Wilt u ook succesvol daytraden in aandelen van RBS (Royal Bank of Schotland)? In dit artikel leren wij u niet alleen wat daytraden is maar ook hoe u zelf kunt daytraden. Daarbij delen wij met u onze ervaring met daytraden in aandelen van RBS zodat u een echte daytrader kunt worden.

Succesvol daytraden RBS

Wat is daytraden?

Op elk moment van de dag is het mogelijk om winst te maken op de beurs. Tegenwoordig kan dit over de hele wereld, waar u ook bent. Het enige wat u nodig heeft is internet. Het is namelijk mogelijk om met uw computer en zelfs met uw tablet of smartphone online te beleggen.

Met daytraden opent en sluit u een posititie nog op dezelfde dag. Dit is voordelig want dan kunt u na sluiten van de beurs geen risico’s lopen. Daarbij kunt u de belegging sluiten wanneer u wilt. U kunt binnen enkele minuten beleggen maar dit kan ook uren duren. Een groot voordeel van online beleggen is dat u zelf kunt bepalen met hoeveel geld u belegt. Het is dus ook mogelijk om met kleine bedragen te beleggen.

Succesvol daytraden leren

Heeft u interesse in daytraden leren en wilt u graag beginnen met beleggen? Wij raden u aan om een beleggingssoftware te gebruiken die online beleggen nog makkelijker maakt. Met één druk op de knop kunt u al beginnen met beleggen. Daarbij biedt een beleggingssoftware u ook een demo aan waarop u met fictief geld kunt beleggen op de echte koersen. Deze demo is een uitstekende en realistische manier om te oefenen met beleggen voordat u met echt geld gaat beleggen. Bekijk hier de software die wij u adviseren. Hieronder ziet u de keuzemogelijkheden van het account met echt geld en het demo account. 

Succesvol daytraden RBS beleggingssoftwareFiguur 1, Succesvol daytraden beleggingssoftware. Klik om te vergroten.

Wat zijn de risico’s van daytraden?

Elke vorm van beleggen brengt risico’s met zich mee. Als u echter verstandig belegt kunt u deze beperken. Het is verstandig om limieten te gebruiken. Dit houdt in dat u bij uw online belegging kunt instellen wanneer deze automatisch sluit. Zo kunt u voorkomen dat u bijvoorbeeld onnodig veel geld verliest. Daarbij is het handig omdat u zo niet de hele dag de koers van uw gekochte aandelen hoeft bij te houden. Bij een stop limit stopt uw belegging automatisch bij de naar wens ingestelde winst. Wij gaan hierbij uit van een rendement van ongeveer 20 procent. Bij een stop loss stelt u het maximale verlies in. Het gebruiken van limieten bij het beleggen is slim beleggen.

Praktijkvoorbeeld: de strategie om slim te beleggen

Wij gebruiken bij online beleggen een handige strategie zodat u kunt beslissen van welk bedrijf u aandelen wilt kopen. Een nieuwsbericht kan veel zeggen over het koersverloop van de aandelen van een bedrijf. Deze kunt u het best online zoeken want online nieuwsberichten zijn het meest recent. Wij kwamen het onderstaande nieuwsbericht over de Royal Bank of Scotland tegen.

Succesvol daytraden RBS nieuwsbericht

Figuur 2, Succesvol daytraden RBS nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Het nieuwsbericht is zoals u ziet een negatief nieuwsbericht omdat RBS al zeven jaar op rij verlies lijdt. Na het lezen van het bericht voorzagen wij een mogelijke koersdaling. Met dit in ons achterhoofd besloten wij te beleggen op een koersdaling RBS met 400 aandelen ter waarde van 2.200 euro. Terwijl onze eigen inleg maar 110 euro was. Dit komt door de hefboom, die uw inleg met een bepaalde factor vermenigvuldigd. De hefboom is één van de voordelen van het online beleggen. In dit geval was de hefboomfactor 1.20. Onze inleg 110 euro werd dus vermenigvuldigd met 20. Het gevolg hiervan is dat u meer aandelen kunt kopen.

Het koersverloop volgen

Als u een belegging opent wilt u natuurlijk de belegging op het meest gunstige moment sluiten, dan maakt u de meeste winst. De software die wij gebruiken geeft u een duidelijk overzicht van hoe de koers verloopt. Dit ziet u in een grafiek zoals wij die u hieronder geven. Dit is het koersverloop van RBS, met in het vierkant onze beleggingsperiode.

Succesvol daytraden RBS koersverloop Figuur 3, Succesvol daytraden RBS koersverloop. Klik om te vergroten.

Positie sluiten, het resultaat

Wij hebben in totaal maar 6 minuten belegd. Dit is dus zeer snel daytraden. In deze zes minuten hebben wij een winst behaald van 34 euro. Dit is een prima rendement van 30%.

Succesvol daytraden RBS eindresultaat

Figuur 4, Succesvol daytraden RBS eindresultaat. Klik om te vergroten.

Aandelen voor dummies: gratis cursus beleggen

Daytraden is dus echt zo makkelijk als het lijkt. Het enige wat u hoeft te doen is de software downloaden en het nieuws goed bijhouden. Toch hebben wij u nog een extraatje te bieden! Wij kunnen u namelijk een gratis online cursus beleggen aanbieden. Met deze cursus leert u binnen een half uur alles wat u moet weten over beleggen. In zes overzichtelijke hoofdstukken leggen wij u alles over daytraden uit.

Daytrader worden? Download hier de online gratis beleggingsoftware!

Bronnen:http://en.wikipedia.org/wiki/Daytrading

http://www.nu.nl/beurs/4000115/zevende-magere-jaar-rij-rbs.html