Op een krachtige, vernieuwende en kansrijke manier beleggen? Probeer turbo beleggen eens, u zult versteld staan. In dit artikel leggen wij kort uit:

  1. wat turbo beleggen is
  2. en hoe u ermee kunt beginnen

Kortom, als u wilt weten wat turbo beleggen u kan bieden, bent u hier op de juiste plek.

turbo beleggen beurs

Wat is turbo beleggen?

Turbo beleggen heeft veel synoniemen; daytraden, hefboombeleggen en daghandelen zijn hier enkele voorbeelden van. Zoals het laatste synoniem doet vermoeden, is turbo beleggen bedoeld om op korte termijn rendement te boeken. De gangbare – normale – manier van beleggen is hier minder geschikt voor omdat koersen meestal niet voldoende bewegen. We zullen dit statement uitleggen met een voorbeeld.

Voorbeeld: normaal beleggen versus turbo beleggen

Stelt u zich eens voor dat u wilt beleggen met 100 euro en snel resultaat wilt, u wilt in één dag resultaat. U heeft vernomen dat de Heineken meer winst dan verwacht geboekt heeft. U verwacht daarom dat de Heineken koers stijgt en wilt uw 100 euro daarom in Heineken beleggen. U doet dit op de gangbare manier, aandelen kopen, en krijgt gelijk. De Heineken koers stijgt met 3%. U verdient daardoor, transactiekosten daargelaten, 3 euro.

Resultaat normaal beleggen: 3 euro

Wanneer we de omstandigheden gelijk laten, maar in plaats van normaal beleggen, beleggen op turbo-wijze, valt de winst veel groter uit. In dit geval koopt u met uw 100 euro geen aandelen Heineken, maar speculeert u op een aandelenpakket dat 20* keer zo groot is, 2.000 euro dus. Turbo beleggen, of speculeren, doe je met een computerprogrammaatje. In zo’n programmaatje klik je gewoon op een koers en kun je zelf bepalen hoeveel geld je wilt inzetten. Door het gemak en de relatief lage kosten is dit het ideale gereedschap voor een daghandelaar.

In het voorbeeld zou u met 100 euro op een aandelenpakket Heineken van 2.000 euro kunnen speculeren. Dit aandelenpakket wordt een waardestijging van 3% 60 euro meer waard. Als de belegging dan stopt, heeft u 60 euro verdiend. Twintig keer zoveel als normaal beleggen opbracht. De onderstaande figuur vat de kracht samen.

Resultaat turbo beleggen: 60 euro

*Deze factoren hangen af van het aandeel waarop belegd wordt. 1:10, 1:50 en 1:100 zijn ook gangbaar.

turbo beleggen

Figuur 1, turbo beleggen op de beurs. Klik op de figuur om deze te vergroten.

Kracht beleggen met turbo 

U weet nu wat turbo beleggen inhoudt. U hebt kunnen zien dat deze manier van beleggen krachtig is. We zullen de sterke punten nog eens opsommen.

  1. Gemaakt voor korte termijn beleggen
  2. Makkelijk door middel van gratis software
  3. Relatief lage transactiekosten

Begin eerst met de simulator!

Zoals reeds genoemd werkt turbo beleggen via handel software. Wij bieden op deze site gratis software aan. Deze software is uitermate gebruiksvriendelijk en daarom goed te hanteren door startende beleggers. Turbo beleggen brengt echter risico’s met zich mee, immers handelt u met veel meer aandelen. Wij raden u daarom aan eerst turbo beleggen in een simulator te proberen. U kunt dan risicoloos en gratis proeven aan de mogelijkheden van het beleggen met turbo’s.

Wilt u turbo’s proberen in een simulator? Klik op de onderstaande figuur.

turbo beurs

Bron: http://www.nu.nl/tag/beleggen/