Wilt u gratis en vrijblijvend beleggen oefenen? Dat kan! Lees verder en ontdek het geheim van leren beleggen: leuk en praktijkgericht.

Beleggen oefenen

Over dit artikel

U wilt beleggen oefenen. Maar weet u al welke manier van beleggen? Kies voor daytraden! In dit artikel kunt u snel en gemakkelijk daytraden leren. Daytraden is een snelle manier van beleggen, die zich afspeelt op het internet. Maar voor we daar verder op ingaan, kunt u hier zien hoe dit artikel is ingedeeld:

  1. Eerst zullen we u meer uitleggen over daytraden
  2. Vervolgens ziet u hoe u in de praktijk maar zonder risico’s kunt oefenen met daytraden
  3. Aan het einde van dit artikel vertellen we u over een andere leermogelijkheid

Wat is daytraden?

Kies voor daytraden! Persoonlijk maken we ook gebruik van deze manier van beleggen. Daytraden houdt in dat u in enkele minuten tot maximaal een dag probeert om winst te maken. Uw beleggingen duren in principe dus lekker kort. U kunt snel handelen, omdat u gebruik maakt van gratis beleggingssoftware.

Als daytrader focust u zich alleen op koerswinst. U schaft de aandelen waarmee u handelt daarom niet echt, maar speculeert op de waarde ervan. Dit bevordert een snelle handel. Maar daytraden biedt u nog een veel groter voordeel… Lees er hieronder meer over.

Beleggen met een klein bedrag

Het grootste voordeel van daytraden is dat u automatisch handelt met een Contract for Difference. Dit is een hefboomconstructie, die ervoor zorgt dat u met een kleine inleg toch een grotere positie kunt innemen. Beleggen met kleine bedragen kan dus heel goed. Klik hier voor meer informatie over CFD’s.

Beleggen oefenen

Nu kent u de basis van het daytraden. Tijd om het in de praktijk toe te passen! Hierboven hebt u al even gelezen dat daytraden gaat met behulp van gratis beleggingssoftware. Dit programma bevat een gratis beurssimulator. De voordelen hiervan zijn:

  • Beleg gratis met ongeveer 20.000 euro fictief oefengeld
  • Doe realistische ervaring op met beleggen door te handelen op echte koersen
  • Loop geen enkel risico! Veilig en onbeperkt beleggen oefenen

De simulator is een echte aanrader, u leert er altijd wat van. Bovendien maakt u op deze manier automatisch kennis met de gratis beleggingssoftware. Als u besluit over te stappen op echt beleggen, kan dat gemakkelijk binnen dezelfde software. U hoeft dan niet aan een ander programma te wennen. Bekijk het screenshot van de overzichtelijke software.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, beleggen oefenen. Klik voor een vergroting.

Bent u overtuigd? Klik hier om direct te beginnen met de simulator!

Een andere manier om te leren beleggen

Waarschijnlijk is de simulator de beste manier voor beleggen oefenen. Maar niet iedereen leert op dezelfde manier. Daarom willen we u nog een manier bieden om meer te leren over beleggen.

Op onze website hebben beleggers hun praktijkervaringen uitgeschreven. Dit zijn waargebeurde beleggingen, waar u veel van kunt leren. Bovendien is het leuk om deze artikelen te lezen, omdat ze u vaak op originele ideeën kunnen brengen! Klik hier voor de praktijkvoorbeelden.

Conclusie: hoe beleggen oefenen?

Fictief beleggen in de simulator is de beste oefening. Het lijkt immers net alsof u de beurs binnenstapt. Doordat u belegt op realtime koersen, verschilt uw resultaat in principe niet van dat van echte beleggers. Alleen loopt u in de simulator geen enkel risico! Bovendien is het leuk om te doen. Zie het als een soort beleggingsspel waarbij u kennis maakt met de geweldige gratis beleggingssoftware. De voordelen van deze software zijn onder andere:

  • Een belegging openen binnen enkele seconden
  • Handelen op aandelen, delfstoffen, munteenheden en indices van over de hele wereld
  • Beleggen in het echt of in de simulator: ook vanaf tablet en smartphone

Grijp nu uw kans en klik hier voor de gratis beleggingssoftware

Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Beleggen