Altijd al willen starten met beleggen? In dit artikel leert u de nodige basiskennis over online beleggen. Lees snel verder zodat u met onze vijf eenvoudige tips kunt starten met beleggen. Het was nog nooit zo makkelijk om te leren beleggen.

Starten met beleggen

Figuur 1, Starten met beleggen. Klik om te vergroten.

Beurs voor beginners

Beleggen op de beurs is een stuk makkelijker dan u denkt. Het is tegenwoordig mogelijk om op elk moment van de dag te beleggen waar u ook bent. U kunt namelijk online beleggen middels uw tablet, smartphone of computer. Hieronder 5 tips die zullen leiden tot uw beleggingssucces.

1. Cursus beleggen voor beginners

Voordat u start met beleggen raden wij u aan om een gratis online cursus beleggen voor beginners te volgens. Met deze online cursus wordt u binnen een half uur uitgelegd hoe online beleggen werkt. De uitleg is verdeeld in zes hoofdstukken die u in stappen leert hoe u zelf winst kunt maken op de online aandelenbeurs.

2. Beleggen voor dummies: een beleggingsprogramma

Om snel en makkelijk te beginnen met beleggen, kunnen we u een beleggingssoftware die wij zelf ook gebruiken aanbevelen. U kunt deze software geheel gratis downloaden. Hiermee kunt u binnen enkele minuten aan de slag gaan met beleggen. Het enige wat u hoeft te doen is een account aan te maken met behulp van uw e-mailadres. Hierna kun u gaan beleggen op de beurs. Hieronder ziet u een afbeelding van een beleggingssoftware die wij gebruiken.

Het is mogelijk om te beleggen op:

  • Valuta
  • Indices
  • Aandelen
  • Grondstoffen

Starten met beleggen beleggingssoftwareFiguur 2, Starten met beleggen beleggingsprogramma. Klik om te vergroten.

Het voornaamste voordeel van het gebruiken van een beleggingsprogramma is dat het mogelijk is om met kleine bedragen te beleggen. Het is dus een beurs voor beginners en gevorderden.

3. Risico beperken van uw belegging

Nu u weet dat u kunt leren beleggen middels de gratis cursus en wat de voordelen zijn van online beleggen is het belangrijk om te weten dat er nog steeds risico’s aan online beleggen zitten. U kunt deze wel zo veel mogelijk beperken door middel van het instellen van een limiet. Een limiet is een grens van winst of verlies die u zelf instelt bij uw belegging waardoor uw belegging automatisch sluit.

4. Demo beleggen

Bent u een beginnende belegger en zou u eerst even willen oefenen met beleggen voordat u de echte beurs betreedt? Dat kan! De online beleggingssoftware biedt u namelijk ook de mogelijkheid om eerst te oefenen met de gratis demo. Deze maakt onderdeel uit van de beleggingssoftware. U ontvangt met de demo € 20.000 fictief geld waarmee u kunt handelen op de echte koers. Zo kunt u gratis leren beleggen zonder enig risico. Zie in fuguur 2 de twee mogelijkheden om met echt geld of demo geld te beleggen.

 

Starten met beleggen demo Figuur 3, Starten met beleggen demo. Klik om te vergroten.

5. Aandelen voor dummies

Hoe moet u weten welke aandelen u moet kopen op de beurs? Uit ervaring raden wij u aan het nieuws over beursgenoteerde bedrijven nauwkeurig bij te houden. Positief nieuws over een beursgenoteerd bedrijf kan namelijk zorgen voor een koersstijging. Wij raden u aan deze berichten te zoeken op het internet. Dit nieuws is namelijk het meest recent. U kunt sites gebruiken als: deaandeelhouder.nl, belegger.nl en beurs.nl.

Starten met beleggen: conclusie

Heeft u interesse in beleggen maar heeft u nog geen ervaring? Volg dan onze tips, doe een cursus beleggen voor beginners en betreed de beurs voor dummies! U zal zich in een mum van tijd ontwikkelen tot een gevorderd belegger.

Klik hier voor de gratis beleggingssoftware!

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging