Zelf online beleggen is dé optie voor u. Wilt u snel en slim beleggen? Zie hier wat u ermee kunt bereiken. Wij maakten snel 24 euro winst op Netflix.

Zelf online beleggen

Zelf online beleggen met handige software

Houdt u van gemak? Wij wel. Daarom bieden we u in dit artikel een simpel en kosteloos programma aan, waarmee u snel kunt beleggen via internet. Hiermee kunt u binnen enkele seconden een belegging openen, vanaf al uw gadgets. Belegt u straks met uw smartphone in de rij voor de supermarkt? Het is allemaal mogelijk, zoals u zult zien in ons praktijkvoorbeeld. Wij laten u zien hoe we hebben gehandeld op de Amerikaanse provider van films en series: Netflix.

Een praktijkvoorbeeld: beleggen op Netflix

Onlangs belegden we op Netflix. Dit is een website waarmee mensen films en televisieseries kunnen bekijken. Om structuur in onze belegging te brengen, handelden we volgens een vast stappenplan:

  1. Een beredenering
  2. De handeling
  3. Het resultaat

1. Een beredenering

We willen u graag een gouden tip mee geven: beleg nooit in het wilde weg. Bedenk waarom u zou beleggen op een product. Vermoed u dat het meer waard zal worden? Beleggen is geen gokken. Gestructureerd en slim beleggen is belangrijk.

Wij hoorden in onze omgeving zeer veel over Netflix. Mensen maken gretig gebruik van de service. Door deze populariteit dachten we dat de waarde van aandelen Netflix zou gaan stijgen. Daarom besloten we te beleggen in Netflix.

2. De handeling

We waren van plan om ongeveer te beleggen met 100 euro. Dat lijkt niet veel. Gelukkig zit er een speciale constructie verwerkt in de software, die onze inleg meer waard maakte. Deze constructie heet ook wel Contract for Difference (CFD). Dankzij de software is beleggen met CFD’s heel eenvoudig. U hoeft alleen maar op het juiste aandeel te klikken, aan te geven hoeveel u wilt inleggen en met een klik van de muis uw aankoop te bevestigen.

In ons geval zorgde beleggen met CFD’s ervoor dat we met 145 euro konden beleggen op een positie die 20x groter was. 20×145= 2.900 euro. Omdat Netflix een Amerikaans bedrijf is, was onze positie omgerekend 3.980 dollar waard.

Nu we de inleg hadden ingevoerd, hoefden we alleen nog op ‘bevestigen’ te klikken. Vervolgens was onze belegging een feit.

3. Het resultaat

Al vrij gauw sloten de Amerikaanse beurzen, waardoor de koers die dag niet meer zou veranderen. Daarom besloten we de volgende dag verder te gaan. Toen steeg de koers van Netflix met 0,8%, zoals u in de figuur kunt zien.

Zelf online beleggen

Figuur 1, zelf online beleggen. Klik voor een vergroting.

Hierdoor steeg de waarde van onze positie met 24 euro. Hier waren we tevreden mee, dus sloten we de belegging met een klik van de muis. Hierdoor werd onze winst automatisch geïnd, zoals u hieronder ziet.

Zelf online beleggen

Figuur 2, resultaat zelf online beleggen. Klik voor een vergroting.

Uitleg en aanrader

U hebt gezien dat we een mooie winst konden behalen door te beleggen met CFD’s. Zonder CFD’s was onze positie slechts 145 euro waard geweest. De koersstijging van 0,8% had dan slechts 1 euro en 16 cent winst opgeleverd.

Zeker wanneer u wilt beleggen met een klein bedrag, is deze vorm van beleggen dus een aanrader!

Wees verstandig: leer beleggen!

De laatste tip die we u meegeven, luidt als volgt: beleg niet zonder voorbereiding. Als u nog nooit eerder hebt belegd, kunt u beter rustig aan beginnen. We bieden daar twee opties voor:

  1. Gratis cursus beleggen. Hier leert u in slechts 30 minuten beleggen voor dummies.
  2. Demo beleggen. Deze gratis beleggingsoefening maakt deel uit van de eerder genoemde beleggingssoftware. U krijgt hier zo’n 20.000 euro fictief geld, waarmee u kunt handelen op actuele koersen van aandelen, indices, valuta en grondstoffen. Oefening baart kunst! Een groot voordeel is bovendien dat u op ieder moment kunt overstappen op echt beleggen. De knop hiervoor zal u direct opvallen.

Direct zelf online beleggen? Klik hier voor de gratis software

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Netflix