Heeft u altijd al willen fictief handelen Adecco maar heeft u de stap nog niet durven nemen? In dit artikel geven wij een stappenplan dat u zal helpen met de beurs te betreden. Daarbij geven wij u een praktijkvoorbeeld van een fictieve belegging in Adecco.

Fictief handelen Adecco

Stap 1: Doe een gratis online cursus beleggen

Wilt u graag beginnen met online beleggen maar durft u nog niet de echte beurs te betreden? Dit is heel begrijpelijk! Gelukkig hebben wij een aantal oplossingen voor u zodat u volledig voorbereid de beurs kunt betreden.

U wilt natuurlijk eerst wat kennis opdoen voordat u de beurs betreed. Daarom adviseren wij u om een gratis online cursus beleggen te doen. De cursus bestaat uit zes hoofdstukken die samen een half uur duren. Met deze cursus leert u alle ins en outs over online beleggen. U bent zo helemaal voorbereid voor de volgende stap.

Stap 2: Download een onlinebeleggingsprogramma

Wij maken gebruik van een online beleggingsprogramma omdat dit vele voordelen met zich meebrengt.

  1. U kunt waar en wanneer u wilt virtueel beleggen. Dit kan op uw computer maar ook met uw tablet of smartphone!
  1. Daarbij maakt een beleggingsprogramma gebruik van een hefboom. Dit houdt in dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een vastgestelde factor waardoor de waarde van uw inleg hoger wordt. Dit maakt het mogelijk om te beleggen met weinig geld en toch veel winst te behalen. Zo is het mogelijk om te beleggen voor studenten, beginners en gevorderden.
  • Bijvoorbeeld: Als u honderd euro belegt en de winst over uw belegging is 3% zou u bij traditioneel beleggen maar drie euro winst behalen. Bij online beleggen met een beleggingssoftware wordt de inleg eerst vermenigvuldigd met bijvoorbeeld de factor 20. Uw inleg is dan 2000 euro waard. Als u 3% winst behaald betekent dit dat u 60 euro winst heeft behaald. Hieronder ziet u een illustratie van het hefboomeffect.

Fictief handelen Adecco hefboomFiguur 1, fictief handelen Adecco hefboom. Klik om te vergroten.

  1. Tot slot is het mogelijk om eerst te oefenen op de beurs met een demo van de beleggingssoftware. Met deze demo ontvangt u 20.000 euro fictief geld waarmee u kunt oefenen met beleggen op de echte koersen. Een realistische en leerzame oefening met het beleggingsspel die wij u bij de volgende stap zullen illustreren.

Stap 3: De aanleiding zoeken

Voordat u kunt beginnen met beleggen, dient u eerst een aanleiding te vinden voor uw belegging. Deze kunt u vinden door nieuwsberichten te zoeken over beursgenoteerde bedrijven. Het is verstandig om online nieuwsberichten te zoeken omdat deze het meest recent zijn. Bij een positief nieuwsbericht kunt u verwachten dat de koers van het desbetreffende bedrijf gaat stijgen omdat de aandelen door het nieuwsbericht populairder worden en dus de koers gaat stijgen. Wij vonden het onderstaande nieuwsbericht over het Zwitserse uitzendbedrijf Adecco.

Fictief handelen Adecco nieuwsberichtFiguur 2, fictief handelen Adecco nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Stap 4: Een fictieve belegging Adecco

Uit het nieuwsbericht blijkt dat Adecco het laatste kwartaal van 2014 haar omzet heeft zien stijgen. Ze behaalde een winstrecord van 5,3 procent winstmarge. Wij besloten ter illustratie voor u, fictief te beleggen in Adecco. Om 9:00 opende wij onze positie met een inleg van 179 euro. Door het hiervoor uitgelegde hefboom effect was onze inleg 3.580 euro waard. Hieronder ziet u de koersverloop van Adecco. De koers is inderdaad gaan stijgen.

Fictief handelen Adecco koersverloopFiguur 3, fictief handelen Adecco koersverloop. Klik om te vergroten.

Stap 5: Het eindresultaat

Om 9:19 sloten wij onze koers weer. Binnen 19 minuten hadden we maar liefst 44 euro winst behaald. Dit is een rendement van 24%. Hieronder ziet u het eindresultaat van onze belegging.

Fictief handelen Adecco eindresultaatFiguur 4, fictief handelen Adecco resultaat. Klik om te vergroten.

Conclusie: aandelen voor dummies

Uit dit artikel kunt u twee conclusies trekken. Allereerst is het verstandig om de online cursus te volgen die wij u bieden. Ten tweede is een paar keer oefenen met fictief beleggen erg leerzaam om te doen met de demo. Zo krijgt u het online beleggen onder de knie.

Interesse? Download hier de beleggingssoftware!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Adecco 

http://www.belegger.nl/nieuws/2662535/meer-omzet-uitzender-adecco.html