Wilt u aandelen PostNL kopen? Door het nieuws te volgen behaalden wij een rendement van 36% over een inleg van 800 euro. Een winst van 224 euro in slechts 2,5 uur! Wij deden dit door te beleggen met CFD’s. Deze manier van handelen is ook voor u mogelijk.  Hoe dit precies werkt leggen wij u uit in dit artikel.

aandelen-postnl-kopen-plaatje1

Aandelen PostNL kopen: de aanleiding

Bij het beleggen zijn wij altijd opzoek naar een aanleiding. Een aanleiding kan vaak op kort termijn effect hebben op de richting van de koers. Als een bedrijf positief nieuws bekend maakt is dit in de meeste gevallen een indicatie dan de koers zou kunnen stijgen. Maakt een bedrijf slecht nieuws bekend dan is dit in de meeste gevallen een indicatie dat de koers zou kunnen dalen. Omdat beleggers bij een koersstijging of daling verwachten dat de koers verder stijgt of daalt dan op het moment dat hun hun aandelen kopen is er geld te verdienen. Deze manier van beleggen kunt u doen met CFD’s.

CFD beleggen

Kort gezegd is CFD beleggen eigenlijk niets meer dan beleggen op een koersstijging of daling. Een ander kenmerk van CFD beleggen is het hefboomeffect. Dit zorgt ervoor dat u met een klein bedrag van bijvoorbeeld 100 euro al een hoog rendement kunt behalen. Deze hefboom staat meestal op 10x. Een voorbeeld:

Stel u heeft 100 euro en wilt hiermee aandelen PostNL kopen omdat u verwacht dat de koers zal stijgen.

  • Met CFD beleggen zet u 100 euro in op een koersstijging van PostNL. Door het hefboom effect van 10x dat CFD beleggen vaak hanteert is uw inleg van 100 euro nu 1000 euro waard. U heeft dan voor 100 euro een aandelen pakket ter waarde van 1000 euro van PostNL. 

Vervolgens stijgt de koers van PostNL met 2%.

  • Uw aandelen pakket stijgt dan ook in waarde met 2%. Uw aandelen zijn op dat moment 1020 euro waard. Als u op dat moment besluit te stoppen dan pakt u een winst van 20 euro. Een rendement van 20% Niet gek met een inleg van 100 euro! 

Dit is wat CFD beleggen zo interessant maakt. Met een relatief klein bedrag is het mogelijk een uitstekend rendement te behalen.

Aandelen PostNL kopen

Op precies dezelfde manier hebben wij onze winst behaald bij de aandelen van PostNL. Wij lazen om 8:40 het nieuws dat de omzet van PostNL was gestegen en het bedrijf kosten en banen heeft bespaard. Dit is positief nieuws voor PostNL en voor ons een uitgelezen kans om hier aan geld te verdienen.

aandelen-postnl-kopen-plaatje4

Figuur 1, nieuwsbericht PostNL. Bron: deaandeelhouder.nl. Klik om te vergroten

Na de opening van de beurs om 9:00 hebben wij geanticipeerd op een koers stijging van PostNL met een inleg van 800 euro. Door het hefboom effect van CFD beleggen belegden wij met aandelen PostNL ter waarde van 5376 euro. Dit door de hefboom van circa 6,6. Bij de meeste aandelen ligt deze hefboom op de standaard 10x.

Na de opening van de beurs bleef het aandeel stijgen.

aandelen-postnl-kopen-plaatje3

Figuur 2, grafiek PostNL. Klik om te vergroten.

Om 11:38 toen onze aandelen 5600 euro waard waren besloten wij om onze winst van 224 euro te pakken. Een rendement van 36%. Een bijzonder goed resultaat! Door te anticiperen op het nieuws  waren wij in staat met een klein bedrag een mooie winst te behalen.

U hebt gezien welke stappen wij namen om tot deze winst te komen. Dit was geen hogere wiskunde. In theorie zou u het dus ook kunnen. Toch raden wij u aan voorzichtig te zijn. De demo modus van het programmaatje helpt hier fantastisch bij. Leest u maar mee wat deze u kan bieden!

aandelen-postnl-kopen-plaatje2

Figuur 3, resultaten PostNL. Klik om te vergroten.

Zelf aandelen PostNL kopen of oefenen

Wilt u zelf aandelen PostNL kopen? Of beleggen in andere aandelen door middel van CFD’s. Download dan het gratis computerprogramma. U kunt ervoor kiezen om direct met uw eigen geld aan de slag te gaan of u kunt eerst oefenen door middel van een demoaccount. U kunt dan met virtueel geld beleggen in echte actuele koersen. De ideale manier op CFD beleggen onder de knie te krijgen. 

Wilt u net als wij aandelen PostNL kopen? Download hier het gratis programma

 

Bron: http://deaandeelhouder.nl/news/2013/2/25/postnl_hervat_reorganisatie/,http://nl.wikipedia.org/wiki/PostNL