Verstandig beleggen: Starten met daytraden, leverde ons een rendement op van 42 procent! Daytraden is de leukste innovatie binnen de term beleggen. Met daytraden kun je mogelijk winst realiseren binnen één beursdag. Wil jij graag daytrader worden? Wij zullen onze beleggingservaring met je delen zodat het daytraden duidelijker wordt.

Verstandig beleggen: Starten met daytraden

Daytraden leren

Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Het woord zegt het eigenlijk al, met daghandelen handel je binnen één beursdag. Je kunt hier vaak een mooi rendement mee realiseren. Er zijn een aantal trucjes waar je gebruik van kunt maken tijdens het online beleggen. Je hebt bijvoorbeeld de profit call en de stop loss. Deze functies zijn er om risico tijdens het daytraden te minimaliseren. Met de profit call kun je een winstpunt aangegeven, waar de positie moet worden gesloten als de koers deze bereikt. Met de stop loss kun je een maximaal verliespunt aangeven, waar de positie moet worden gesloten als de koers dit punt bereikt. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer kunt verliezen dan dat jij van tevoren hebt ingesteld.

Je zult nu misschien wel denken, waarom zou ik de profit call instellen? Ik wil zoveel mogelijk winst behalen. Dat is natuurlijk begrijpelijk! Indien je alleen een stop loss instelt en je houdt de koers niet in de gaten, zou het kunnen dat de koers een mooi winstpunt had bereikt in de tijd dat jij niet aanwezig was. De koers kan hierna weer omlaag gaan naar het aangegeven verliespunt. Op dat moment heb je een mooie kans gemist om een leuke winst te behalen. Het is daarom verstandig om gebruik te maken van beide functies om grote risico’s uit te sluiten.

Beurs voor dummies

Als je graag wilt beginnen met het daytraden, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze gratis cursus beleggen voor beginners. In deze cursus wordt het daytraden stap voor stap nader toegelicht. Deze cursus duurt overigens slechts 30 minuten! De cursus geeft een duidelijk beeld van de beleggingswereld, er worden ook beleggingstermen besproken die handig zijn om te weten.

Verstandig beleggen: Starten met daytraden – aanleiding

Op 16 juli kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over het Finse mediabedrijf, Sanoma. In dit artikel wordt aangegeven dat Sanoma minder winst verwacht te boeken dit jaar. Dit komt mede door de aanhoudende problemen op de Finse mediamarkt, waar de advertentie-inkomsten zwaar tegenvallen. Dit bericht zorgde ervoor dat wij gingen speculeren op een koersdaling Sanoma. Wij geloven dat als een bedrijf financieel niet gezond is, dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers. Tevens geloven wij dat hierdoor de koers ook zal gaan dalen.

Verstandig beleggen: Starten met daytraden

Figuur 1: Verstandig beleggen: Starten met daytraden – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Verstandig beleggen: Starten met daytraden – positie openen

Wij openden onze positie om 09:00 uur met een inleg van 86 euro. Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van het hefboomeffect, je inleg wordt hierdoor vermenigvuldigd met een bepaalde factor. In ons geval was de factor 1:20, dus onze inleg werd vermenigvuldigd met 20. Onze inleg kreeg na de hefboom een nieuwe waarde van 1.732 euro. Wij konden hiermee een hogere aandelenpositie innemen van 400 aandelen Sanoma.

In het onderstaande figuur wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven. In het koersverloop is te zien dat de koers daalde en daarna constant bleef. Wij hebben ervoor gekozen om de positie na 22 minuten te sluiten om een onverwachte koersstijging te voorkomen.

Verstandig beleggen: Starten met daytraden

Figuur 2: Verstandig beleggen: Starten met daytraden – koersverloop. Klik om te vergroten.

Verstandig beleggen: Starten met daytraden – eindresultaat

Met een inleg van 86 euro en een winst van 36 euro, hebben wij binnen 22 minuten een rendement van 42% gerealiseerd! Dat is een uitstekend rendement in een korte tijd. In het onderstaande figuur wordt ons beleggingsresultaat met de winst en beleggingstijd weergegeven.

Verstandig beleggen: Starten met daytraden

Figuur 3: Verstandig beleggen: Starten met daytraden – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Slim beleggen

Indien je liever nog niet wilt gaan beleggen met echt geld, dan kun je er ook voor kiezen om eerst gebruik te maken van het beleggen met demo geld. Als je de gratis beleggingssoftware download, kun je kiezen uit de onderstaande opties.

Verstandig beleggen: Starten met daytraden

Figuur 4: Beginscherm van een beleggingsprogramma. Klik om te vergroten.

Je kunt ervoor kiezen om eerst gebruik te maken van de demo-modus. Bij de demo-modus ontvang je 20.000 euro fictief geld, waarmee je risicoloos kunt beleggen op werkelijke koersen. Dit is een leuke manier om te testen of je klaar bent voor het beleggen met echt geld. Het voordeel van dit programma is, dat je op ieder moment kunt overschakelen naar het account met echt geld. Je kunt overigens ook weer terugschakelen naar de demo-modus.

Download de gratis beleggingssoftware en start vandaag nog met daytraden!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://www.nu.nl/beurs/4089232/sanoma-waarschuwt-lagere-winst.html