Wilt u beleggen met een kleine inleg? Wij maakten 70 euro winst in twee uur tijd met behulp van de hefboom op aandelen. Ontdek hoe en probeer het zelf.

Hefboom op aandelen

Wat betekent de hefboom op aandelen?

In dit artikel zullen we u laten zien wat het effect kan zijn van de hefboom op aandelen. Ook vertellen we u een waargebeurd voorbeeld van deze vorm van beleggen. En tot slot geven we u de kans de hefboom zelf te proberen.

Maar laten we beginnen bij het begin. Wat houdt de hefboom op aandelen in? De hefboom op aandelen wordt ook wel Contract for Difference of CFD genoemd. Het is een iets andere vorm van beleggen, waarbij u de aandelen niet koopt, maar er op speculeert. Hierdoor kunt u op stijgende koersen beleggen, maar ook op dalende koersen. Dit zou u meer kansen op kunnen leveren.

Dit is echter niet het enige effect van de hefboom op aandelen. Het vergroot namelijk ook uw inleg, doordat deze automatisch wordt vermenigvuldigd met een factor. Stel dat deze factor 10 is. Als uw inleg 100 euro bedraagt, kunt u dan handelen met een aandelenpakket dat 10×100= 1.000 euro waard is. Dit bedrag kunt u dan inzetten op een koersstijging of –daling. Als u hebt gekozen voor een daling en de aandelen worden daadwerkelijk 50 euro minder waard, dan is dit uw winst. In feite werkt beleggen op stijgingen dan dalingen dus hetzelfde.

De hefboom op aandelen van Vodafone

Nu zullen we u laten zien wat de hefboom op aandelen in de praktijk betekent. Vrijwel al onze beleggingen zijn in te delen in 3 stappen.

  1. Een aanleiding
  2. De belegging openen
  3. De belegging op het juiste moment sluiten

Wij belegden op 12 november jl. in van 9:00 tot 11:00 uur ’s morgens, na het uitvoeren van stap 1, de aanleiding:

Hefboom op aandelen

Figuur 1, hefboom op aandelen met een nieuwsbericht. Klik voor een vergroting.

Het gaat goed met provider Vodafone, ondanks het zware economische klimaat.  Zulk goed nieuws zou ervoor kunnen zorgen dat meer beleggers gaan investeren in het bedrijf, waardoor er een koersstijging zou kunnen plaatsvinden.

Daarom openden we de gratis beleggingssoftware waarmee we beleggen. Hierin zochten we de koers van Vodafone op en openden we in enkele seconden een positie. Onze inleg bedroeg ongeveer 580 euro, maar dankzij de hefboom konden we een positie innemen die 10×580= 5.800 euro waard was. Hiermee hebben we stap 2 afgerond.

Het bleek een juiste beslissing om te investeren in Vodafone. Binnen twee uur na de opening van onze belegging steeg de koers flink.

Hefboom op aandelen

Figuur 2, hefboom op aandelen. Klik voor een vergroting.

Uiteindelijk steeg de koers van Vodafone met 1,2%. Maar omdat we een grote positie (namelijk ter waarde van 5.800 euro) hadden, maakten we toch 0,012×5.800= 70 euro winst. Daarom sloten we de positie op dit gunstige moment. De winst kwam automatisch op ons account.

Hefboom op aandelen

Figuur 3, hefboom op aandelen. Klik voor een vergroting.

Zo voerden we in slechts twee uur tijd onze drie stappen uit, met 70 euro winst als resultaat.

Gratis de hefboom op aandelen uitproberen

Zoals we al zeiden doen wij al onze beleggingen met gratis software. Onderaan dit artikel vindt u een link naar een selectie van 3 vooraanstaande versies hiervan. Zo kunt u precies kiezen welke versie het beste aansluit bij uw behoeften.

Voordat u hiervoor kiest willen we u nog wat voordelen van de software vertellen.

  • U kunt beleggen op aandelen, indices, valuta en grondstoffen afkomstig uit de hele wereld
  • De software is te openen vanaf uw computer, laptop, tablet en smartphone
  • U kunt gratis oefenen met de hefboom op aandelen door gebruik te maken van de ingebouwde demo. Hierbij krijgt u 20.000 euro speelgeld om mee te oefenen op echte koersen.

Ga voor de hefboom op aandelen: klik hier voor de software

Bron: http://deaandeelhouder.nl/news/2013/11/12/vodafone_ondervindt_veel_tegenwind_in_europa/, http://en.wikipedia.org/wiki/Vodafone