Wilt u met weinig geld beleggen? Lees dan dit artikel over CFD’s en zie hoe u ook met een kleine inleg mooie winst zou kunnen behalen.

Met weinig geld beleggen

Met weinig geld beleggen

Wilt u beleggen, maar met een beperkt budget? Dat kan! Er bestaat namelijk een handige constructie waarmee u ook met een kleine inleg kunt beleggen als een grotere belegger. Deze constructie heet Contract for Difference, afgekort tot CFD. Veel beleggers maken er enthousiast gebruik van. Maar wat doen CFD’s eigenlijk?

Bij een CFD belegging wordt uw inleg als het ware groter gemaakt. Het bedrag dat u inlegt wordt namelijk vermenigvuldigd met een bepaalde factor. Deze factor is bijvoorbeeld 10. Stel dat u dan 100 euro inlegt, dan kunt u handelen met een aandelenpakket dat 10×100= 1.000 euro waard is. Dit wordt ook wel het hefboomeffect genoemd.

U weet nu dus wat het effect van CFD’s op uw inleg is. Maar u weet nog niet hoe het in de praktijk werkt. Daarom zullen we u dat laten zien.

CFD in de praktijk

Tegenwoordig beleggen zeer veel belegger online, met behulp van gratis beleggingssoftware. Dit heeft veel voordelen. U kunt online makkelijk uw beleggingen beheren en de software houdt relevante informatie over uw investeringen automatisch bij. Maar het grootste voordeel is waarschijnlijk dat u bij online beleggen gebruik kunt maken van CFD’s. Deze handige constructie zit namelijk automatisch versleuteld bij beleggingen met de software.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, met weinig geld beleggen dankzij de gratis software. Klik voor een vergroting.

Praktijkvoorbeeld met weinig geld beleggen

We zullen met een voorbeeld laten zien welke voordelen CFD’s mee kunnen brengen. Dit jaar maakte Air France-KLM op een vrijdagochtend bekend dat het aantal vervoerde passagiers was gestegen. Het is een hele prestatie om meer mensen te vervoeren in crisistijd.

Met weinig geld beleggen

Figuur 2, met weinig geld beleggen: een praktijkvoorbeeld. Klik voor een vergroting.

Ons team vermoedde dat dit goede nieuws zou kunnen leiden tot een koersstijging. Daarom besloten we een belegging te openen in Air France-KLM. Onze inleg bedroeg 200 euro. In dit geval was de factor 20. Dat betekent dat we handelen met een pakket dat 20×200= 4.000 euro waard was. Hieronder ziet u hoe het programma dat automatisch voor u uitwerkt. In het rekenvoorbeeld hierboven gebruikten we de afgeronde getallen. In figuur 3 is dat niet het geval.

Met weinig geld beleggen

Figuur 3, met weinig geld beleggen op Air France-KLM. Klik voor een vergroting

Nu zullen we u laten zien wat het effect is geweest van de CFD’s op deze belegging. Binnen één uur na het openen van de belegging steeg de koers van de luchtvaartmaatschappij met ongeveer 2%.

  • Gewoon beleggen. Als onze inleg niet vermenigvuldigt was door de CFD’s, hadden we gehandeld met 200 euro. Een stijging van 2% levert dan slechts 2 euro winst op.
  • CFD beleggen. Hierbij handelen we met 4.000 euro. 2% hiervan is 80 euro. Wederom maken we hierbij gebruik van afgeronde getallen, in werkelijkheid maakten we 74,25 euro winst.

Nu ziet u dus wat het kan opleveren om met een groter aandelenpakket te handelen. Hieronder ziet u een screenshot van ons eindresultaat. Meer dan 74 euro winst in slechts één uur tijd.

Met weinig geld beleggen

Figuur 3, het resultaat van met weinig geld beleggen. Klik voor een vergroting.

De software

De handige CFD constructie zit dus automatisch verwerkt in uw beleggingen, dankzij de gratis software. Maar de software heeft u nog meer te bieden. U weet al dat u kunt beleggen op aandelen, maar het is ook mogelijk om te beleggen op grondstoffen, indices en munteenheden. Voorbeelden van verschillende soorten beleggingen vindt u hier.

Daarnaast is de software te openen vanaf uw computer of laptop, smartphone en tablet. Beleggen kan dus waar en wanneer u dat wilt. Tot slot kunt u ook gratis gebruik maken van de demo. Dit is een onderdeel van de software.

Als u deze demo opent krijgt u ongeveer 20.000 euro virtueel geld. Hiermee kunt u realistische beleggingservaring opdoen met realtime koersen, zonder dat het u ooit iets zal kosten. Twijfelt u nog of deze vorm van beleggen wel iets voor u is? Of wilt u uzelf trainen? Begin dan in de demo. Afgezien van het virtuele geld werkt deze namelijk precies hetzelfde als echt beleggen.  Een ideaal begin.

Met weinig geld beleggen? Klik hier voor de demo

Bronnen: http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/airfrance-klm/21870118/__Passagiersvervoer_Air_France-KLM_groeit__.html, http://nl.wikipedia.org/wiki/Air_France-KLM