Bent u belegger of wilt u er een worden? Maak dan kennis met de online beleggen demo en doe ervaring op met beleggen zonder dat het u iets kost. Lees verder.

Online beleggen demo

Wat is de online beleggen demo?

Als belegger kunt u slim en snel beleggen met behulp van gratis software. We hebben het dan over CFD beleggen. De online beleggen demo maakt hier onderdeel van uit. U kunt hiermee beleggen op allerlei koersen van zowel aandelen, als grondstoffen en valuta. Een belegging openen kan al met een paar klikjes van de muis. Ook het sluiten van een belegging gaat zeer gemakkelijk. Bovendien houdt het programma handige informatie voor u bij, zoals wat de huidige waarde van uw beleggingen is.

Kijkt u eens naar figuur 1. Hier ziet u een screenshot van de gratis beleggingssoftware. Het programma is overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Met de gratis beleggingssoftware kunt u beleggen met uw eigen geld, maar ook in de online beleggen demo. In dat laatste geval krijgt u fictief geld. Oefenen in de demo kost u dus niets, en u loopt geen risico.

Plus500 webtrader

Figuur 1, screenshot van de online beleggen demo. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Twee standen van de gratis beleggingssoftware

Om gebruik te kunnen maken van de online beleggen demo, moet u een account aanmaken. Dit kost u niets en is zo gebeurd. Vervolgens opent u de beleggingssoftware (u kunt het downloaden of online gebruiken) en kiest u de stand waarin u het programma wilt gebruiken. U kunt kiezen voor beleggen met uw eigen geld (de werkelijke stand), of voor de online beleggen demo.

Online beleggen demo

Figuur 2, de twee standen van de gratis beleggingssoftware. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Deze twee standen werken in principe hetzelfde. Het enige verschil is het geld dat u gebruikt. In de werkelijke stand stort u uw eigen geld op uw account. Dit kan met een creditcard of met iDeal. In de online beleggen demo krijgt u ongeveer 20.000 euro fictief geld, waarmee u kunt beleggen. Verder is er geen verschil met de werkelijke stand. Ook hier belegt u op echte en actuele koersen, zodat u precies kunt zien wat het resultaat van uw belegging zou zijn geweest.

De pluspunten van de online beleggen demo

De online beleggen demo is dus helemaal gratis. U kunt zo lang oefenen als u wilt met de ca. 20.000 euro die u kreeg. De ervaring die u opdoet in de online beleggen demo is ook bijna hetzelfde als die u bij echt beleggen had gehad.

Bovendien kunt u wisselen tussen de twee standen wanneer u maar wilt. Zowel de werkelijke stand als de online beleggen demo zijn altijd beschikbaar. En beide standen kunt u openen op uw computer, tablet en smartphone. Zo gebruiksvriendelijk is beleggen tegenwoordig.

Begin zelf met de online beleggen demo

Weet u nog niet zeker of beleggen iets voor u is? Of wilt u uw vaardigheden verbeteren voordat u uw eigen geld investeert? In dit soort situaties is de online beleggen demo ideaal. Het kost u niets en het is geheel vrijblijvend.

Wacht niet langer! Klik hier voor de gratis online beleggen demo

Bron:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Demo