Wilt u beleggen met een kleine inleg? Lees hier over een geweldige hefboomconstructie waardoor u kunt handelen als een grotere belegger. Probeer het zelf!

Beleggen met een kleine inleg

Een toegankelijke beurs

Waar denkt u aan bij het woord ‘beleggen’? Aan rijke zakenmannen die naar de beurs toekomen? Dan vragen we u uw beeld bij te stellen: ook u bent namelijk belegger! Iedereen kan tegenwoordig beleggen, omdat de beurs veel toegankelijker is geworden dankzij het internet.

Maar dat is niet het enige: kunt tegenwoordig ook beleggen met een klein bedrag! Dit kan dankzij een bijzondere constructie: Contract for Difference (CFD). CFD’s maken het mogelijk om met weinig geld te handelen als een grotere belegger. Lees verder en ontdek alles over de werking van CFD’s. Aan het einde kunt u het gratis zelf proberen!

Hoe werken CFD’s?

Op het internet kunt u beleggen met CFD’s, dankzij gratis beurssoftware. De werking hiervan is het beste te omschrijven als een soort hefboom. U legt een bepaald bedrag in, maar dankzij de hefboom krijgt dit bedrag een grotere waarde. Hierdoor kunt u met hetzelfde geld een grotere aandelenpositie innemen, waar u zelf maar een fractie van betaalt. Zo kan iedereen beleggen met een mooie positie! We zullen dit illustreren met een voorbeeld.

Grote positie, klein bedrag dankzij CFD’s

Stelt u zich voor dat u wilt gaan beleggen met 100 euro. Omdat u vermoed dat de aandelen van Philips in waarde zullen gaan stijgen, besluit u hier een positie op te openen. Maar nu gebeurt er iets bijzonders: van deze positie hoeft u, dankzij CFD’s, slechts 5% te financieren.

Hierdoor kunt u een positie innemen die 20x meer waard is. Dus 20×100= 2.000 euro. Een kleine inleg is geen probleem! Kies voor slim beleggen.

Gratis beurssoftware

U hebt het woord al eerder voorbij zien komen: gratis beurssoftware. Dit is een programma waarmee u gemakkelijk uw beleggingen kunt beheren. Binnen enkele seconden kunt u een belegging openen of sluiten. De CFD’s worden hier dan automatisch in verwerkt. Hieronder ziet u een plaatje van het overzichtelijke programma.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, beleggen met een kleine inleg. Klik voor een vergroting.

U bepaalt zelf of u het programma wilt downloaden of online wilt openen. Bovendien kunt u ermee beleggen vanaf uw laptop, tablet én smartphone! Zo hoeft u zich nooit meer te vervelen.

Leer van de praktijk!

Ook andere beleggers maken gebruik van CFD’s en van de gratis beurssoftware. Op onze website vindt u een overzicht van hun ervaringen met beleggen. Hier kunt u veel van leren! Grijp uw kans en leer van de praktijkervaring van anderen. Klik hier voor de beleggingservaringen.

Doe gratis en vrijblijvend ervaring op met de beurs

Maak kennis met een hele bijzondere optie van de gratis beursssoftware: de demo! Dit is een soort simulator waarin u ca. 20.000 euro fictief geld krijgt. Daarom wordt dit ook wel fictief beleggen genoemd. Beleg op realtime koersen: een ideale manier voor daytraden leren. Ervaar de fantastische werking van CFD’s op een kleinere inleg.

Beleggen met een kleine inleg? Begin gratis!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference