Tegenwoordig kan aandelen kopen verkopen online veel makkelijker dan u zou denken. Wij leggen in dit artikel hoe u dat kunt doen. Wekt dit uw interesse? Neem dan maximaal vijf minuten de tijd en lees rustig dit artikel. U kunt vervolgens direct beginnen!

Aandelen kopen verkopen online met een hefboom
Hetzelfde idee, maar dan online!

Het idee achter online handelen met aandelen is uiteraard geld verdienen. Dit proces verschilt in grondslag daarom niet drastisch van het handelen in aandelen dat bij u bekend is; u kan aandelen kopen en deze op een later moment voor een hogere prijs verkopen. De internetrevolutie heeft dit proces wel flink versneld. Zo kunt u tegenwoordig aandelen kopen en weer verkopen in een tijdsbestek van luttele seconden!

Aandelen kopen verkopen online heeft een groot voordeel

Toch heeft aandelen kopen verkopen online een kenmerk dat het verdient om uitgelicht te worden. U kunt namelijk als u online belegt, gebruiken maken van een hefboom. Dit is een mogelijkheid om met een klein bedrag, een grote aandelenpositie te verwerven. Het voordeel hiervan is dat beleggen sneller werkelijk wat oplevert en hierdoor leuker wordt. We zullen dit illustreren met een voorbeeld.

  • Stel u wilt met €500 beleggen. U kiest ervoor met dit bedrag aandelen Facebook te kopen. U hoopt natuurlijk dat de waarde (koers) van het aandeel Facebook stijgt. Hierdoor zal immers uw positie (uw aandelenpakket met een waarde van €500) meer waard worden.
  • U heeft geluk. Na goede berichten over de omzet van het internetbedrijf stijgt de koers met 5%. Uw positie wordt hierdoor (500 + 0,05 x 500 =) €525 waard. U besluit uw positie te verkopen en uw winst te pakken. U heeft hierdoor €25 verdiend.

In dit voorbeeld is nog geen hefboom gebruikt. De hefboomconstructie zorgt er namelijk voor dat een 5% stijging u veel meer oplevert. Kijkt u maar mee!

  • Wij gaan van de dezelfde situatie uit als hierboven; u heeft €500 en wil hiermee beleggen in Facebook. U besluit dit echter te doen met een hefboom.
  • U kan dan met uw €500, een positie van €5.000 euro innemen. De koersstijging van 5% zorgt er in dit geval voor dat uw positie €5.250 euro waard wordt. Als u nu besluit te stoppen, is uw winst geen €25 maar €250! 10x zoveel als in het eerste geval.

U ziet het. Beleggen met een hefboom beidt u de mogelijkheid veel geld te verdienen met kleine geldbedragen. In zekere zin, zorgt de hefboom ervoor dat u als kleine belegger, kunt beleggen als een grote. In de onderstaande figuur kunt u dit nogmaals zien.

aankopene verkopen online 2

Figuur 1, aandelen kopen verkopen online. Klik op figuur om deze te vergroten.

In het voorbeeld dat wij gebruikten, had de hefboom een waarde van 10. Deze waarde hangt af van de goederen waarin u belegt. Zo is de hefboom op aandelen vaak 10, maar is de hefboom in het geval van valuta 50. De kleinere koersveranderingen in de koers van valuta is hier de oorzaak van. Op deze manier heeft u deze kansen bij aandelen en valuta.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje1

Figuur 2, aandelen kopen verkopen online. Klik op figuur om deze te vergroten.

Wilt u zelf aandelen kopen verkopen online met een hefboom?

Al deze hefbomen zijn verwerkt in beleggingssoftware. Hierboven ziet u een screenshot van deze software. De software kunt u via deze link gratis downloaden. Omdat hefbomen nog relatief onbekend zijn, kunt u deze software ook in demomodus gebruiken.

U belegt dan gratis met duizenden euro’s fictief geld. Uiteraard kunt u op ieder moment overschakelen naar de modus met werkelijk geld. Voor zowel de demomodus, als de werkelijke modus zult u moeten klikken moet u op de onderstaande klikken.

Wilt op deze manier aandelen kopen verkopen online? Klik dan op deze link.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandeel