Bent u belegger of wilt u gaan beleggen? Vergelijk dan de aanbieders online beleggen. Uit onderzoek blijkt dat u meer winst maakt bij de juiste aanbieder.  Wij laten u de beste aanbieders zien.

Aanbieders online beleggen

Sinds enkele jaren is het mogelijk om te beleggen via internet. Voordat dit kon, moesten beleggers naar de beurs toekomen. Gelukkig kan beleggen tegenwoordig vanuit huis, het werk, of onderweg. Hier is wel een tussenpersoon voor nodig, namelijk een bank of een broker. Via hen kunt u aandelen kopen en verkopen.

Meer winst door het vergelijken van aanbieders online beleggen

De bank of broker vraagt wel een vergoeding in ruil voor de service. Hoe hoog deze vergoeding is, verschilt per instantie. De Vereniging van Effecten Bezitters, de VEB, heeft onderzoek gedaan naar de prijsverschillen van brokers en banken. Wat bleek? De broker of bank die u kiest heeft invloed op uw uiteindelijke rendement. Hoe veel er betaalt moet worden aan brokers en banken kan uiteindelijk zelfs duizenden euro’s verschillen. Daarom kwam de VEB tot de conclusie dat het als belegger belangrijk is om de aanbieders online beleggen te vergelijken, zodat u een optimale winst kunt behalen.

Goede aanbieders online beleggen

Ons team heeft vervolgens verschillende brokers met elkaar vergeleken. De beste brokers staan op onze site. Hierbij zijn de eigenschappen per broker beschreven, zodat u zelf kunt kijken welke broker u het prettigst lijkt. Alle brokers die op onze site staan bieden u een gratis computerprogramma aan waarmee u vanuit huis kunt beleggen. Het downloaden van deze software kost u slechts een paar minuten.

Bij deze brokers belegt u altijd met de hefboom. Het effect van deze hefboom is dat u met een kleine inleg een grote positie kunt innemen, omdat uw inleg door de hefboom met een bepaalde factor wordt vergroot. We werken dit hieronder verder uit.

Ter illustratie

Ter illustratie hier een voorbeeld.

Stel, u hebt een budget van 1000 euro, waarmee u wilt gaan beleggen. U kiest ervoor te handelen in aandelen van Shell. Bij traditioneel beleggen zou u voor die 1000 euro aandelen van Shell kopen. Maar met beleggen met de hefboom wordt uw inleg vermenigvuldigt met de factor 10. (10 is de standaardfactor bij beleggen in aandelen.)

U kunt dan een positie innemen die 10×1000 = 10.000 euro waard is. Nu worden de aandelen van Shell 1% meer waard. Bij traditioneel beleggen zou dit u 10 euro winst opleveren, maar omdat u belegt met de hefboom krijgt u maarliefst 100 euro winst.

De mogelijkheden van de software

De beleggingssoftware van de broker stelt u in staat om in allerlei beleggingsproducten te handelen. Naast aandelen kunt u ook beleggen in wereldwijde grondstoffen en munteenheden.

Ook voor de beginnende belegger is de software van de door ons geselecteerde brokers ideaal, omdat het een demo modus bevat. In de demo modus kunt u echt beleggen met fictief geld. U doet dit met behulp van actuele koersgrafieken, zodat u wel het echte resultaat van uw beleggingen te zien krijgt. U krijgt uw winst alleen nooit uitbetaald. Deze modus is daarom vooral bedoeld als leermeester. U kunt zonder risico oefenen met beleggen, en zo allerlei technieken uitproberen.

Criteria beste aanbieders online beleggen

De brokers die wij het beste vonden, waren niet alleen goedkoop maar ook zeer:

  • Prettig in gebruik
  • Klantvriendelijk
  • Met een breed assortiment aan beleggingsproducten

Van iedere broker noemen we de sterke en de zwakke punten. U kunt deze hier bekijken.

Ontdek de beste aanbieders online beleggen hier

Bron: http://www.belegger.nl/nieuws/2632206/veb-vergelijken-kosten-internetbrokers-loont.html