaar bent voor echt beleggen, dan is de overstap zo gemaakt. Met een simpele druk op de knop kunnen wisselen van modus is één van de grote voordelen van de software van de broker. Als u overstapt, kunt u gewoon in hetzelfde programma blijven beleggen, alleen dan met echt geld. U hoeft dus niet te wennen aan andere software.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1: Zo ziet leren beleggen met aandelen er in de praktijk uit. Klik voor een vergroting.

Begin zelf met leren beleggen met aandelen

Om u te helpen bij het vinden van een broker, hebben we er een aantal voor u geselecteerd. U kunt deze selectie hier vinden.

Zodra u een broker hebt uitgekozen, kunt u op zijn website de oefensimulator, waarmee u eindeloos ervaring op kunt doen met beleggen, gratis downloaden. Dankzij de hefboom die in het programma versleuteld zit, kunt u met uw fictieve 20.000 euro tot wel 5 miljoen euro beleggen.

Wilt u onze ervaringen met dit programma lezen? Lees dan onze praktijkervaringen.

Zelf leren beleggen met aandelen? Download dan hier de juiste software en begin uw leven als belegger

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Beleggen