Vraagt u zich af hoe u online in aandelen beleggen kunt? Dan bent u hier aan het juiste adres. Met een praktijkvoorbeeld zullen wij laten zien hoe online aandelenhandel in zijn werk gaat. De slotsom is dat dit opmerkelijk gemakkelijk is. Speelt de vraag: hoe kan ik online beleggen in aandelen? weleens door uw hoofd. Dit artikel legt het uit.

hoe kan ik online beleggen in aandelen 6

Het antwoord op: hoe kan ik online beleggen in aandelen?

De basis van online aandelenhandel is een handelsplatform dat in de meeste gevallen gratis te downloaden is. Zo ook via deze website. AllesOverBeleggen.com biedt drie uitstekende platformen aan die allen helemaal gratis te downloaden zijn. Met deze platformen kan van huis uit belegd worden op koersen uit de hele wereld. U kunt dus bij wijze van spreken nu zo’n platform downloaden en over vijf minuten aandelen van een bedrijf als Apple gekocht hebben. Hierdoor bieden zich tallozen kansen aan, want altijd zijn ergens kansen om geld te verdienen.

Om dit te illustreren zullen wij een recente praktijkvoorbeeld beschrijven. Dit praktijkvoorbeeld is een belegging gedaan met zo’n gratis handelsplatform. Om een compleet beeld te geven zullen we ook de stappen beschrijven die vooraf gingen aan de belegging.

Een belegging starten wij altijd met een aanleiding.

1. Aanleiding

Op maandag 9 september liet de Nederlandse bank ING weten wat haar favoriete aandelen zijn. Dit zijn de aandelen die volgens ING het best zullen presteren in de aankomende periode. Onder deze favoriete aandelen was ook Delta Lloyd, een Nederlands aandeel. Nu zult u misschien denken: oké, wat hebben jullie daar aan? Dat zullen wij u vertellen. In de onderstaande figuur ziet u het nieuwsbericht dat wij lazen op de deaandeelhouder.nl.

hoe kan ik beleggen

Figuur 1, Hoe kan ik online aandelen kopen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Wij maakten uit dit nieuws een verwachting op. Deze hield in dat de koers van het aandeel Delta Lloyd een opwaartse koers zou gaan varen omdat veel beleggers het advies van ING zouden volgen en een aandeel in Delta Lloyd zouden nemen. Een bank als ING heeft immers een bepaalde autoriteit. Door de stijging in de vraag naar dit aandeel zal de prijs/koers van het aandeel stijgen. Van deze (mogelijke) stijging wilden wij profiteren door online te beleggen. Daarom starten wij ons gratis handelsplatform.

De tweede stap is het daadwerkelijk bemachtigen van een positie met het gratis handelsplatform.

2. Handelen met het gratis handelsplatform

Met een paar muisklikken kochten wij een positie Delta Lloyd met een waarde 6.000 euro. Wij hoefden hiervoor maar 600 euro in te leggen. Dit kan doordat ons programma werkt met turbo’s. Dit zijn beleggingsproducten waarbij de belegger maar een klein deel van de onderliggende waarde hoeft te financieren. Anders gezegd, je hoeft niet de hele waarde van het aandelenpakket waarmee je handelt te financieren. Zodoende konden wij voor 600 euro handelen met een pakket van 6.000 euro. Overigens is de winst van het ‘grote’ pakket wel helemaal voor de belegger.

Terug naar de ervaring. Om iets over negenen kochten wij een positie aan met de hoop dat deze in waarde zou gaan stijgen. Dit alles in een paar tellen met het gratis handelsplatform. Nadat wij dit gedaan hadden, begon de koers van Delta inderdaad te stijgen. Erg goed nieuws dus, maar de stijging bleef wel tussen de perken. Hieronder ziet u dit in de figuur. Daarom besloten wij de belegging een nachtje aan te houden en de volgende dag weer het koersverloop af te wachten. Dit bleek geen onverstandige keuze, want de volgende dag steeg de koers weer. In de namiddag liep de winst bijna tegen de honderd euro aan.

hoe kan ik online beleggen in aandelen 3

Figuur 2, Hoe kan ik online beleggen in aandelen. Klik op figuur om deze te vergroten.

De derde stap is de belegging sluiten en de winst pakken.

3. De winst pakken

Wij vonden dit een mooi bedrag en besloten de belegging te sluiten. Overigens deden wij dit op een smartphone want ook voor Android en iOS zijn er applicaties ontwikkeld zodat u overal en altijd handelen kunt. Wilt u hier meer over weten? Klik dan op deze link.

4. Concluderend: hoe kan ik online beleggen in aandelen?

Kortom, wij verdienden honderd euro door met een inleg van 600 euro online aandelen te kopen met een slim en gratis handelsplatform. Hieronder ziet u een screenshot van de winst. U hebt kunnen lezen hoe gemakkelijk dit was. De stap naar zelf op deze manier handelen is helemaal niet zo groot. U kunt het platform helemaal gratis vanaf deze site downloaden.

hoe kan ik online beleggen in aandelen 2

Figuur 3, Hoe kan ik online beleggen in aandelen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Wilt u zelf online beleggen in aandelen?

Toch raden wij beleggers zonder ervaring niet aan om direct te beginnen met handelen omdat er een bijzonder fijne tussenweg bestaat. De platformen die via deze site te downloaden zijn bevatten namelijk ook een gratis demo omgeving. Dit is een mogelijkheid om met nep geld beleggen te oefenen. Met dit neppe geld beleg je dan op wel echte koersen. Hierdoor beleef je toch een mooie ervaring, maar loop je geen financieel risico. In onze optiek is dit voor de beginnende belegger de beste manier om kennis te maken met de beurs.

Uiteindelijk kunt u vanuit de demo eenvoudig overstappen op de echte modus. U handelt dan precies om dezelfde manier als u in de demo deed, maar hebt nu te maken met echte koersen en winsten. Hier kunt u het platform met ingesloten demo downloaden.

hoe kan ik online beleggen in aandelen 4

Figuur 4, Hoe kan ik online beleggen in aandelen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Hoe kan ik online beleggen in aandelen? Klik hier om een gratis handelsplatform met ingesloten demo te downloaden!

Bron: www.deaandeelhouder.nl