Ontdek de mogelijkheden van handelen op de Amerikaanse beurs! Beleg internationaal. Zo schept u kansen, houdt u beleggen afwisselend en kunt u langer slapen.

Handelen op de Amerikaanse beurs

Eenvoudig handelen op de Amerikaanse beurs

U hebt vast weleens op het nieuws gehoord over de Amerikaanse beurzen zoals de Dow Jones of de NASDAQ. Vaak worden er records gebroken op deze beurzen. Toch denken veel Nederlanders dat het niet goed mogelijk is om te handelen op de Amerikaanse beurs. Het tegendeel is gelukkig waar.

Dankzij het internet kunt u namelijk internationaal beleggen in een handomdraai. Dit kan met behulp van gratis beleggingssoftware. De handige software is beschikbaar vanaf uw computer, laptop, smartphone en tablet. Wilt u direct gebruik maken van zulke software? Klik dan hier voor een selectie van 3 vooraanstaande aanbieders.

Wilt u liever meer informatie over de Amerikaanse beurs? Lees dan verder.

Maak gebruik van CFD’s

Als u gaat beleggen (en ook als u gaat handelen op de Amerikaanse beurs) maken we u graag attent op de zogenaamde CFD’s. CFD staat voor Contract for Difference. Het is een beleggingsconstructie die er als het ware voor zorgt dat uw inleg meer waard wordt, door het te vergroten met een bepaalde factor. Stel, uw inleg bedraagt 150 euro. Dan zou beleggen met CFD’s ervoor kunnen zorgen dat dit verhoogd wordt tot 10×150= 1.500 euro. U kunt dan dus tien keer meer aandelen kopen, waardoor u bij een gunstige belegging ook meer winst kunt maken. In figuur 1 ziet u het effect van de hefboom.

Handelen op de Amerikaanse beurs

Figuur 1, handelen op de Amerikaanse beurs met een hefboom. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Wat biedt handelen op de Amerikaanse beurs u?

U weet nu dat handelen op de Amerikaanse beurs toegankelijk is gemaakt dankzij de handige gratis software. Ook hebt u gezien wat CFD’s voor u kunnen betekenen bij het handelen. Maar wat biedt beleggen in Amerika u verder? Allereerst is het vaak erg leuk. U kunt beleggen op Apple, Nike, Facebook: stuk voor stuk grote en bekende merken. Zo draagt u bij aan het beleggingsverkeer van merken die u misschien wel elke dag gebruikt. Bovendien vergroot het de keuze aan koersen waarop u kunt beleggen. De voordelen hiervan zullen we u hieronder laten zien.

Lekker uitslapen dankzij de Amerikaanse beurs

De beurzen in Europa openen om 9:00 ’s morgens. Veel beleggers handelen dan, dus het zou een kansrijk beleggingsmoment kunnen zijn. Maar wat als u om 9:00 in de auto zit, naar uw werk? Of net uw kinderen naar school hebt gebracht? Wat als u van uitslapen houdt? Dan is 9:00 geen ideale tijd. Lekker uitslapen kan gelukkig wel als u belegt in Amerikaanse aandelen. De Amerikaanse beurzen opent namelijk om 15:30, onze tijd. Dat is een voordeel van de diversiteit in beurzen!

Een praktijkvoorbeeld

Tot slot willen we u graag een praktijkvoorbeeld van handelen op de Amerikaanse beurs laten zien. Over het algemeen gaan onze beleggingen volgens dit stappenplan:

  1. Zoek een aanleiding voor een belegging
  2. Open de belegging
  3. Houd de belegging in de gaten
  4. Sluit de belegging op een gunstig moment

Onlangs zagen we onderstaand nieuwsbericht over het merk Apple.

Handelen op de Amerikaanse beurs

Figuur 2, handelen op de Amerikaanse beurs aan de hand van een nieuwsbericht. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Dit is een zeer gunstig nieuwsbericht, wat we hebben gebruikt als aanleiding voor onze belegging (stap 1). Het zou namelijk kunnen zijn dat meer beleggers dankzij dit nieuwsbericht gaan investeren in Apple, wat zorgt voor een koersstijging. Hiervan wilden we profiteren en daarom zetten we stap 2. We startten de gratis beleggingssoftware op en zochten de koers van Apple op. Vervolgens openden we een belegging met een inleg van 200 euro. Uiteraard belegden we met CFD’s, zodat we een grotere positie in konden nemen.

Vervolgens voerden we stap 3 uit. Dit duurde vijf dagen. De software hielp ons hierbij door constant informatie beschikbaar te hebben over de koers. We hielden onderstaande koersgrafiek dan ook goed in de gaten.

 Handelen op de Amerikaanse beurs

Figuur 3, handelen op de Amerikaanse beurs: Apple. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

 

Op de vijfde dag vermoedden we dat de maximale winst was behaald, dus sloten we de positie. Hiermee was stap 4 gezet en de belegging afgerond. Het resultaat? 190 euro winst in slechts 5 dagen tijd.

Wist u dat beleggers nog veel meer ervaringen hebben uitgeschreven? Maak er gebruik van en leer van anderen. Klik hier voor deze praktijkvoorbeelden.

Wilt u zelf ook zulke mooie resultaten kunnen boeken? Lees dan verder.

Oefenen met handelen op de Amerikaanse beurs

Hopelijk weet u dankzij dit artikel meer over de Amerikaanse beurs en de mogelijkheden ervan. Maar misschien weet u nog niet of u er wel in durft te investeren. In dat geval is de demo de ideale oplossing. Dit is een onderdeel van de gratis beleggingssoftware, waarin u met 20.000 euro fictief geld kunt beleggen op realtime koersen. Uw resultaten zijn dus precies hetzelfde als die van betalende beleggers, alleen is uw winst niet echt. Doe gratis en veilig ervaring op met de Amerikaanse beurs en bepaal of het iets voor u is. Overstappen op echt beleggen kan wanneer u dat wilt.

Oefen met handelen op de Amerikaanse beurs: klik hier voor de gratis demo

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dow_Jones_Industrial_Average