Wilt u handelen met aandelen van KLM? Door slim te beleggen hebben wij een rendement van 17,6% in 40 minuten behaald. Door het nieuws te volgen waren wij in staat in te spelen op een koers daling van KLM. In dit artikel zullen wij deze manier van beleggen beschrijven en uitgebreid ingaan op de manier die wij hanteren.

aandelen-klm-plaatje6

Geld verdienen door te speculeren

Wij behaalden ons hoge rendement door te speculeren. Speculeren betekent niks meer dan geld inzetten op een koersstijging of daling. Dit is heel makkelijk en kan thuis vanaf u eigen computer gebeuren. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een gratis computer programma van een broker. Een broker is een ander woord voor aandelenmakelaar. Dit betekent in feite dat de broker u in staat stelt via hun computerprogramma te beleggen in actuele koersen. Speculeren kan via dit programma op alle populaire beurzen over de hele wereld.

Voorbeeld: speculeren beleggen in aandelen KLM

Bij het speculeren op een koers stijging of daling zijn wij altijd opzoek naar een aanleiding. Dit vergroot de kans op een succesvolle belegging. Zo kwam het bericht naar buiten dat KLM in de rode cijfers zat. Mede hierdoor was KLM genoodzaakt tot massaontslag. Uit dit bericht kunnen we opmaken dat het bedrijf in zwaar weer zit en daarom besloten wij te speculeren op een koersdaling van KLM.

aandelen-klm-plaatje2Nieuwsbericht, KLM. Bron: belegger.nl

Wat speculeren zo aantrekkelijk maakt is het gebruik van een hefboomeffect. Veel brokers maken hier gebruik van. Om de vergelijking te maken met traditioneel beleggen en het speculeren met een hefboom effect geven wij u het volgende voorbeeld:

  • Stel u wilt beleggen met 100 euro dan kunt u dit op de traditionele manier doen door met 100 euro aandelen te kopen. Mocht de koers dan 10% stijgen dan heeft u een winst van 10 euro.
  • Met het hefboom effect is uw winst hoger. Dit komt doordat de broker uw inleg van 100 euro vertienvoudigd (x10). Uw 100 euro is dan op de beurs 1000 euro waard door het hefboom effect van 10x. Als de koers nu 10% stijgt verdiend u 1100 euro. Als u besluit te stoppen dan, is uw winst 100 euro. Vele malen hoger dan traditioneel beleggen dus!

Dit hebben wij ook bij de aandelen KLM gedaan. Wij speculeerden met een bedrag van 340 euro. Hierdoor konden wij speculeren met aandelen KLM ter waarde van 3400 euro (hefboom 10x). Wij verwachten dat de koers ging dalen.

Toen de beurs om 9 uur opende bleef het aandeel van KLM zakken en stonden onze aandelen KLM na 40 minuten op 3460 euro.

aandelen-klm-plaatje3

Figuur 1, Grafiek KLM. Klik op figuur om te vergroten.

Dit was voor ons het moment om te stoppen. Onze winst bedroeg 60 euro op een inleg bedrag van 340 euro. Dit is een bijzonder goed rendement van 17,6%! Dit rendement is natuurlijk ook mogelijk met een groter bedrag waardoor de winst vele malen hoger is.

aandelen-klm-plaatje4

Figuur 2, Resultaat aandelen KLM. Klik op figuur om te vergroten.

Zelf geld verdienen met aandelen KLM

Zoals u ziet is het mogelijk om met een koersdaling geld te verdienen op aandelen KLM. Het computerprogramma waarmee wij dit deden is gratis te downloaden bij een broker. Om u te helpen een keuze te maken hebben wij de brokers vergeleken zodat u een duidelijk overzicht wat welke broker biedt. Tevens bevat dit programma ook een simulatiemodus waarmee u met een fictief bedrag van 20.000 euro kunt oefenen op echte koersen.

Download hier het gratis computerprogramma waarmee u kunt handelen in aandelen KLM.

 

Bron: http://www.belegger.nl/nieuws/2631101/air-france-klm-dieper-in-rode-cijfers.htmlhttp://nl.wikipedia.org/wiki/Klm