Beleggen via een AEX simulator is een uitstekende manier om het beleggen te oefenen. Dit kan geheel gratis. Met de gratis AEX simulator van een online broker kunt u gemakkelijk oefenen en beleggen in echte koersen. Hoe werkt dit?

AEX simulator

Wat is een AEX simulator?

Veel mensen willen eerst het beleggen uitproberen. Dit doen veel mensen via een AEX simulator.

Een AEX simulator is een uitstekende mogelijkheid om het beleggen te leren. Een simulator stelt mensen instaat te oefenen zonder gevolgen. Bij simulators denken mensen vaak aan een virtuele (nep) omgeving. Dit is niet het geval bij de AEX simulator, hier kunt u namelijk oefenen met beleggen op realtime koersen.

Met de AEX simulator kunt u naast aandelen van de top 25 Nederlandse beurs bedrijven ook op andere koersen in de rest van de wereld beleggen. Tevens kunt u met verschillende beleggingsproducten oefenen als grondstoffen, valuta, edelmetalen, aandelen etc. Hieronder een afbeelding van de AEX simulator.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje1

Figuur 1, AEX simulator. Klik om te vergroten.

Bij de AEX simulator ontvangt u simulatie geld waarmee u kunt handelen in koersen over de hele wereld. Dit is een uitstekende manier om het beleggen te leren omdat u geen financiële consequenties heeft. De AEX simulator geeft u een perfect inzicht of uw manier van beleggen werkt. Om te starten met de AEX simulator kunt u kiezen voor de optie ‘Demo-modus’.

Leren beleggen spel

Figuur 2, knop demo-modus.

Overstap naar werkelijke modus

Met de AEX simulator kunt u makkelijk overstappen naar de werkelijke modus. Met één klik op de knop kunt u overschakelen naar het beleggen met echt geld. Dit maakt de overstap van de simulator naar echt beleggen ideaal. U bent al bekend met het programma waardoor u gelijk kunt beginnen met beleggen.

AEX simulator met ingebouwde technische analyse

Bij technische analyse wordt er gekeken naar historische grafieken met als doel te kunnen voorspelen hoe de koers in de toekomst zal lopen. Liefhebbers van deze techniek kunnen zullen met de AEX simulator niet teleurgesteld worden. Technische analyse zit automatisch in het programma verwerkt en met het grootste gemakt kunt u een technische analyse los laten op de koers,van RSI tot MACD alles is mogelijk.

Alleen een e-mail voor nodig

Om gebruik te maken van de AEX simulator heeft u alleen een e-mail adres nodig. U hoeft dus geen lang inschrijf proces te doorlopen. De simulatie is kinderlijk eenvoudig te installeren en binnen 3 minuten kunt u al gebruik maken van de AEX simulator. Daarnaast heeft de AEX simulator geen tijdslimiet, waardoor u op uw gemak kunt oefenen met beleggen. De AEX simulator is tevens beschikbaar op de tablet,  smartphone  en zelfs via uw eigen webbrowser

Praktijkvoorbeelden

Met de AEX simulator kunt u gemakkelijk oefenen en al uw beleggingsstrategieën uitproberen. Om u op weg te helpen hebben wij onze beleggingsstrategieën voor u beschreven in verschillende praktijkvoorbeelden. Deze kunt u hier vinden.

Conclusie

De AEX simulator is dé manier op het beleggen te oefenen om de volgende redenen:

  • U kunt gratis onbeperkt oefenen.
  • Makkelijk overstappen naar echt beleggen.
  • U heeft alleen een e-mail adres nodig om te beginnen.
  • U kunt oefenen op alle populaire koersen over de hele wereld.
  • Gratis beschikbaar op de tablet, smartphone of uw eigen webbrowser.

Vergelijking van de verschillende AEX simulators

AEX simulators zijn er in verschillenden soorten en maten. Om u te helpen bij het kiezen van de juiste simulator hebben wij een vergelijkingspagina gemaakt. Hierin kunt u precies zien wat de voor en nadelen van elke AEX simulators zijn.

Ga nu naar onze AEX simulator vergelijkingspagina en download de gratis simulator

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Technische_analyse, http://en.wikipedia.org/wiki/Day_trading_software