Wilt u beginnen met beleggen in olie? Lees dan in dit artikel, hoe wij 105 euro verdienden door op een slimme manier te beleggen in olie en ga vervolgens zelf aan de slag.

beleggen in olie

Waar moet ik op beleggen?

De olieprijs wordt bepaald door de vraag en het aanbod van en naar olie. Het is belangrijk dit voor ogen te houden als u begint met beleggen in olie. U zult namelijk moeten inschatten, welke richting de koers/prijs van olie zal gaan kiezen. De manier wij hier voor gebruiken is het zoeken naar nieuwsberichten. Dit omdat nieuwsberichten er vaak voor zorgen dat de koers van olie verandert. Deze verandering behoeft nog enige uitleg.

Een koers volgt vaak een trend, een dalende, stabiele of stijgende. Toch is de richting van een koers op een dag, niet altijd dezelfde als die van de trend. De koers op een dag is erg afhankelijk van het meest recente nieuws over bijvoorbeeld olievoorraden, terwijl de trend bepaald wordt door diepere oorzaken als technologische vooruitgang. Onze beleggingsmethode richt zich vooral op de eerste veranderingen, de dagelijkse. Omdat wij met een hefboom beleggen (verder uitleg komt straks) hebben wij namelijk aan een dagelijkse koersverandering van 1 of 2%, genoeg voor een mooie winst.

Dagelijkse verandering hebben vaak als aanleidingen, nieuwsberichten. Deze berichten zijn vaak makkelijk te vinden op internet. Tegenwoordig is daar het meest recente nieuws te vinden. Wij zochten daarom op nieuwssite deAandeelhouder,nl, toen wij wilden beleggen in olie, naar een nieuwsbericht dat te maken had met olie.

Nieuwsbericht = aanleiding beleggen in olie

Op vrijdag 12 april vonden wij zodoende een nieuwsbericht over Brent-olie, olie uit het olieveld Brent in de Noordzee. Het bericht noemde dat de koers van een vat Brent naar een dieptepunt gezakt was doordat het Internationale Energie Agentschap de verwachte vraag naar olie, negatief had bijgesteld. Hieronder ziet u het nieuwsbericht.

beleggen in olie

Figuur 1, beleggen in olie. Klik op figuur om deze te vergroten.

Dit nieuws is negatief. Een toonaangevend agentschap geeft immers aan dat de koers van olie in zwaar weer verkeer verkeert. Beleggers zullen hierdoor minder geïnteresseerd zijn in Brent-olie. Het gevolg van minder vraag is, een verder dalende koers.

LET OP!

Hoewel de laatste twee regels speculerend zijn, is dit de slag die u als belegger met onze methode, moet maken. U zult namelijk aan de hand van een nieuwsbericht, een richting moeten kiezen. Op deze richting zult u vervolgens geld moeten inzetten. Dit is dan ook wat wij deden na het lezen van het Brent-olie nieuwsbericht. Wij kozen voor het inzetten op een koersdaling, een mogelijkheid van de beleggingssoftware waarmee wij beleggen.

Negatief beleggen in olie

Om kwart voor elf openden wij de belegging. Wij deden dit, zoals gezegd met een hefboom. Dit is een beleggingsmethode waarbij de belegger met een groter aandelenpakket handelt dan hij of zij financiert. Door deze vergrote handelskracht, kan de belegger profiteren van een kleiner koersverschil. Dit zal duidelijker worden met de volgende belegging.

Met 900 euro zetten wij in op een koersdaling. Bij het inzetten trad de hefboom in werking. Wij konden namelijk handelen met een kapitaal van 11.700 euro. Met dit bedrag zetten wij in op een koersdaling van Brent-olie.

 olie 4

Figuur 2, beleggen in olie. Klik op figuur om deze te vergroten.

In de volgende 3,5 uur, daalde de koers van Brent-olie met 0,9%. Geen bijzondere koersdaling. Toch zorgde deze daling voor een aanzienlijke winst. Ons in olie belegde kapitaal van 11.700 euro, werd door de daling van 0.9%, 105 euro minder waard. Deze daling, was helemaal winst voor ons.

Een geweldig resultaat, dat mooi symboliseert waarom beleggen met een hefboom zo’n geweldige methode is. De koers daalt nog geen 1% en toch halen wij een rendement van 105/900 = 12%.

Koersdalingen of –stijgingen komen iedere dag in grote getalen voor, talloze kansen om mooie winsten te halen. Hieronder ziet u het resultaat.

beleggen in olie

Figuur 3, beleggen in olie. Klik op figuur om deze te vergroten.

Wilt u ook zo beleggen in olie?

Als u ook zo wilt beleggen in olie of andere aan de beurs genoteerde goederen als aandelen, zult u de beleggingssoftware moeten gaan gebruiken. Via deze site, kunt u de software helemaal gratis gaan gebruiken. Dit kan op twee manieren:

  1. U kunt een programma op uw computer installeren
  2. Of met een account handelen via een website

Voor beide mogelijkheden zult u een account moeten aanmaken. U moet hiervoor klikken op deze link. Tot slot kunt u ook beide mogelijkheden in een fictieve modus gebruiken. U belegt dan met fictief geld in echte koersen. Een ideale leerervaring. Op ieder moment kunt u overschakelen naar de echte modus. Hieronder ziet u een screenshot van de software.

Figuur 4, beleggen in olie. Klik op figuur om deze te vergroten.

Wilt u beleggen in olie? Klik dan op deze link en begin met beleggen.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Olie