U wilt snel kunnen beleggen, toch? Lees in dit artikel alles over hoe daytrader worden. Na een goede begeleiding kunt u zelf gratis beginnen.

Hoe daytrader worden

De kenmerken van daytraden

Waarschijnlijk weet u wel het een en ander over beleggen. Daytraden is een vorm van beleggen, waarbij u in korte tijd resultaat probeert te behalen. Hierbij handelt u via internet. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze toegankelijke vorm van beleggen? Lees verder om te leren beleggen op de korte termijn.

Snel daytraden via internet

U hebt al gelezen dat daytraden erg toegankelijk is. Dat komt omdat u bij daytraden gebruikt maakt van handige, gratis beleggingssoftware. Dit programma kunt u zo downloaden of online openen. Daarna kunt u online de beurs op! De software biedt u een groot aantal voordelen, waarvan dit de belangrijkste zijn:

 • Gebruiksgemak
 • Gemakkelijk uw beleggingen beheren
 • Beleggen vanaf computer, tablet en smartphone
 • Daytraden in verschillende, wereldwijde producten
 • Maak gebruik van een bijzondere hefboomconstructie

Bekijk de afbeelding en zie hoe overzichtelijk de software is ingedeeld!

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, hoe daytrader worden. Klik voor een vergroting.

Hoe daytrader worden? Gebruik de hefboomconstructie CFD

Als daytrader wilt u in maximaal een dag resultaat. Soms vinden er binnen één dag echter maar kleine koersschommelingen plaats. Met een klein aandelenpakket is het lastig om hiervan te profiteren. U wilt dus handelen met een grotere positie, maar hoe?

Maak kennis met het Contract for Difference. Dit is een hefboomconstructie die ervoor zorgt dat u bij beleggen met een klein bedrag toch kunt handelen op een grote positie. U hoeft namelijk maar een fractie van uw positie te financieren. Lees het voorbeeld hieronder maar.

Een voorbeeld: beleggen met 100 euro

Denkt u zich eens in dat u gaat beleggen. U hebt, na uw verjaardag, 100 euro over en u hoopt hier op de beurs meer van te kunnen maken. We laten u nu het verschil zien tussen traditioneel beleggen en daytraden.

 • Traditioneel beleggen. U koopt voor uw 100 euro aandelen van Philips. Dat betekent dat uw positie 100 euro waard is. Als de koers nu met 2% zou stijgen, maakt u 2 euro winst.
 • Daytraden. U opent de gratis software, want hierin handelt u automatisch met CFD’s. Met uw 100 euro speculeert u op aandelen Philips. Maar omdat u slechts 5% van uw belegging hoeft te financieren, is uw positie 20x meer waard. U handelt dus met een pakket aandelen ter waarde van 2.000 euro. Als de koers nu met 2% stijgt, maakt u 40 euro winst!

Ziet u het verschil? De mogelijkheden van daytraden verkennen: dat is pas slim beleggen.

Hoe daytrader worden?

Wij zijn overtuigd van de kracht van daytraden! U ook? Dan kunt u gemakkelijk en gratis meer te weten komen over deze vorm van beleggen.

 1. Bekijk praktijkvoorbeelden. In deze rubriek hebben andere beleggers hun waargebeurde ervaringen uitgeschreven. Leer van hun fouten en voorkom ze bij uzelf!
 2. De gratis demo. U hebt in dit artikel kennis gemaakt met de gratis beleggingssoftware. De demo maakt hier deel van uit. Het is een oefening, waarin u met circa 20.000 euro fictief geld kunt leren beleggen.
 • Handel op realtime koersen
 • Leer de gratis software kennen
 • Oefening baart kunst: doe realistische ervaring op
 • Op ieder gewenst moment overstappen op echt beleggen

Hoe daytrader worden? Klik hier voor de gratis software!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Daytrading