Wilt u zien hoe beleggen in de praktijk werkt? Bekijk dan succesvol beleggen op RDS (Shell). In slechts 4 uur tijd verdienden we 25 euro winst. Leer ervan!

Beleggen op RDS

Snel, flexibel, klantgericht

Lees eerst deze gouden tip: gebruik gratis beleggingssoftware. Dit is een programma waarmee u snel kunt handelen op allerlei internationale koersen, met computer, tablet en smartphone. In dit artikel laten we de voordelen zien aan de hand van een waargebeurde ervaring. Hierbij leren we u ook onze beleggingsmethode, waarmee u verstandig en gestructureerd kunt beleggen. Een ideaal artikel over beleggen voor dummies!

Beleggen op RDS

Stap 1: nieuwsfeit

De eerste stap van al onze beleggingen is een aanleiding. Vaak is dat een nieuwsfeit dat van invloed zou kunnen zijn op de koers van een beursgenoteerd bedrijf. Het was vrijdag 2 mei toen we onderstaand nieuwsfeit tegenkwamen. Hoe? Gewoon gratis, via deaandeelhouder.nl.

Beleggen op RDS

Figuur 1, beleggen op RDS. Klik voor een vergroting.

Uit het nieuwsbericht kunnen we afleiden dat de Deutsche Bank vertrouwen heeft in Royal Dutch Shell (RDS). Dit gunstige nieuwsbericht zou een stimulans kunnen zijn voor beleggers. Hierdoor kan de vraag stijgen en de prijs van RDS omhoog gaan. Wij wilden hiervan profiteren, dus het was tijd voor stap 2.

Stap 2: een belegging openen

De eerste stap was heel belangrijk. Er moest immers worden ingeschat welke kant de koers op zou gaan. Dat kan lastig zijn. Gelukkig is de volgende stap veel eenvoudiger, dankzij de gratis software.

Om te beleggen op RDS hoefden we alleen de koers op te zoeken en de inleg aan te geven. Bekijk het screenshot eens en zie hoe overzichtelijk de software is.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 2, beleggen op RDS. Klik voor een vergroting.

Wij kozen ervoor te beleggen met 350 euro. Maar in de software zit het zogenaamde Contract for Difference (CFD) verwerkt. Hierdoor konden we beleggen op een positie die 20x zo groot was. De waarde van onze positie was dus 7.000 euro. Dit gebeurde volautomatisch. Dat is het gemak van de software!

Maar het programma heeft u meer te bieden dan gebruiksgemak alleen. Het helpt u ook bij uw belegging! Zo kunt u gemakkelijk koersgrafieken bekijken en u kunt limieten instellen om uw risico’s te beperken.

Stap 3: het resultaat binnenhalen

De laatste stap is het binnenhalen van het resultaat. Hierbij is het belangrijk dat u de koers goed in de gaten houdt, zodat u weet hoe het gaat met uw belegging. Gelukkig houdt de software automatisch koersgrafieken voor u bij. Hieronder ziet u de grafiek van onze belegging.

Beleggen op RDS

Figuur 3, beleggen op RDS. Klik voor een vergroting.

In vier uur tijd zagen we onze belegging 25 euro meer waard worden! Een prachtig resultaat met een rendement van 7%. Met een simpele druk op de knop sloten we de belegging. Het programma toonde ons toen het volgende scherm.

Beleggen op RDS

Figuur 4, beleggen op RDS. Klik voor een vergroting.

Zelf handelen op de beurs?

In dit artikel hebt u gezien wat er bereikt kan worden met beleggen. Dankzij CFD’s kunt u slim beleggen met allerlei bedragen. Waar kiest u voor? Beleggen met een klein bedrag? Of gaat u voor beleggen met 1.000 euro? Aan u de keus!

Voordat u het diepe inspringt, raden we u aan ervaring op te doen. In de software kunt u namelijk kiezen voor een gratis demo. Dit is een soort beleggingsspel waarin u gratis kunt beleggen met circa 20.000 euro oefengeld. Test de software uit en leer van de ervaring. Overstappen op echt beleggen kan in een mum van tijd.

  • Gratis software om mee te beleggen
  • Vanaf computer, laptop, tablet en smartphone
  • Inclusief een demo

Waar wacht u nog op? Klik hier om te beginnen!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Royal_Dutch_Shell