Met fictief beleggen PostNL hebben wij 166 euro winst in 24 uur tijd gerealiseerd. Heeft u altijd al fictief willen beleggen zodat u kunt oefenen voordat u de echte beurs betreedt? Dat kan! In dit artikelen maakt u kennis met online fictief beleggen. Daarbij geven wij u een praktijkvoorbeeld waarin wij fictief gingen beleggen in aandelen PostNL.

 Fictief beleggen PostNL

Gemakkelijk beleggen met een beleggingssoftware

Wij raden u aan een beleggingssoftware te gebruiken als u wilt beginnen met beleggen. Met een online beleggingsprogramma kunt u namelijk binnen een paar minuten beginnen met beleggen. Het programma is overzichtelijk en goed te gebruiken voor de beginnende en gevorderde belegger. Er kan online worden belegd waar en wanneer u wilt. Het is namelijk mogelijk om te beleggen met uw telefoon, tablet of computer. Daarbij is het mogelijk om online te beleggen middels een demo account waarbij virtueel beleggen mogelijk is.

De twee grootste voordelen van online beleggen

  1. Het grootste voordeel van online beleggen middels een beleggingssoftware is dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een vastgestelde factor: een hefboom. Dit is erg voordelig, want dit betekent dat uw inleg meer waard is op de aandelenbeurs. U kunt hierdoor meer aandelen kopen. De illustratie hieronder laat u zien hoe de hefboom werkt.

Fictief beleggen PostNL hefboom

Figuur 1, Fictief beleggen PostNL. Klik om te vergroten 

  1. Als u een beleggingssoftware gebruikt is het ook mogelijk om fictief te beleggen met een demo. Dit houdt in dat u kunt beleggen met demo geld. U ontvangt € 20.000 fictief geld waarmee u kunt oefenen op echte koersen. Het beleggingsspel is dus een hele goede oefening voordat u de echte beurs betreedt.

Praktijkvoorbeeld: leren beleggen PostNL

Het is lastig om te bepalen in welk bedrijf u gaat beleggen. Hoe kunt u weten of de koers van een bedrijf zal stijgen? Wij hebben een truc waarmee wij vaak kunnen voorspellen of de koers zal stijgen of dalen. We gebruiken namelijk nieuwsberichten. Om u een beeld te geven van beleggen op de fictieve beurs, besloten wij met de demosoftware te beleggen. Om te beginnen kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht over het Nederlandse postbedrijf, PostNL tegen.

Fictief beleggen PostNL nieuws

Figuur 2, Fictief beleggen PostNL. Klik om te vergroten.

Uit dit nieuwsbericht blijkt dat de omzet van het postbedrijf hoger zijn dan verwacht. Op basis van dit positieve nieuws verwachtten wij dat de koers van PostNL zal gaan stijgen, doordat de aandelen van het bedrijf waarschijnlijk populairder zullen worden. Wij besloten bij opening van de beurs fictieve aandelen PostNL te kopen.

Koersverloop

U kunt met de beleggingssoftware overzichtelijk zien hoe uw koers verloopt. Het is een programma die de beurs voor beginners en gevorderden mogelijk maakt. Wij besloten 1400 aandelen PostNL te kopen met een inleg van 264,50 euro. De hefboom van PostNL is 1:20. Dit betekent dat de waarde van onze inleg twintig keer meer waard was op de beurs. De waarde van onze inleg was dus 5.290 euro. Hieronder ziet u het koersverloop van PostNL. 

Fictief beleggen PostNL koersverloopFiguur 3, Fictief beleggen PostNL. Klik om te vergroten.

De positie sluiten met winst

Zoals u in de afbeelding hierboven ziet, sloten wij precies 24 uur later de belegging. We behaalden maar liefst 166,40 euro winst. Dat is een vrij hoog rendement van 63%! Hieronder ziet u een screenshot van ons beleggingsresultaat.

Fictief beleggen PostNL resultaat

Figuur 4, Fictief beleggen PostNL. Klik om te vergroten.

Starten met beleggen: interesse?

Wij raden u aan om eerst te oefenen op de fictieve beurs en een online cursus beleggen te volgen voordat u gaat beginnen met beleggen. Met de cursus bent u binnen een half uur klaargestoomd om de beurs te betreden. Klik hier voor de gratis online cursus die wij u aanbieden.

Fictief beleggen is de oplossing voor de beginnende belegger. Er is geen betere en realistischere manier om u zich te ontwikkelen tot een gevorderd belegger. Daarbij kunt u wanneer u wilt uw account overschakelen naar het account met echt geld.

Klik hier voor de gratis beleggingssoftware!

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/PostNL