Wilt u oefenen met CFD beleggen? Dan is CFD simulatie de oplossing voor u. Dit is een soort demo waarin u gratis en veilig kunt oefenen met ca. 20.000 euro.

CFD simulatie

Wat houdt CFD in?

CFD staat voor Contract for Difference. Het is een beleggingsmethode die steeds populairder wordt. Over het algemeen wordt er met CFD’s op de korte termijn belegd. Maar dat is niet het grote geheim van deze methode. Het grootste voordeel van beleggen met CFD’s is namelijk dat u hierbij gebruik maakt van het hefboomeffect. Dat houdt in dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een factor, zodat u een grotere positie kunt innemen. Ook met een kleine inleg kunt u dus handelen als een grotere belegger.

Dit zullen we illustreren door CFD beleggen met vergelijken met traditioneel beleggen. Zo komt u erachter wat CFD’s u te bieden hebben, zodat u ook weet waarom een CFD simulatie zo nuttig is.

CFD of traditioneel beleggen? Een vergelijking

Stel, u hebt een budget van 100 euro waarmee u wilt beleggen. U hebt gelezen dat het Unilever voor de wind gaat, en daarom besluit u een belegging op Unilever te doen. U verwacht namelijk dat dit bedrijf een koersstijging zal doormaken. Er zijn twee manieren waarop u kunt beleggen: traditioneel en met CFD’s. We zullen ze vergelijken.

  • Traditioneel beleggen. U opent een belegging ter waarde van 100 euro op aandelen van Unilever. Vervolgens komt uw voorspelling uit: de koers van Unilever stijgt die dag met 5%. Nadat u uw winst geïnd hebt, hebt u 5% van 100 euro, is 5 euro winst gemaakt.
  • CFD beleggen. Bij beleggen met CFD’s wordt uw inleg vermenigvuldigd met een bepaalde factor. In het geval van deze aandelen is die factor 10. Dat betekent dat u een positie in kunt nemen die 10×100= 1.000 euro waard is. Als de koers van Unilever nu 5% stijgt, maakt u geen 5, maar 50 euro winst. In dit geval zou u dus tien keer zo veel winst gemaakt hebben dankzij CFD beleggen. En dat met een relatief kleine inleg.

De bovenstaande vergelijking is natuurlijk fictief. Maar er bestaan ook vele voorbeelden van echte beleggers die, dankzij de hefboomwerking van CFD’s, mooie winsten hebben weten te behalen. Klik op de onderstaande link om te zien hoe een belegger 41 euro winst maakte in slechts 30 minuten, met een inleg van 100 euro.

https://allesoverbeleggen.com/aandelen/beleggen-met-100-euro-zorgt-voor-snelle-winst-in-18-minuten-41-euro-verdiend

U hebt nu gezien hoe voordelig beleggen met CFD’s zou kunnen zijn. Als u dit risicoloos en in de praktijk wilt ervaren, dan is de CFD simulatie iets voor u.

De CFD simulatie

U weet nu hoe CFD beleggen in theorie werkt en wat de voordelen zouden kunnen zijn. Maar het is natuurlijk altijd beter om dit aan den lijve te ondervinden. Gelukkig kan dit op een kosteloze en veilige manier, namelijk met de CFD simulatie. De CFD simulatie is onderdeel van gratis beleggingssoftware. Deze gebruiksvriendelijke software biedt u twee opties: echt beleggen, met uw eigen geld, of gratis oefenen in de CFD simulatie. Als u kiest voor de laatste optie, kunt u dus ervaring opdoen met CFD beleggen zonder dat het u iets kost.

Hoe werkt de CFD simulatie?

Om gebruik te kunnen maken van de CFD simulatie, hebt u de eerder genoemde software nodig. Die kunt u downloaden of online openen, aan u de keus. Bij het openen van de CFD simulatie krijgt u ongeveer 20.000 euro fictief geld. Hiermee kunt u beleggen op koersen die echt en actueel zijn. Zo doet u zeer realistische CFD ervaring op. U kunt beleggen op bekende aandelenkoersen, zoals die van Philips en Google, of op valuta en grondstoffen. Op de afbeelding hieronder ziet u een screenshot van de handige software.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, de CFD simulatie. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

U kunt de software openen vanaf uw computer of laptop, tablet en smartphone.

Wilt u beginnen met de CFD simulatie? Klik dan hier.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Simulatie