Kent u beleggen turbo al? Wij maakten met deze techniek 130 euro winst binnen één handelsdag. Hier ziet u hoe. Ook kunt u het zelf gratis uittesten.

Beleggen turbo

Uitleg over beleggen turbo

In dit artikel gaan we u laten zien hoe we een turbo product hebben gebruikt op de Duitse beurs. Maar wat houdt een turbo product eigenlijk in? Als u kiest voor turbo beleggen, zal uw inleg vele malen meer waard gemaakt worden. U kunt dus met meer aandelen handelen zonder dat u de volledige waarde van deze aandelen betaalt. Dit wordt ook wel het hefboomeffect of CFD genoemd.

U zult in het praktijkvoorbeeld zien wat het effect van de turbo in de praktijk is. Wilt u eerst wat meer achtergrondinformatie opdoen? Klik dan hier voor een uitleg over turbo.

Beleggen in 3 simpele stappen

Deze belegging speelde zich af op de laatste dagen van 2013. Inmiddels zijn we alweer enige tijd verder, waardoor we goed kunnen terugblikken op het verloop van de belegging. Om het u gemakkelijk te maken, hebben we onze beleggingservaring opgedeeld in 3 stappen.

  1. Het beursnieuws
  2. Beleggen turbo
  3. De koers volgen en de belegging sluiten

Het beursnieuws

Als u gaat beleggen, kan het u veel opleveren om het beursnieuws in de gaten te houden. Dit zijn bijvoorbeeld artikelen over beursgenoteerde bedrijven. Wijzelf gebruiken onder andere de website deaandeelhouder.nl. Hier kwamen we het volgende artikel tegen op maandag 30 december:

Beleggen turbo

Figuur 1, beursnieuws beleggen turbo. Klik voor een vergroting.

Zoals u kunt lezen, verwachtte men dat het beter met de economie van de Verenigde Staten leek te gaan dan men had verwacht. Wij vermoedden dat dit een koersstijging op Amerikaanse aandelen zou kunnen opleveren. Helaas waren de beurzen uit de VS op dit moment nog gesloten. Het was namelijk nacht in Amerika.

Toch wilden we snel reageren op dit nieuwsbericht. Hiervoor bedachten we een slimme oplossing: we gingen beleggen op de beurs uit Duitsland, de DAX. Duitsland en de VS handelen namelijk veel. Goed nieuws over de Amerikaanse economie zal dus ook zeker invloed hebben op de economie van ons buurland.

Bovendien behoort de DAX tot de Europese beurzen, die op dat moment wel geopend waren. Daarom konden we gauw een belegging openen.

Beleggen turbo

Op dit punt willen we u graag wijzen op bijzonder handige software. Hiermee kunt u beleggen. Het effect van de turbo wordt automatisch voor u verwerkt! Wilt u eens een kijkje nemen? Klik dan hier voor de gratis software.

In het geval van beleggen op de DAX zorgde het turbo effect ervoor dat onze inleg 100 keer vergroot werd. We besloten 500 euro in te leggen. Hiermee konden we een positie innemen die maar liefst 100×500= 50.000 euro waard was.

Met een enkele muisklik hadden we onze belegging al geopend. Nu zouden we maar een kleine koersverandering nodig hebben om winst te kunnen maken. Een ander voordeel van beleggen turbo is dat het ook zeer geschikt is voor beleggers met een kleinere portemonnee.

De koers volgen en de belegging sluiten

Vervolgens was het van belang dat we de koers van de DAX goed in de gaten zouden houden, zodat we de belegging op een gunstig moment konden sluiten. Dit is gemakkelijker dan u misschien zou denken, omdat u de software ook kunt openen vanaf uw smartphone of tablet. Ook kunt u limieten instellen, waardoor de positie automatisch wordt gesloten.

Nu gebeurde er iets bijzonders. We hadden onze belegging op maandag 30 december geopend. Maar op 31 december en 1 januari waren de beurzen gesloten. We hadden dus gehandeld op het laatst mogelijke moment van 2013. Het voordeel van de sluiting van de beurzen was dat het nieuwsbericht op 2 januari nog steeds invloed had. Bekijkt u de koersgrafiek maar. Dergelijke koersgrafieken worden overigens automatisch voor u bijgehouden door het beleggingsprogramma.

Beleggen turbo

Figuur 2, beleggen turbo. Klik voor een vergroting.

De koers van de DAX steeg met 0,3%. Dit lijkt erg weinig, maar onthoudt goed dat onze positie 50.000 euro waard was. Uiteindelijk maakten we 130 euro winst in één handelsdag, zoals u hieronder kunt zien. Een prachtig resultaat, dat mede mogelijk werd gemaakt door de handige software waarin het turbo effect automatisch is versleuteld.

Beleggen turbo

Figuur 3, resultaat beleggen turbo. Klik voor een vergroting.

Test het gratis uit!

Bent u enthousiast geworden van deze praktijkervaring? Probeer het dan zelf! U kunt zonder risico bekijken wat het turbo effect doet voor uw beleggingen. Hiervoor kunt u dezelfde software gebruiken als wij. Deze bevat namelijk een soort beurssimulator. Als u deze opent, ontvangt u ongeveer 20.000 euro aan virtueel zakgeld. Toch is het meer dan een spelletje, omdat u kunt beleggen aan de hand van echte en actuele koersen!

Wij zouden u dus aanraden om eerst eens rond te kijken in de demo. Als dit u bevalt, kunt u later altijd nog overstappen op echt beleggen.

Gratis beleggen turbo? Probeer het hier uit

Bronnen: http://www.deaandeelhouder.nl/news/2013/12/30/beursblik_fitch_groei_amerikaans/, http://nl.wikipedia.org/wiki/Turbo_(belegging)