Wilt u beter worden in beleggen? Train uzelf dan zonder risico op de virtuele beurs en leer slim beleggen. Begin hier gratis!

Virtuele beurs

Voordelen van de virtuele beurs

U wilt slim oefenen met beleggen: handig, modern en snel. Maar hoe?

Veel beleggers (wij ook) handelen met een gratis beursprogramma. Dit programma leent zich uitstekend om te leren beleggen, dankzij de virtuele beurs. In dit oefenprogramma kunt u leren beleggen zonder enig risico te lopen: het zal u nooit wat kosten! Maar wat is deze beurs eigenlijk?

Wat is de virtuele beurs?

De virtuele beurs is een simulator van de echte aandelenmarkt. De echte en de virtuele beurs zijn dus vrijwel hetzelfde. U ziet hetzelfde programma, belegt op dezelfde manier en krijgt zelfs dezelfde, actuele koersen te zien.

Het enige verschil is het geld. U krijgt namelijk een prachtig budget van circa 20.000 euro virtueel geld, op de speciale virtuele beurs. Zo kunt u rustig kennismaken met de beurs, zonder meteen in het diepe te springen. U kunt uw eigen portemonnee immers gewoon laten liggen. Ziet u het grote voordeel? U kunt veilig ervaring opdoen met beleggen!

De mogelijkheden van virtueel beleggen

Als u de virtuele beurs opstart, zult u zien dat u eindeloos veel mogelijkheden hebt. U kunt namelijk handelen in beleggingsproducten die afkomstig zijn van over de hele wereld. Dit is heel leuk: u zult het ervaren als een soort beleggingsspel, geheel zonder risico!

Combineer het nuttige met het aangename en gebruik het spel als oefening. U traint uzelf traint en maakt kennis met het handige gratis beursprogramma, waar u hier een screenshot van ziet.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, virtuele beurs. Klik voor een vergroting.

Met deze software trekt u aan de touwtjes! U bepaalt hoe u belegt. Dankzij de behulpzame software kunt u beleggen waar en wanneer u dat wilt. Bijvoorbeeld in de trein, vanaf uw smartphone. Of vanuit uw luie stoel, via uw tablet. U kunt bovendien handelen in allerlei verschillende producten, zoals:

  • Aandelen
  • Grond- en delfstoffen
  • Munteenheden
  • Indices

Andere beleggers gingen u voor. Zij zijn na de virtuele beurs overgestapt op echt beleggen (daarover leest u hieronder meer). Wilt u zien hoe deze beleggers de beurs hebben ervaren? Klik hier voor de praktijkvoorbeelden.

De virtuele beurs of echt beleggen?

U hebt het in dit artikel gezien: de virtuele beurs is een ideale optie voor de beginnende belegger. Grijpt u deze kans om realistisch te oefenen? U hoeft het natuurlijk niet te laten bij het oefenen alleen, want u wilt ook echt beleggen! Gelukkig kan dat allemaal, binnen hetzelfde programma. Overstappen kan namelijk heel gemakkelijk. Op de afbeelding ziet u hoe: u klikt simpelweg op de knop.

leren-aandelen-beleggen-demo-plaatje1

Figuur 3, virtuele beurs. Klik voor een vergroting.

Overstappen is natuurlijk niet verplicht. U kunt zo lang gebruik maken van de virtuele beurs als u wilt.

Als u op de link hieronder klikt, gaat u naar de gratis beurssoftware. De voordelen hiervan zijn:

  • Download de software of open het via internet
  • Beleg op de virtuele beurs of in het echt: overstappen kan altijd!
  • Een snel en klantgericht programma

Klik hier voor de gratis beurssoftware inclusief de virtuele beurs!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Virtualiteit