Bent u op zoek naar meer informatie over de aandelen waar u mogelijk in wilt beleggen? Dit artikel biedt uitkomst. In dit artikel worden de activiteiten van Heineken toegelicht en zullen we een blik werpen op de laatst gepubliceerde cijfers van Air France KLM.

De geschiedenis van Air France KLM

Air France KLM is een Frans/Nederlandse luchtvaartonderneming die is ontstaan uit de luchtvaartmaatschappijen Air France en KLM. Het hoofdkantoor van Air France KLM is gevestigd in Parijs.  KLM is opgericht op 7 oktober 1919 onder de naam Koninklijke Luchtvaartmaatschappij voor Nederland en Koloniën.  De eerste vlucht van KLM was tussen Amsterdam en Londen in 1920. De jaren na 1920 groeide de vloot van KLM snel, voornamelijk met vliegtuigen van de Nederlandse vliegtuigbouwer Fokker. In de loop der jaren is KLM steeds meer uitgegroeid en zijn zij vele samenwerkingen aangegaan. Uiteindelijk is KLM op 30 september 2003 opgegaan in Air France KLM. Door deze fusie is Air France KLM de grootste luchtvaartonderneming ter wereld wanneer gekeken wordt naar de omzet. Sinds de oprichting van Air France KLM is geprobeerd het Italiaanse Alitalia in 2007 over te nemen. Ondanks dat de Raad van Bestuur akkoord ging met de overname kon de fusie niet doorgaan doordat de Italiaanse vakbonden dwars lagen. Uiteindelijk is Alitalia in 2009 failliet gegaan en heeft Air France KLM alsnog 25% van de aandelen overgenomen om een doorstart te maken. Ook heeft Air France KLM in 2008 Martinair volledig overgenomen. Voor de overname had Air France KLM 50% van de aandelen in handen maar door de goedkeuring van de Europese Commissie kon dit belang worden vergroot tot 100%.

De activiteiten van Air France KLM

De twee belangrijkste activiteiten van Air France zijn personenvervoer en goederenvervoer. Air France doet dit met een aantal vliegmaatschappijen waar zij geheel of gedeeltelijk eigenaar van zijn. De belangrijkste maatschappijen zijn Air France, KLM, Martinair Cargo, KLM cargo, Transavia en CityJet. De omzet van Air France KLM is voor tweederde afkomstig van personenvervoer. De overige 33% van de inkomsten komt voor het grootste gedeelte op het conto van het vrachtvervoer.

De cijfers van Air France KLM

[table id=6 /]

4 mei jl. presenteerde Air France KLM haar eerste kwartaalcijfers over 2012. De cijfers waren redelijk in de lijn der verwachting van analisten, toch was het nettoverlies iets lager dan verwacht. Air France KLM had vooral last van stijgende brandstofprijzen. Het bedrijf denkt in 2012 € 1,1 miljard meer kwijt te zijn aan brandstof t.o.v. 2011. De grote stijging van de brandstofkosten en de daling van het vrachtvervoer met 6,1% konden niet worden opgevangen door een stijging van het personenvervoer met 5%. Air France KLM meldt wel dat het op schema ligt met de herstructurerings- en kostenbesparingsplannen. De adviezen van de grote banken voor het aandeel Air France KLM staan allemaal op ‘Hold’ of ‘Neutral’ met een koersdoel van rond de € 3,80.

Het aandeel Air France KLM wordt verhandeld aan de AEX index te Amsterdam. Mocht u geïnteresseerd zijn om te oefenen in het beleggen met individuele aandelen of in het beleggen in de AEX index (AEX25) kunt u hier één van onze demoaccounts downloaden.