Beleggen in grondstoffen? In dit artikel leggen we uit hoe u kunt beginnen met beleggen in grondstoffen met een gratis programma. Dit programma is te gebruiken op uw smartphone, computer en tablet. Hoe gaat dit allemaal in zijn werk? Het antwoord op deze vraag vindt u in dit artikel!

beleggen in grondstoffen

Beleggen in grondstoffen met een gratis beleggingsprogramma

Vandaag de dag is beleggen in grondstoffen behoorlijk populair. U hoort steeds vaker mensen praten dat ze beleggen in olie, goud of bijvoorbeeld zilver. Een voornamelijke reden is dat goud en zilver standvastig zijn in tijden van crisis. Beleggen is simpeler dan u waarschijnlijk denkt. Waarom? Tegenwoordig speelt internet een grote rol. Alles is met iedereen verbonden, en zo ook de beleggers en aandeelbeurzen. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om met een gratis softwarepakket te beleggen. We zullen hieronder uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

Stappenplan beleggen in grondstoffen

Het beleggen is vrij gemakkelijk. Alles begint en eindigt met een gratis handelsprogramma, dat hier te downloaden is. Na het downloaden van deze software kan het werk beginnen. Ons stappenplan is hieronder weergeven, en zal daarna stap voor stap worden toegelicht.

beleggen in grondstoffen

Figuur 1: stappenplan beleggen. Klik om te vergroten

Stap 1: start gratis software

Download hier een gratis beleggingsprogramma, en installeer deze. Na het aanmaken van een gratis account kunt u direct aan de slag.

Stap 2: kies uw aandeel

Eenmaal in het beleggingsprogramma kunt u veel soorten aandelen vinden. Links in het menu vind u de grondstoffen. In deze categorie zijn alle grondstoffen te vinden zoals koffie, tarwe, platina, zilver, goud etc. In onderstaande afbeelding ziet u een selectie van de grondstoffen.

beleggen in grondstoffen

Figuur 2: grondstoffen overzicht. Klik om te vergroten.

Stap 3: bepaal uw inleg

Wanneer u op de knop ‘kopen’ klikt opent zich een venster die hieronder is weergeven. U kunt in dit scherm bepalen hoeveel u wilt inleggen. In het bovenste witte veld kunt u de gewenste hoeveelheid van het aandeel invullen. Onder dit veld ziet u ‘vereiste effecten’ staan. Dit is het daadwerkelijke bedrag wat u inlegt. De ‘waarde’ die erboven staat is hoger dankzij de hefboom. De hefboom vermenigvuldigt uw inzet. Wanneer de hefboom bijvoorbeeld 10 is, zal uw inleg vermenigvuldigd worden met 10. Oftewel, ook met een klein bedrag kunt u een leuke winst behalen dankzij de hefboom.

beleggen in grondstoffen

Figuur 3: aankoopscherm goud. Klik om te vergroten.

Stap 4: start de belegging

Na het invullen van de gewenste hoeveelheid aandelen kunt u op ‘kopen’ klikken. U hebt nu uw positie ingenomen.

Stap 5: monitor de koers

Het is nu zaak om de koers van de grondstof te monitoren. Hierbij bekijkt u wat de koers voor gedrag vertoont. U kunt in het handelsprogramma gemakkelijk de koers volgen onderaan in het scherm. Het is aan u om te bepalen wanneer u de positie wilt sluiten. U kunt stoppen wanneer u winst heeft behaald, of u wacht af in de hoop nog meer winst te kunnen maken. Dit is volledig persoonsafhankelijk.

Stap 6: sluit positie

Wanneer u de koers heb gemonitord en u bent tevreden met het resultaat, sluit dan de positie met een druk op de knop ‘positie sluiten’. U zult nu uw inleg en het resultaat ontvangen op uw beleggingsrekening. Voorbeeld: u heeft gekozen voor een inleg van €200, die door de hefboom van 10 de inleg verhoogde naar €2.000. Tijdens het monitoren van uw positie is de grondstof 4% meer waard geworden. U zult dan bij het sluiten van de positie op dat moment een winst van €80 realiseren.

  • Met een handelsprogramma kunt u ook eerst leren beleggen met fictief beleggen. U kunt beleggen met demo geld.
  • Wilt u meer weten? Volg dan onze gratis cursus beleggen voor beginners. Deze cursus beleggen vindt u hier.
  • Beleggen met weinig geld is ook mogelijk!

Beleggen in grondstoffen? U weet nu hoe. Klik hier en begin direct!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Grondstof