U wilt oefenen op de beurs, en het liefst zonder risico te lopen. Herkent u zich hier in, lees dan verder! Beleggen is niet moeilijk, in tegendeel het is erg gemakkelijk. Om te beleggen op de beurs gebruiken wij een gratis programma en daar vertellen we hier meer over.

oefenen op de beurs

Hoe kan ik oefenen op de beurs?

Om te beginnen met beleggen op de beurs hoef je geen econoom te zijn. Iedereen kan leren beleggen. Om een succesvolle belegger te worden is het belangrijk dat u ervaring op doet. Deze ervaring krijgt u eigenlijk alleen maar door echt te beleggen. Deze ervaring bieden wij u gratis aan. Om kosteloos beleggen mogelijk te maken gebruiken wij een programma dat ook gebruikt wordt door echte beleggers. In dit programma zit een demo modus. In deze demo krijgt u 20.000 euro fictief geld om mee te spelen. Zo kunt u zonder risico oefenen op de beurs. Zoals hier onder is te zien is aanmelden gratis en u heeft alleen maar een e-mailadres nodig om een account te maken.
oefenen op de beurs
Figuur 1. Oefenen op de beurs. Klik om te vergroten.

Na dat u de gratis account heeft aangemaakt kunt u selecteren of u een demo account wil gebruiken, of meteen met echt geld aan de slag wilt gaan. Om gratis te oefenen op de beurs klikt u op de demo account. Als u later nog wilt switchen is dat heel gemakkelijk en met een slechts twee muisklikken te regelen. Zoals hieronder is afgebeeld:

oefenen op de beursFiguur 2. Oefenen op de beurs. Klik om te vergroten.

Risicoloos oefenen op de beurs

Omdat u in de demo modus met fictief geld belegt wint en verliest u alleen fictief geld. Hierdoor loopt u dus geen risico. Door het oefenen op de beurs raakt u gewend aan het beleggen. Als u zekerder bent van uw beleggingsvaardigheden dan is het gemakkelijk overstappen naar de echte modus. Dit verschilt eigenlijk niet van de demo, het enige verschil is dat de winst die u maakt ook daadwerkelijk winst is. Dit geld is meteen van u, hier kunt u verder mee beleggen of laten uitbetalen. Als u daarna om wat voor reden dan ook, nog terug wilt naar de demo modus is dit ook mogelijk.

Het nieuws en het oefenen op de beurs

Om een voorspelling te kunnen doen van hoe de beurs zich ontwikkelt is het verstandig om het nieuws te volgen. Wij handelen namelijk op deze manier en behalen regelmatig winst. Zo hebben wij onze beleggingen gebaseerd op onderstaand nieuwsbericht. Hierin staat dat KLM geen nieuwe besparingen hoeft te doen, dat de doelstellingen gehaald worden en dat ze een goede zomer hebben gehad. Dit zorgt voor vertrouwen van de beurs. Hierdoor is de kans groot de de koers stijgt.

oefenen op de beurs

Figuur 3. Oefenen op de beurs. Klik om te vergroten.

Niet alles is te voorspellen, het kan daarom voorkomen dat u minder winst maakt dan verwacht. Met de demo modus maakt dit niets uit en kunt u leren hoe u hier het best mee om gaat. Als na aanleiding van het nieuws, de koers wel stijgt merkt u dat meteen.

  1. Op 16 september om 08:45 lazen wij het nieuwsbericht over KLM.
  2. Om 09:33 openden wij voor 400 euro aan aandelen.
  3. Omdat we zagen dat de koersstijging weer af nam hebben we om 14:12 besloten de aandelen weer te verkopen.
  4. In slechts 5 uur, bijna 100 euro winst.

Hieronder is te zien in dat wij bijna 100 euro winst hebben gemaakt op KLM-Air France in slechts 5 uurtjes. Alleen maar door slim te kijken naar het nieuwsbericht dat eerder besproken is.

oefenen op de beursFiguur 4. Oefenen op de beurs. Klik om te vergroten.

Tips om te oefenen op de beurs

  • Oefen in de demo modus
  • Leer van ervaringen van u zelf en van anderen
  • Volg de gratis cursus beleggen op deze site
  • Baseer uw beleggingen na aanleiding van het nieuws

Wil u nu al gratis oefenen op de beurs? Download hier het gratis programma wat wij gebruiken

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging