Waar kunt u aandelen kopen, wat zijn de risico’s en wat zijn de beleggingstips? Lees hier over de mogelijkheden van aandelen kopen en leer over de slimme alternatieven.

Waar kan ik aandelen kopen?

Tegenwoordig  kunt u zonder moeite aandelen kopen. Het online beleggen is vrij groot geworden en elke bank of beleggingsfonds bied de mogelijkheden om online aandelen te kopen van Nederlandse en ook internationale bedrijven.

Waarom aandelen kopen?

Met het kopen van aandelen wordt u in economisch opzicht mede eigenaar van een bedrijf, dat houdt in dat de winst dat het bedrijf voor een deel wordt uitbetaald aan de aandelenhouders door middel van dividend. Dit dividend is voor veel mensen een klein bedrag dat elk jaar wordt uitgekeerd. Echt rijk zal u hier niet mee worden. Voor een iets hoger rendement kan het lonen om aandelen te kopen wanneer de prijs van de aandelen laag is en deze aandelen te verkopen wanneer de prijs van de aandelen is gestegen. Dit bied al meer mogelijkheden maar ook dit rendement is relatief laag vergeleken met het termijn van de belegging.

Hoe behaal ik hoog rendement met aandelen kopen?

Hoog rendement is niet te behalen zonder een hoger risico. Dat is een ijzeren wet in de beleggingswereld. Er zijn verschillende beleggingsproducten die wél werken met aandelen maar op veel korter termijn hoog rendement kunnen leveren. Een relatief nieuw fenomeen zijn hierin de Contracts For Difference, afgekort CFD’s. CFD’s zijn producten die hun waarde ontlenen aan een onderliggend product, dit kunnen bijvoorbeeld aandelen zijn. Het unieke aan CFD’s zijn dat ze werken met een hefboom. Dit maakt het mogelijk om met een laag bedrag een groep aandelen te kopen met een veel grotere waarde. U kunt bijvoorbeeld met een hefboom van 1:50 voor 1000 euro aandelen verhandelen met een waarde van 50.000. Vaak worden deze aandelen vervolgens op korte termijn verhandeld. Het is niet ongebruikelijk dat een ‘daytrader’ honderden euro’s per dag kan verdienen met het kopen van aandelen via een CFD constructie.

Hoe leer ik aandelen kopen op die manier?

Het is verstandig dat u eerst meer van de markt weet voordat u zich inlaat met beleggingsproducten met een hogere risico. De manier om dit te leren is natuurlijk om het te doen. Maar natuurlijk niet met uw eigen geld. Online brokers bieden tegenwoordig vaak demo accounts aan waarmee het mogelijk is om met virtueel geld te beleggen op actuele koersen. Kijk eens op onze brokers vergelijken pagina om te zien welke brokers gratis demo accounts aanbieden.