Winst met aandelen ArcelorMittal realiseerden wij met behulp van beursnieuws. Met resultaten die er daadwerkelijk toe doen: 314 euro winst binnen 9 dagen! Lees in dit artikel hoe wij tot dit resultaat zijn gekomen.

winst met aandelen arcelormittal

Winst met aandelen ArcelorMittal met gratis software

Het hele beleggingsavontuur begint met het downloaden van gratis software. Dit is een zogeheten online handelsprogramma waarmee u simpel en snel kunt leren beleggen. Na het aanmaken van een gratis account kunt u van start. Binnen deze software kunt u ook virtueel beleggen in de demo modus. Hierin kunt u beleggen met demo geld, wat circa 20.000 euro bedraagt. Met dit bedrag kunt u moeiteloos starten met beleggen zonder financieel risico. Heeft u dit een tijdje gedaan? Dan kunt u ervoor kiezen om met echt geld te gaan beleggen. Wanneer u opnieuw inlogt in de software kunt u voor de echt geld modus kiezen. Download het programma hier.

Winst met aandelen ArcelorMittal met de hefboom

Dan het volgende voordeel van de gratis software: de hefboom. De hefboom doet precies wat de naam al zegt: deze heft uw inlegwaarde. In de beleggingswereld heft deze uw inleg op naar een hogere inlegwaarde. Om dit principe toe te lichten is hieronder een voorbeeld weergegeven.

winst in aandelen arcelormittalFiguur 1: hefboomwerking. Klik om te vergroten.

Zoals u ziet is beleggen met weinig geld dus ook mogelijk. Dankzij de hefboom is de waarde waarmee u uiteindelijk belegt immers een stuk groter. Dit brengt ook het voordeel met zich mee dat de winst hoger kan uitvallen.

Winst met aandelen ArcelorMittal: nieuwsartikelen

Om de kans op winst wat te vergroten is onze tip om het nieuws in de gaten te houden. Met behulp van een nieuwsartikel kunt u namelijk een voorspelling maken op de koers. Stelt u zich voor dat volgens het nieuws bedrijf A binnen een maand failliet gaat. Waarschijnlijk zullen veel beleggers dan hun aandelen verkopen waardoor de koers zal gaan dalen. U kunt in dit geval short gaan, waarbij u belegt op een dalende koers. U kunt dus winst realiseren wanneer de koers daalt. Wij lazen het volgende nieuwsartikel over ArcelorMittal

winst met aandelen arcelormittal

Figuur 2: winst met aandelen ArcelorMittal nieuwsartikel. Klik om te vergroten.

Hierdoor maakten wij de voorspelling dat de koers van ArcelorMittal zal gaan dalen. We zullen hierdoor dus short gaan. We wilden gaan beleggen met 1000 euro.

Winst met aandelen ArcelorMittal: het resultaat

Wij besloten te beleggen met 1.750 aandelen ter waarde van €981. Dankzij de hefboom werd deze inleg maar liefst €19.671 waard. In onderstaande afbeelding is het koersverloop te zien gedurende onze belegging.

winst met aandelen arcelormittal

Figuur 3: koersverloop ArcelorMittal. Klik om te vergroten.

Zoals te zien steeg de koers na het openen van onze positie. Dit lijkt negatief maar het is belangrijk om niet blind te staren op een stukje koersverloop. Zo is het ook belangrijk om naar de totale ‘trendlijn’ te kijken. Hierbij kijkt u niet naar een kort tijdsbestek, maar naar een wat langer tijdsbestek om zo te kijken wat de koers doet over meerdere dagen in plaats van uren of minuten. In dit geval is er een negatieve trendlijn; de koers blijft gemiddeld gezien dalen. Dit zorgde ervoor dat wij een winst hebben kunnen realiseren van €314 met een inleg van €981 binnen 9 dagen! Dit is een rendement van 32%. Het resultaat is in onderstaande afbeelding te zien.

winst met aandelen arcelormittal

Figuur 4: winst met aandelen ArcelorMittal resultaat. Klik om te vergroten.

Wilt u ook daytrader worden? Daytraden leren is erg gemakkelijk met de gratis cursus, die hier te vinden is.

Wacht niet langer, en begin meteen! Download hier de software.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandeel
http://corporate.arcelormittal.com/news-and-media/multimedia-gallery/images
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2014/9/12/beursblik_nomura_verlaagt_koersdoel_arcelormit-2/