Bent u geïnteresseerd in beleggen en zou u hier graag eens aan proeven? Lees dan verder en ontdek een veelzijdige en vrijblijvende manier om de beleggingswereld te leren kennen! Wij bieden u de mogelijkheid om fictief te beleggen via Contract For Differences (CFD). Een CFD is een bijzonder product dat lijkt op een traditioneel aandeel. Er zijn echter fundamentele verschillen die in uw voordeel kunnen zijn. Zo werkt een CFD met een hefboom en kan men via CFD’s ook winst maken op koersdalingen. Deze twee eigenschappen maken een CFD tot een zeer aantrekkelijk product, waarmee u snel de wereld van beleggen leert kennen. Dit artikel zal uitleggen waarom deze eigenschappen het product voor u aantrekkelijk maken. Vervolgens zullen wij beschrijven hoe fictief beleggen via CFD’s werkt om vervolgens uit te leggen hoe snel met fictief beleggen via CFD’s kunt beginnen.

Fictief beleggen

Fictief beleggen via CFD’s: de hefboom

Zoals reeds genoemd werkt een CFD met een hefboom. Dit zal voor u als een vaag begrip klinken maar in werkelijkheid is het erg duidelijk. De hefboom zorgt er voor dat uw inleg vermenigvuldigd wordt met een bepaalde factor. Wanneer u de beschikking heeft over een grotere inleg, is de kans op winst aanmerkelijk groter. Met uw grotere inleg kunt u immers meer aandelen kopen. Wanneer de prijs van een aandeel stijgt en u winst maakt zal die dus groter zijn omdat u meer aandelen heeft. In figuur 1 hebben wij deze feiten op een rijtje gezet.

Fictief beleggen via CFD's, hefboom

Figuur 1, Hefboom Contract For Differences

In de bovenstaande figuur is een voorbeeld van de werking van de hefboom te zien. Linksboven ziet u een willekeurige inleg, deze bedraagt duizend euro. De prijs van het aandeel staat daar rechts van en bedraagt 16,30 euro. U kunt met deze inleg op traditionele wijze dus 61 aandelen kopen. Onderin de figuur is de situatie te zien wanneer u via CFD’s handelt.  Hoewel de inleg en de prijs van het aandeel gelijk blijven kunt u in dit geval 610 aandelen kopen tegen waarde van 10.000 euro. De reden hierachter is dus die hefboom en vergroot uw kans op een grotere winst.

Winst maken bij koersdaling

Naast de karakteristieke hefboom heeft de CFD nog een bijzondere eigenschap, namelijk de mogelijkheid winst te maken op een koersdaling. Wanneer u belegt met traditionele aandelen, kunt u alleen winst maken bij koersstijgingen. Als u daarentegen belegt met CFD, kunt winst maken bij zowel koersstijgingen als koersdalingen! Deze mogelijkheid bestaat omdat u aandelen koopt via een broker. Dit klinkt ingewikkeld maar in werkelijkheid heeft u hier geen last van. Sterker nog, beleggen wordt alleen maar makkelijker via een broker.

Kortom, beleggen met CFD’s heeft twee grote verschillen in vergelijking met traditioneel beleggen. Deze beide verschillen zorgen er voor dat u via meer wegen kunt ontdekken hoe u geld kunt verdienen met beleggen en sneller de wereld die daarbij hoort leert kennen.

Fictief beleggen via CFD’s: uw hulp

De broker heeft een programma samengesteld wat u op uw eigen computer kunt downloaden. Dit programma heeft twee mogelijkheden: fictief beleggen met CFD’s of werkelijk beleggen met CFD’s. In de fictieve modus krijgt u een gratis startkapitaal van 20.000 euro en kunt u hiermee beleggen. U belegt in de fictieve modus op de werkelijke koersen. Deze koersen, van bijvoorbeeld Ahold of Google, zijn allen te vinden in het programma. Het programma verzorgt een sfeer waarin u alles wat nodig hebt om te kunnen beleggen gemakkelijk kunt vinden. Wij willen u een optimaal beeld geven van wat u van de fictieve beleggingswereld kunt verwachten en zullen deze daarom illustreren aan de hand van een voorbeeld van beleggen met CFD’s.

Fictief beleggen: voorbeeld Facebook

Stel u hoort op de radio positief nieuws over Facebook. Het bedrijf heeft keurige cijfers en het marktaandeel lijkt niet te stoppen me groeien. Naar aanleiding van dit bericht besluit u te beleggen in Facebook. U wilt dit doen via beleggen met CFD’s. U besluit 1000 euro te beleggen in Facebook. De hefboom maakt hier tienduizend euro van. Nu begint het aandeel Facebook inderdaad te stijgen in waarde en wanneer de stijging 5% procent bedraagt besluit u uw winst te pakken. Doordat u de hefboom gebruikte wordt uw winst verrekent over de 10.000 euro. U winst bedraagt dan maar liefst 5% x 10.000=500 euro.

Begin nu met fictief beleggen via CFD’s!

Dit voorbeeld illustreert de werking van een CFD. Doordat er gebruikt gemaakt wordt van een hefboom bestaat de kans dat u al snel een aanmerkelijke winst boekt. Hoewel het geld fictief is, blijft het leuker om met grote bedragen te spelen dan met kleine. Als beleggen met CFD’s u bevalt, is de overstap naar werkelijk geld met een druk op de knop in het programma gemaakt. Beleef beleggen met fictief geld! Download hier het programma dat u laat proeven van de beleggingswereld!

Klik hier om het programma te downloaden en te beginnen met fictief handelen!