Wilt u beginnen met daytraden maar wilt u eerst de basis weten? Lees dan dit artikel. Hierin vindt u een daytraden voor dummies uitleg. Ook kunt u via dit artikel beginnen met daytraden. Onderaan staat een link naar gratis daytrader software, maar laten we eerst beginnen bij de basis.

daytraden voor dummies

Daytraden voor dummies: wat is daytraden?

Daytraden is een vorm van beleggen die draait om snel, aanmerkelijke sommen geld verdienen. Dit doet de daytrader door in te zetten op koersen. Dit kunnen de algemeen bekende aandelenkoersen zijn, maar ook de koersen van valuta en grondstoffen worden veel gebruikt. Een daytrader verdient bijvoorbeeld 100 euro op de koers van de dollar of op een dag 50 euro op de goedkoers. De manier die de belegger hiervoor gebruikt, daytraden, lijkt op normaal beleggen maar verschilt toch op wat belangrijke punten. Een daytrader koopt met 100 euro niet voor 100 euro aandelen, maar zet met 100 euro in op 1.000 euro aan aandelen. Omdat de koersen op een dag veelal met hoogstens 5% stijgen, heeft dit een groot voordeel. Het best komt dit tot uiting door een voorbeeld daytraden voor dummies te gebruiken.

Een voorbeeld ter verduidelijking

  • Stelt u eens voor dat u over 100 euro beschikt. Met dit bedrag wilt u geld gaan verdienen door te gaan beleggen. U heeft dan de keuze tussen normaal beleggen of daytraden. In het geval van normaal beleggen koopt u met uw 100 euro een aandelenpakket ter waarde van 100 euro. Deze aandelen zijn uiteraard van een beursgenoteerd bedrijf, laten we in dit voorbeeld Shell nemen. U koopt dus voor 100 euro aandelen Shell. Nu hoopt u dat de koers van Shell stijgt want dan worden uw aandelen meer waard. Hierboven stelde we al dat een koers weleens 5% wil stijgen op een dag. Wanneer dit voor Shell het geval zou zijn, stijgt de waarde van uw aandelen naar 105 euro. Als u dan aan het eind van de dag de aandelen weer verkoopt, hebt u 5 euro verdiend. Leuk, maar geen bedrag waar u mee kan pronken.

Dit had had het wel kunnen zijn als u in plaats van normaal beleggen was gaan daytraden. In dit geval zet u met 100 euro in op een aandelenpakket van 1.000 euro. De vermenigvuldiging tussen uw inzet en het aandelenpakket wordt door beleggers de hefboom genoemd. Deze hangt af van het goed waarin u belegt. In het geval van aandelen is deze veelal 10, maar in het geval van valuta kan deze oplopen naar 50.

  • Het voordeel van deze hefboom is meer kans op grote winst, kijkt u maar mee. Een 5% stijging betekent namelijk dat een aandelenpakket van 1.000 euro, 1.050 euro waard wordt. Een waardewinst van 50 dus. Als u dan besluit te stoppen ontvangt u deze waardewinst, 50 euro dus. Dat is tien keer zoveel als bij normaal beleggen. Als u 50 euro op een dag kan verdienen, wordt daytraden plots er aantrekkelijk. Zeker wanneer u in ogenschouw neemt dat u hiervoor amper moeite voor hoeft te doen.

Daytraden voor dummies: hoe kan ik beginnen?

Daytraden is bijvoorbeeld uitstekend te combineren met uw werk. De koersen van valuta en Amerikaanse zijn ‘s avonds gewoon open. Daarbij werkt daytraden via enkel een internetverbinding. Wat brokers, bedrijven die handelen in aandelen, hebben competersoftware ontwikkeld die gebruikt kan worden op een smartphone, tablet, laptop en een normale computer. De software ziet er (voor de computer) ongeveer zo uit:

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje4

Figuur 1, daytraden voor dummies. Klik op afbeelding om deze te vergroten.

Het handelen met de software is heel gemakkelijk. Dit kan via uw internetbrowser door op de site van deze brokers in te loggen. Hiervoor hebt u dus een account nodig. Dit account kan gratis aangemaakt worden op dezelfde sites. Met dit account kan ook van een demo modus gebuik gemaakt worden. Dit is een oefenmodus voor daytraders waarin met nepgeld (ongeveer 20.000 euro) op echte koersen belegt kan worden. Ideaal voor dummies. Zij kunnen hierin gratis oefenen met daytraden.

Daytraden voor dummies: de eerste stap

Wij raden daarom aan zo’n account aan te maken en te oefenen met daytraden. De winsten die u boekt in deze modus, had u ook geboekt in de echte modus. Zo krijgt u dus een goed idee van uw eigen kunnen. Wanneer u het dan eens echt wil proberen, logt u weer in op de desbetreffende site maar kiest u nu voor de echte modus. De werking is dan precies hetzelfde als in de demo, alleen uw winsten zijn echt.

De vraag die nu blijft staan is: hoe kom ik bij zo’n broker waar ik een account aan kunt maken? Er bestaan veel brokers, die allen hun eigen software gratis aanbieden. Allesoverbeleggen.com heeft drie vooraanstaande brokers verkozen en vergeleken zodat u makkelijk kunt kiezen. U vindt deze vergelijking onder deze link.

Daytraden voor dummies? Klik hier voor gratis demo.

Bron:http://nl.wikipedia.org/wiki/Daytrading