Wilt u ook online handelen in aandelen Sony? Hoe moet dat eigenlijk? Waar moet u op letten? In dit artikel zullen we u het grote voordeel laten zien van het gebruiken van beleggingssoftware. Wij kochten aandelen Sony voor 122 euro waarmee we een winst behaalden van 120 euro. Dit is 98% rendement!

Online handelen in aandelen Sony

Slim beleggen met een beleggingssoftware

Het is onnodig om veel tijd kwijt te zijn met handelen op de beurs. Vandaag de dag is het heel makkelijk om te kunnen online beleggen. Wij gebruiken hiervoor een online beleggingssoftware. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Met veel gemak waar en wanneer u maar wilt online beleggen.
  • De software is te gebruiken op uw computer, tablet en smartphone.
  • U kunt op de actuele internationale koersen beleggen.
  • De software is zeer gebruiksvriendelijk.
  • U kunt eerst zonder risico oefenen met een demo account.
  • U kunt al beleggen met 100 euro inleg.

Wij zijn overtuigd! Hieronder kunt u een beleggingservaring met aandelen Sony van ons lezen.

Een aanleiding zoeken

Om er achter te komen in welk bedrijf u kunt beleggen raden wij u aan om het nieuws over beursgenoteerde bedrijven goed bij te houden. Het is handig om deze online te volgen omdat deze artikelen het meest recent zijn. Hierbij kunt u letten op positief en negatief nieuws:

  • Een positief nieuwsbericht kan ervoor zorgen dat beleggers vertrouwen in een beursgenoteerd bedrijf krijgen en hierdoor de aandelen van dit bedrijf populairder worden. Ze kopen de aandelen met gevolg dat de koers gaat stijgen.
  • Een negatief nieuwsbericht kan ervoor zorgen dat beleggers het vertrouwen in een beursgenoteerd bedrijf verliezen en de koers zal gaan dalen. Ze verkopen de aandelen met gevolg dat de koers gaat dalen.

Wij vonden op 17 maart het onderstaande nieuwsbericht over het Japanse elektronicabedrijf Sony. Hieruit blijkt dat de winst van Sony veel hoger is dan verwacht. Een positief bericht dus. Wij verwachten daarom dat de aandelen van Sony in waarde zullen gaan stijgen.
Online handelen in aandelen Sony nieuwsberichtFiguur 1, Online handelen in aandelen Sony nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Koersverloop Sony

Op basis van het positieve nieuwsbericht hierboven opende wij onze positie met 100 aandelen Sony. Door het hefboomeffect was onze inleg van 120 euro maar liefst 2.452 euro waard. Het duurde langer dan verwacht tot de koers ging stijgen. Op 17 maart, de dag dat we de positie opende, steeg de koers vrijwel niet. Pas toen de beurs de volgende dag weer opende, schoot de koers direct omhoog. In het figuur hieronder ziet u het koersverloop van Sony.

Online handelen in aandelen Sony  koersverloopFiguur 2, Online handelen in aandelen Sony koersverloop. Klik om te vergroten.

De positie sluiten

Na de forse koersstijging besloten we onze positie te sluiten met een keurige winst van 120 euro. Met een inleg van 122 euro betekent dit dat we een erg hoog rendement hebben van 98%. Als u zelf een belegging doet, is het reëel om uit te gaan van een rendement van 20%. Het percentage dat wij hebben behaald komt niet vaak voor. In de afbeelding hieronder ziet u dat wij 76 cent premie hebben moeten betalen omdat onze belegging een beursnacht heeft opengestaan.

Online handelen in aandelen Sony  eindresultaatFiguur 3, Online handelen in aandelen Sony eindresultaat. Klik om te vergroten.

Zelf leren beleggen: aandelen voor dummies

Nu u een mooi praktijkvoorbeeld van ons heeft gezien, willen wij u nog twee tips meegeven zodat u met een gerust hart de beurs kunt betreden. Allereerst raden wij u aan om een gratis cursus beleggen voor beginners te volgen. Deze cursus beleggen duurt een half uur en bestaat uit zes overzichtelijke hoofdstukken die u klaarstomen voor de echte beurs. Daarbij is het verstandig om eerst de demo van de beleggingssoftware te gebruiken. Hierbij ontvangt u € 20.000 fictief geld waarmee u kunt beleggen op de echte koersen. Het is een hele handige oefening voordat u met echt geld gaat beleggen.

Wilt u ook online beleggen? Download hier de beleggingssoftware gratis!

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sony_Corporation


http://www.nu.nl/beurs/4012380/winst-sony-valt-iets-hoger.html