Wij gingen beleggen met 500 euro en maakten een winst van 93 euro! Een rendement van 18,6% met een inleg van 500 euro. Wilt u net als wij beleggen met 500 euro? In dit artikel leggen wij u in 3 stappen uit hoe wij beleggen met 500 euro.

beleggen-met-500-euro-plaatje1

Wilt u ook naast u vaste baan of studie lekker bijverdienen? In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je niet veel geld te hebben om te beleggen. Wij belegden met 500 euro en hadden in een halve dag een winst van 93 euro te pakken. Het enige wat wij hiervoor nodig hadden is een gratis beleggingsprogramma en een dosis gezond verstand. Let op, wij beschrijven louter onze eigen ervaring.

Online beleggen met 500 euro

Met de komst van internet is beleggen voor iedereen toegankelijk geworden. Bij veel mensen leeft het beeld nog dat beleggen alleen is weggelegd voor rijke zakenmannen op Wallstreet. Dit is allang niet meer zo. Online beleggen is de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. Dit komt door dat het beleggen veel toegankelijker is geworden dan vroeger. Om te beleggen heeft u tegenwoordig alleen een gratis handelsprogramma nodig. Met dit programma kunt u thuis op de bank handelen op koersen over de hele wereld.

Stap 1: waar te beginnen met beleggen?

Om te beleggen met 500 euro  moet u allereerst een gratis handelsprogramma downloaden van een online broker. Een broker is een tussenpersoon tussen u en de beurs. Via het handelprogramma kunt u handelen in aandelen, grondstoffen, valuta, edelmetalen etc. Dit kan op uw eigen pc, smartphone of tablet.

Stap 2: op zoek naar een aanleiding

U heeft het programma gedownload. Wat nu? Voordat wij gaan beleggen zijn wij altijd opzoek naar een aanleiding. Wij raden u aan dit ook te doen. Als u zonder reden gaat beleggen dan is de kans op succes klein. Wij lezen daarom regelmatig economisch nieuws van beursgenoteerde bedrijven. Dit doen wij op gratis nieuwssites als: deaandeelhouder.nl, DFT.nl en belegger.nl. Via deze sites maken beursgenoteerde bedrijven nieuws bekend over hun activiteiten. Dit is verplicht zodat voor de opening van de beurs om 09:00 euro alle beleggers de zelfde informatie heeft. Dit is ingesteld om “vals spelen” tegen te gaan.

Wij lazen om 08:20 het bericht dat Rabobank het advies van Nutreco verhoogt. Nutreco is een Nederlandse onderneming voor productie van en handel in diervoeding en vlees.

beleggen-met-500-euro-plaatje3

Figuur 1, nieuwsbericht Nutreco. Bron deaandeelhouder.nl

De afgelopen dagen stond het advies voor aandelen Nutreco op verkopen. Dit is ook terug te zien in de koers. Die is de afgelopen dagen, en met name op 23-05 sterk gedaald.

beleggen-met-500-euro-plaatje4

Figuur 2, grafiek Nutreco. Klik om te vergroten.

Door het advies te verhogen denken wij dat veel beleggers aandelen Nutreco zullen kopen omdat die op dit moment erg goedkoop zijn. Wij verwachten dat beleggers het advies van Rabobank opvolgen en aandelen Nutreco zullen kopen om deze later weer te verkopen met winst.

Stap 3: beleggen met 500 euro en andere kleine bedragen

Na het lezen van het nieuwsbericht starten wij ons handelprogramma. Wij zoeken het aandeel Nutreco op en beleggen met 500 euro op aandelen Nutreco. Als bijkomend voordeel kunnen wij via de broker beleggen met een hefboom. Deze hefboom zorgt ervoor dat wij met een klein bedrag meer aandelen kunnen kopen. Dit heeft de broker gedaan om beleggen met kleine bedragen aantrekkelijk te maken. Met onze 500 euro kunnen wij dankzij de hefboom beleggen met 5000 euro aan aandelen Nutreco. Onze inleg is vertienvoudigd met de hefboom waardoor we kunnen handelen met meer aandelen.

Na de opening van de beurs om 09:00 uur blijkt ons vermoeden juist. De aandelen zijn erg goedkoop waardoor veel beleggers besluiten aandelen Nutreco te kopen. De koers blijft in de loop van de ochtend en middag stijgen.

beleggen-met-500-euro-plaatje1

Figuur 3, grafiek beleggen met 500 euro. Klik om te vergroten.

Wij besloten om 15:10 te stoppen en onze winst van 93 euro te pakken. Met slechts een inleg van 500 euro is dit een rendement van 18,5%!

beleggen-met-500-euro-plaatje2

Figuur 4, resultaten beleggen met 500 euro. Klik om te vergroten.

Er zijn dagelijks vele nieuwsberichten van beursgenoteerde bedrijven, er zijn dus dagelijks mogelijkheden om geld te verdienen met beleggen. Wilt u meer beleggingsvoorbeelden lezen? Ga dan naar deze pagina.

Beleggen met 500 euro of eerst gratis oefenen?

Wij raden u aan te starten met oefenen. Dit kan gratis via hetzelfde handelsprogramma van de broker. U kunt bij het opstarten van het programma kiezen voor de optie ‘demo-modus’. U ontvangt dan een fictief bedrag aan demo geld waarmee u kunt beleggen op realtime koersen. Dit is de ideale methode om beleggen te oefenen en zal u helpen bij het ontwikkelen van uw beleggingskwaliteiten.  

Conclusies

  • Beleggen met 500 euro kan zeer winstgevend zijn.
  • Gratis oefenen met beleggen op realtime koersen.
  • Wereldwijd beleggen vanaf uw smartphone, tablet en pc.

Wilt u beleggen met 500 euro? of direct starten met gratis oefenen? Download hier het gratis handelsprogramma.

Bron: http://www.deaandeelhouder.nl/news/2013/5/24/beursblik_rabobank_verhoogt_advies_nutreco/, http://nl.wikipedia.org/wiki/Nutreco